Labākās pannas tirgū: čuguna, tērauda vai nerūsējošā tērauda?

Mājas: Virtuvē neiztikt bez labas pannas

Laba panna ir svarīgs rīks jebkurā labi aprīkotā virtuvē. Tas ir daudzpusīgs palīgs, kas var pagatavot sulīgu steiku, pagatavot gardu mērci vai pat izcept kraukšķīgu maizi. Neatkarīgi no tā, vai esat pieredzējis pavārs vai tikai sākat gatavot, pareizā panna var uzlabot jūsu kulinārijas darbus un padarīt laiku virtuvē patīkamāku. .

Bet ar tik daudzām iespējām, no klasiskais čuguns līdz elegants nerūsējošais tērauds, izvēlēties pareizo pannu var būt sarežģīti. Tāpēc mēs esam šeit, lai palīdzētu jums izprast pannu pasauli un salīdzinātu trīs populārākos materiālus: čugunu, .oglekļa tērauds un nerūsējošais tērauds. Katram no šiem materiāliem ir priekšrocības un trūkumi, kas padara tos piemērotus dažādiem gatavošanas stiliem un jūsu vēlmēm.

Šajā rokasgrāmatā uzzināsiet:

  • kādam gatavošanas stilam šīs pannas ir vispiemērotākās.
  • apkopes padomi, lai panna kalpotu pēc iespējas ilgāk.

Mums ir skaidrs, ka jūs jau zināt, ka labākās pannas ir izgatavotas no tērauda, čuguna vai nerūsējošā tērauda.. Tāpēc mēs esam skaidri salīdzinājuši šos trīs materiālus, lai jūs varētu izvēlēties pareizo pannu savai virtuvei un gatavošanas stilam.

Pamata salīdzinājums - īss pārskats
Nazev
Nazev
Nazev
Siltuma saglabāšana
Lielisks
Labi
Vidēja
Neadhēzija (pēc regulāras apdedzināšanas)
Labi
Lielisks
Zems - nedeg
Svars
Smagie
Vidēja
Viegls
Izturība
Lielisks
Lielisks
Labi
Reaktivitāte ar skābiem pārtikas produktiem (bez virsmas apstrādes)
Augsts
Augsts
Nav
Tīrīšanas vieglums
Vidēja
Vidēja
Lielisks
Cena
Zema
Vidēja
Augsts
Image
I. Čuguna pannas: universālas un izturīgas

Čuguna pannas ir pārbaudīti kulinārijas pasaules čempioni, kas tiek augstu vērtēti to daudzpusības, lieliskās karstuma noturības un nepārspējamās izturības dēļ. Šīs izturīgās pannas ir izmantotas virtuvēs jau gadsimtiem ilgi, un tam ir pamatots iemesls.

Lohējuma pannas


Čuguna pannu priekšrocības un trūkumi

Ieguvumi

  • Daudzpusība: Čuguna čuguna panna var paveikt visu, sākot no sulīga steika cepšanas līdz desertu vai konditorejas izstrādājumu cepšanai. Tā spēja brīvi pārvietoties no plīts uz cepeškrāsni (ar atbilstošu rokturi) padara to par neaizstājamu rīku visdažādāko ēdienu pagatavošanai.
  • Siltuma saglabāšana: Tikai nedaudzi materiāli var līdzināties čuguna spējai absorbēt un, vēl svarīgāk, saglabāt siltumu. Tas nozīmē vienmērīgu sakaršanu, kas ir ideāli piemērota, piemēram, gaļas apcepšanai vai kraukšķīgas garozas iegūšanai uz mājās ceptas maizes.
  • Pieejamība: Alumīnija pannas ir pārsteidzoši pieejamas, īpaši, ja ņem vērā to ilgmūžību. Tās ir lielisks ieguldījums pat mājsaimniecībā strādājošiem pavāriem ar ierobežotu budžetu.
  • Izturība: Pareizi kopjot, čuguna panna kalpos vairākas paaudzes. Tā ir praktiski neiznīcināma, izturīga pret deformēšanos un skrāpējumiem, kā arī var izturēt nejaušu nomešanu.

