Wok panna
Wok panna ir neaizstājams instruments ēdienu gatavošanai, izmantojot stir-fry tehniku, kas nozīmē ātru cepšanu augstā temperatūrā, nepārtraukti maisot. Pateicoties savai specifiskajai formai un dziļajam dibenam, wok panna nodrošina vienmērīgu siltuma sadali, kas ir ideāli piemērots ātrai un efektīvai ēdiena gatavošanai.
Wok pannu galvenās priekšrocības
Starp wok pannu galvenajām īpašībām ir:
- Universālums – piemērots dažādām ēdienu gatavošanas tehnikām, piemēram, cepšanai, sautēšanai, tvaicēšanai vai fritēšanai.
- Ātra ēdienu pagatavošana – augsta temperatūra un ātra maisīšana nodrošina ātru ēdiena gatavošanu, kas saglabā garšu un uzturvērtību.
- Enerģijas ietaupījums – pateicoties ātrai ēdiena gatavošanai, samazinās enerģijas patēriņš.
- Viegla apkope – modernām wok pannām bieži ir nepielipīgs pārklājums, kas atvieglo tīrīšanu.
Wok pannu top zīmoli
Starp vadošajiem wok pannu ražotājiem ir Vācijas zīmols Woll, kas ir pazīstams ar savām augstas kvalitātes pannām ar nepielipīgu pārklājumu, kas ļauj gatavot ar minimālu eļļas daudzumu un vieglu tīrīšanu. Vēl viens pazīstams zīmols ir Fissler, kas piedāvā wok pannas no nerūsējošā tērauda ar izcilu siltumvadītspēju un izturību, kas piemērotas visu veidu plītīm, ieskaitot indukcijas plītis. Tefal savukārt piedāvā plašu wok pannu klāstu ar praktiskām funkcijām, piemēram, Thermo-Spot temperatūras indikatoru, kas atvieglo ideālās temperatūras sasniegšanu ēdiena gatavošanai.