odpocet
1 diena
3 stundas
41 minūtēm
13 sekundēm
Rādīt filtrus
Rādīt filtrus
Kārtot pēc
28 vienību skaits
Katla vāks 28 cm, stikls, WOLL
18,49 €
WLS28M
Pannas vāks 28 x 28 cm, stikls, WOLL
23,49 €
WLS228M
Pannas vāks, universāls, no 20 līdz 28 cm, WMF
39,59 €
WM0720826040
Katla vāks TWIN SPECIALS 32 cm, Zwilling
57,06 €
ZW40990832
Pannas vāks 24 cm, stikls, WOLL
16,49 €
WLS24M
Vāks katliem un pannām no MILADY kolekcijas 28 cm, de Buyer DB342928
Pannas vāks 26 cm, stikls, WOLL
17,49 €
WLS26M
Katla/pannas vāks 28 cm, ar koka rokturi, de Buyer
48,49 €
DB411128
Pannas vāks 32 cm, stikls, WOLL
19,49 €
WLS32M
Pannas vāks 20 cm, stikls, WOLL
15,49 €
WLS20M
Katla/pannas vāks 20 cm, ar koka rokturi, de Buyer
43,49 €
DB411120
Dziļās pannas vāks NORDIC KITCHEN 24 cm, Eva Solo
49,95 €
ES280524
Pannas vāks 28 cm, Ballarini
17,41 €
BAL1001584
Katla vāks MILADY 18 cm, de Buyer
43,49 €
DB342918
Pannas vāks 24 x 24 cm, stikls, WOLL
22,49 €
WLS224M
Pannas vāks 30 x 26 cm, stikls, WOLL
23,49 €
WLS229M
Katla/pannas vāks 32 cm, ar koka rokturi, de Buyer
52,99 €
DB411132
Up
Vairāk produktu

Katla vāks – praktisks papildinājums efektīvākai ēdiena gatavošanai

Katla vāks ir neaizstājams palīgs virtuvē. Tas ne tikai paātrina ēdiena gatavošanu, bet arī palīdz ilgāk uzturēt ēdienu siltu, tādējādi ietaupot enerģiju. Pareizi izvēlēts katla vāks samazina siltuma un mitruma zudumus, kas arī uzlabo garšu. Izvēloties katla vāku, tomēr ir svarīgi ņemt vērā tā saderību ar pannu – nepareizs izmērs vai nepiemērots materiāls var samazināt tā efektivitāti.

Pannas ar katla vākiem – padomi izvēlei

Kāpēc iegādāties katla vāku pannai?

Katla vāka izmantošana sniedz vairākas praktiskas priekšrocības:

  • Paātrina ēdiena gatavošanu – katla vāks uztur siltumu pannas iekšpusē, tādējādi saīsinot ēdiena gatavošanas laiku.
  • Enerģijas taupīšana – pateicoties labākai siltuma akumulācijai, ēdiens ilgāk paliek silts, kas nozīmē mazāku enerģijas patēriņu sildīšanai.
  • Mazāks iztvaikojušā mitruma daudzums – ēdieni saglabājas sulīgāki un intensīvāk saglabā savu garšu.
  • Aizsardzība pret šļakatām – cepot vai apcepot novērš tauku šļakstīšanos un samazina netīrību uz plīts virsmas.

Kā izvēlēties pareizu pannas vāku?

Izvēloties pannas vāku, jāņem vērā vairāki faktori:

  • Saderība ar pannu – katla vākam precīzi jāatbilst pannas diametram, lai tas pareizi piegulētu un pildītu savu funkciju.
  • Materiāls – stikla katla vāki ļauj sekot līdzi gatavošanas procesam, neatverot to, savukārt metāla vai čuguna katla vāki labāk saglabā siltumu.
  • Dizains un praktiskums – dažiem katla vākiem ir tvaika ventiļi spiediena regulēšanai vai silikona apmale, kas nodrošina labāku piegulšanu.
  • Saderība ar trauku mazgājamo mašīnu – ja vēlaties vieglu apkopi, izvēlieties modeļus, kas piemēroti mazgāšanai trauku mazgājamā mašīnā.

Padomi pareizai katla vāka lietošanai

Lai katla vāks kalpotu pēc iespējas labāk, ievērojiet dažus vienkāršus principus:

  • Gatavojot ar katla vāku, samaziniet temperatūru – saglabāsiet ēdiena sulīgumu un novērsīsiet piedegšanu.
  • Ļaujiet ēdienam nedaudz ievilkties – pēc plīts izslēgšanas ļaujiet ēdienam zem katla vāka atpūsties dažas minūtes, tādējādi izmantojot atlikušo siltumu un ietaupot enerģiju.
  • Regulāri tīriet katla vāku – īpaši ventilācijas atveres tvaika katla vākiem, lai tie paliktu pilnībā funkcionāli.

Pareizi izvēlēts katla vāks var pārvērst parastu ēdiena gatavošanu efektīvākā un ērtākā procesā. Neatkarīgi no tā, vai gatavojat ātrus apceptus ēdienus vai lēni sautētus ēdienus, kvalitatīvs katla vāks palīdzēs sasniegt labākus rezultātus ar mazāku piepūli un zemāku enerģijas patēriņu.