Trūkumi

  • Rez: Lohs ir uzņēmīgs pret rūsēšanu, ja tas netiek pareizi apstrādāts un regulāri "apdedzināts". Tas prasa nedaudz lielāku apkopi nekā citi materiāli.
  • Svars: Litijs nenoliedzami ir smags. Tas var būt trūkums, jo īpaši, strādājot ar lielākām pannām.
  • Reakcijas ar skābiem pārtikas produktiem: Skābes sastāvdaļas, piemēram, tomāti vai etiķis, var reaģēt ar čugunu un radīt metāla piegaršu ēdienā. Tomēr tā nenotiek, ja čuguna pannai ir emaljas iekšējais slānis, kas novērš reakciju.
Image
Čuguns ir ideāli piemērots, ja:
  • Jūs esat iesācēji: Čuguns ir lielisks sākumpunkts jaunajiem pavāriem, jo tas ir pieejams un daudzpusīgs.
  • Patīk steiki: Čuguna lieliskā karstuma saglabāšanas spēja padara to par ideālu izvēli, lai perfekti apceptu gaļu un radītu steikam nepieciešamo garoziņu.
  • Jums patīk arī lēni gatavot: Līts ir lieliska izvēle lēni gatavotiem ēdieniem, piemēram, sautējumiem vai sautējumiem.
  • Meklē cepšanas palīgu: Ķieģeļu maize un cepumi - pateicoties čuguna īpašībām, tas ir lielisks arī cepšanas procesā.
Image
Čuguna pannu apkope:
  • Dedzināšana (garšvielas): Pirms jaunas čuguna pannas lietošanas ir svarīgi to uzkarsēt. Tas nozīmē, ka pannu pārklāj ar plānu eļļas kārtiņu un uzkarsē, līdz eļļa sāk dūmot. Šis process radīs dabisku nepielipīgu virsmu un pasargās pannu no rūsas. Mēs arī iesakām veikt regulāras "uzturēšanas" apdedzināšanas, lai panna saglabātu savas lieliskās īpašības, kas ar katru lietošanas reizi arī uzlabojas.
  • Tīrīšana: Izvairieties no agresīvu ziepju vai skarbu sūkļu lietošanas, kas var bojāt aizsargājošo eļļas slāni. Tā vietā čuguna pannu tīriet tikai ar karstu ūdeni un mīkstu birsti vai sūkli. Ja nepieciešams, izmantojiet nelielu daudzumu maiga trauku mazgāšanas līdzekļa, bet vienmēr rūpīgi noskalojiet un nosusiniet pannu. Pēc mazgāšanas pēc vajadzības ieberzējiet ar eļļu. Nekad nemazgājiet čuguna pannu trauku mazgājamajā mašīnā!
Mūsu padoms
Lasīt arī
->
Image
Aizmirstiet par tendencēm, čuguns ir mūžīgs: čuguna pannu ceļvedis
Kā orientēties plašajā čuguna pannu klāstā un izvēlēties pareizo?


Labākās čuguna pannas saskaņā ar mūsu klientu atsauksmēm


Čuguna pannas ir mūžīgs virtuves piederums, ko var nodot no paaudzes paaudzē. .Ar pienācīgu aprūpi un neregulāru dedzināšanu Čuguna panna var kļūt par jūsu uzticamāko un daudzpusīgāko virtuves rīku.

Image
II. Tērauda panna: visdaudzpusīgākā virtuves panna

Oglekļa tērauds ir pievilcīgs kompromiss starp čuguna izturību un nerūsējošā tērauda moderno izskatu. Apvienojot abu materiālu labākās īpašības, jūs tērauda pannas gūst arvien lielāku popularitāti gan mājas pavāru, gan profesionāļu vidū.

