Čuguna pannu ilgmūžības noslēpums: rūpes soli pa solim

Lai gan čuguna pannas ir izturīgas un praktiski neiznīcināmas, tām ir nepieciešama neliela kopšana un mīlestība, lai kalpotu gadiem ilgi. Neuztraucieties, tā nav raķešu zinātne. Vienkārši ievērojiet dažus vienkāršus noteikumus, kurus varat piemērot abām pavisam jauna čuguna pannatāpēc droši izmantojiet savas vecvecmāmiņas 100., un veiksme būs garantēta!

Image
Vai jūs zināt, kas ir garšvielas?
Pirmā lietošana: pannas iedarbināšana

Sezonēšana ir process, kurā uz pannas virsmas izveido dabiski nepielipīgu aizsargpārklājumu. Šis pārklājums nodrošina, ka ēdiens nepielipst, kā arī pasargā pannu no korozijas.

Apdedzināšanas procesā pannas virsmu pārklāj ar plānu eļļas kārtiņu, kuru pēc tam uzkarsē līdz augstajai temperatūrai. Eļļa ķīmiski saistās ar pannas virsmu, veidojot .spīdīgs izturīgs pārklājums, kas ir ūdens un pārtikas produktu izturīgs.kas mēdz pielīmēties.

Tas nav vienreizējs process; ar katru lietošanas reizi un turpmāko apstrādi uzlabojas pārklājums un tā īpašības.

Kā iekurt čuguna pannu?

  • Notīriet pannu: Mazgājiet to ar siltu ūdeni un maigu mazgāšanas līdzekli.
  • Žāvēšana: Kastiņu kārtīgi nosusiniet.
  • Eļļas uzklāšana: Uz pannas dibena plānā kārtā uzklājiet augu eļļu.
  • Dedzināšana: Ielieciet pannu otrādi apgrieztu uz augšu, līdz 200°C uzkarsētā cepeškrāsnī un cepiet apmēram stundu. Zem pannas novietojiet foliju, lai notecinātu pilstošo eļļu. Uzmanies no roktura - tas var būt izgatavots no materiāla, kas nepieder pie cepeškrāsns (piemēram, no koka). Taču pannu var arī sadedzināt uz grila, ugunskura vai parastas plīts, kārtīgi apsmērējot to ar eļļu un karsējot, līdz tā sāk dūmot.
  • Dzesēšana: Lai panna pilnībā atdziest.
  • Noslēguma eļļas "masāža": Atdzesēto pannu vēlreiz noslaukiet ar eļļā samērcētu papīra dvieli, lai uz tā izveidotos plāns eļļas slānis.
Image
Pēc katras lietošanas reizes:
Regulāra aprūpe
  • Noskalojiet: Pēc gatavošanas ļaujiet pannai atdzist un pēc tam noslaukiet to ar papīra dvieli vai noskalojiet ar siltu ūdeni. Izvairieties no mazgāšanas līdzekļu lietošanas, ja vien tas nav absolūti nepieciešams, un nekad nemazgājiet pannu trauku mazgājamajā mašīnā.
  • Tīrīšana: Pārtikas atlieku noņemšanai izmantojiet birsti vai plastmasas skrāpi. Ja nepieciešams, kā abrazīvu var izmantot arī nedaudz rupjas sāls. Nekad neļaujiet pannai pārmitrināties, jo riskējat nepatīkami sarūsēt.
  • Žāvēšana: Kastiņu rūpīgi nosusiniet. To var novietot uz plīts uz lēnas uguns, lai viss mitrums iztvaicētos.
  • Eļļas uzklāšana: Na virsmu uzklājiet plānu eļļas kārtiņu, lai pasargātu to no rūsas.
Image
Reizi pa reizei:
Dziļā tīrīšana
  • Nogulšņu noņemšana: Ja uz pannas veidojas spēcīgs piedeguša ēdiena uzkrājums, varat izmantot ūdens un sodas maisījumu. Uzklājiet pastu uz problemātiskajām vietām un viegli iemasējiet.
  • Uzturēšanas apšaude: Pēc dziļās tīrīšanas ir ieteicams pannu atkārtoti uzkarsēt, lai atjaunotu aizsargājošo virsmu.
Image
Padomi un triki

Bieži izmantojiet pannu: Jo vairāk pannu izmantojat, jo labāka kļūst tās virsma.

Neaizmirstiet rokturi: Ja pannai ir čuguna rokturis, rūpējieties par to tāpat kā par pārējo pannas daļu.

Lohējuma pannas

Labākās čuguna pannas pēc klientu atsauksmēm

BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
Biežāk uzdotie jautājumi par čuguna kopšanu
Ko darīt, ja čuguna panna rūsē?
Ja parādās rūsas, nekļūstiet panikā. Rūsu var viegli noņemt ar stiepļu suku vai smilšpapīru. Pēc tam pannu rūpīgi nomazgājiet, izžāvējiet un atkal uzkarsējiet.
Ēdieni pielīp pie čuguna pannas.
Ja ēdiens sāk pielipināt, iespējams, būs nepieciešams atkārtot ugunsgrēka kurināšanu. Ievērojiet pannas apdedzināšanai paredzētos soļus.
Čuguna panna izskatās noplukusi un nolietota.
Ja panna zaudē spīdumu vai izskatās blāva, tas var liecināt, ka tai nepieciešams vairāk eļļas. Pēc katras tīrīšanas uzlejiet plānu eļļas kārtiņu.

Secinājums

Čuguna pannas kopšana nav sarežģīta, taču tā prasa nelielu uzmanību. Ja jūs par to rūpēsieties, tā jūs atalgosies ar ilgu kalpošanas laiku un lielisku veiktspēju. Čuguna panna var kļūt par jūsu labāko virtuves palīgu, kas kalpos jums vairākas paaudzes. Rūpējieties par to ar mīlestību un rūpēm, un jūs varat sagaidīt daudz lielisku kulinārijas pieredzi.

Mūsu padoms
Lasīt arī
->
Image
12 iemesli, kāpēc jums patiks čuguna trauki
Atklājiet visus labos argumentus, kāpēc čuguns ir nepārprotama izvēle pat tad, ja virtuvē tiek izvirzītas stingrākas aprūpes prasības.

Praktiski piederumi saudzīgai un ērtai trauku mazgāšanai trauku mazgājamā mašīnā