Tērauda pannas

Tērauda pannu priekšrocības un trūkumi

Ieguvumi

  • Gluda nelīpoša virsma: Uglekļa tērauda virsma laika gaitā kļūst dabiski gluda, nepielipīga, pat gludāka nekā čuguna virsma. Tas ļauj panākt patiesi nepiedegošu ēdienu gatavošanu ar mazāku eļļas daudzumu.
  • Mazāks svars: Salīdzinot ar čuguna katliem, oglekļa tērauda pannas ir ievērojami vieglākas, tāpēc ar tām ir vieglāk rīkoties, īpaši lielāka izmēra pannām. To īpaši novērtē tie, kuriem ir ierobežots roku spēks vai kuri dod priekšroku vieglākiem virtuves traukiem.
  • Ātra reakcija uz temperatūras izmaiņām: Oglekļa tērauds ātri uzkarst un atdziest, nodrošinot labāku temperatūras kontroli gatavošanas laikā un novēršot netīšu apdegšanu. Šī reakcija ir ideāli piemērota ēdieniem, kuriem nepieciešama precīza temperatūras kontrole.
  • Īpašības uzlabojas lietošanas laikā: Tāpat kā čuguns, arī oglekļa tērauds apdedzināšanas laikā iegūst dabisku patinu. Šī patina ne tikai nepārtraukti uzlabo pannas dabiskās nepielipšanas īpašības, bet arī piešķir tai unikālu raksturu, kas stāsta par jūsu kulinārijas pieredzi.

Trūkumi

  • Nepieciešama dedzināšana: Tāpat kā čugunam, arī oglekļa tēraudam nepieciešama sākotnējā apdedzināšana, kas laiku pa laikam jāatkārto, lai saglabātu tā īpašības un pasargātu to no rūsas. Tas var nozīmēt lielāku apkopes apjomu, nekā daži dod priekšroku.
  • Reaktivitāte ar skābiem pārtikas produktiem: Tāpat kā čuguns, arī oglekļa tērauds var reaģēt ar skābām sastāvdaļām, kas var ietekmēt ēdiena garšu. Tas jāpatur prātā, ja bieži gatavojat ēdienu ar skābām sastāvdaļām, piemēram, tomātiem vai etiķi.
  • Mazāk pieejama un ar augstāku cenu: Lai gan oglekļa tērauds kļūst arvien populārāks, tas var nebūt tik plaši pieejams kā čuguns vai nerūsējošais tērauds, un, salīdzinot ar čugunu, par to var nākties maksāt nedaudz vairāk.
Image
Jums patiks tērauda panna, ja:
  • Jūs meklējat kaut ko pa vidu: Oglekļa tērauds ir laba alternatīva starp čuguna spēju labi noturēt siltumu un nerūsējošā tērauda ātro termisko reakciju. Tā ir daudzpusīga izvēle, kas var tikt galā ar dažādiem kulinārijas uzdevumiem.
  • Meklējat palīgu stir-fry un sauté: Oglekļa tērauda dabiski nelīpošā virsma, nedaudz mazāks svars un ātra uzkarsēšanās padara to par ideālu partneri sautēšanai un citiem ēdieniem, kam nepieciešama augsta temperatūra un ātra uzkarsēšana.
  • Jūs gatavojat ēdienu, kas viegli apdeg: Ja meklējat pannu, kas, gatavojot olas vai zivis, nelienēs zem krūma, labi apdedzināts oglekļa tērauds var būt laba izvēle. Tās dabiski nepielipīgās īpašības ir ideāli piemērotas maigiem ēdieniem.
Image
Kā kopt tērauda pannu?
  • Dedzināšana: Sākotnējā nogatavināšana ir līdzīga oglekļa tēraudam kā čugunam. Pannu pārklājiet ar eļļu un uzkarsējiet, līdz no tās sāk dūmot, lai izveidotos aizsargkārta. Pēc vajadzības apdedzināšanu atkārtojiet, lai saglabātu nepielipšanas īpašības un novērstu rūsēšanu.
  • Tīrīšana: Izvairieties no agresīviem tīrīšanas līdzekļiem un skarbiem sūkļiem. Parasti pietiek ar maigu mazgāšanu ar karstu ūdeni un mīkstu birsti vai sūkli. Pēc mazgāšanas pannu rūpīgi nosusiniet, lai novērstu rūsēšanu. Oglekļa tēraudu nemazgājiet arī trauku mazgājamajā mašīnā.

Labākās tērauda pannas saskaņā ar mūsu klientu atsauksmēm

Oglekļa tērauda pannas tās piedāvā unikālu priekšrocību kombināciju, kas padara tās par vērtīgu ieguvumu jebkurā virtuvē. Ja meklējat vieglāku alternatīvu čugunam, pareizā izvēle var būt oglekļa tērauds.

Mūsu padoms
Lasīt arī
->
Image
Tērauda pannas - pilnīgs izvēles ceļvedis
Padomi, kā izdarīt pareizo izvēli no plašā tērauda pannu klāsta, ņemot vērā jūsu gatavošanas vajadzības
Image
III. Nerūsējošā tērauda pannas: viegla apkope, elegance un liela daudzpusība

Nerūsējošā tērauda pannas ir modernu virtuves piederumu iemiesojums, kas tiek novērtēti to elegantā izskata, vieglās apkopes un daudzpusības dēļ. Atšķirībā no čuguna un oglekļa tērauda tie nereaģē, tāpēc tie būs piemērota izvēle tiem, kas bieži gatavo ēdienu ar skābām sastāvdaļām.

Nerūsējošā tērauda pannas

Nerūsējošā tērauda pannu priekšrocības un trūkumi:

Ieguvumi

  • Nereaģē: Nerūsējošais tērauds nereaģē ar skābiem pārtikas produktiem, piemēram, tomātiem vai etiķi, nodrošinot, ka ēdiens saglabā tīru garšu bez metāla pēcgaršas.
  • Viegla tīrīšana: Netērauda pannas parasti var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, kas neapšaubāmi atvieglo tīrīšanu. Tās ir arī mazāk pakļautas krāsas maiņai, tāpēc pat pēc atkārtotas lietošanas tās saglabā savu spīdumu.
  • Ātra iesildīšanās un atdzišana: Nerūsējošais tērauds ātri uzkarst un atdziest, nodrošinot precīzu gatavošanas temperatūras kontroli un novēršot pārkaršanu vai apdegšanu.
  • Daudzpusība: Nerūsējošās pannas var veikt dažādus ēdiena gatavošanas uzdevumus, sākot no gaļas cepšanas līdz dārzeņu cepšanai un mērču vārīšanai.

Trūkumi

  • Virsmas saķere: Atšķirībā no labi izceptiem čuguna vai oglekļa tērauda nerūsējošajam tēraudam nav dabiski nepielipīgas virsmas. Tas nozīmē, ka ēdiens var piedegt pie pannas, ja panna nav pareizi iepriekš uzsildīta vai ja netiek izmantots pietiekami daudz tauku.
  • Gatavošanas laikā ir jāpievērš uzmanība: Nerūsējošais tērauds ātri uzsilst un atdziest, tāpēc, gatavojot ēdienu, tam jāpievērš lielāka uzmanība, lai izvairītos no ēdiena piedegšanas vai pielīmēšanas. Tas var būt trūkums tiem, kas dod priekšroku mazāk prasīgai ēdiena gatavošanai.
  • Cena: Netērauda pannas parasti ir dārgākas nekā čuguna vai oglekļa tērauda pannas, īpaši tās, kas izgatavotas no labākas kvalitātes materiāliem un ar labāku kvalitāti. Tomēr tiem, kas novērtē to izturību, labu izskatu un nelielo uzturēšanu, tās var būt izdevīgs ieguldījums.
Image
Nerūsējošā tērauda panna būs ideāli piemērota:
  • Gatavošana ar skābiem pārtikas produktiem: Ja bieži gatavojat ēdienu ar skābām sastāvdaļām, nerūsējošais tērauds ir labākā izvēle, lai izvairītos no nelabvēlīgām reakcijām. Tas attiecas arī uz ēdieniem ar tomātiem, citrusaugļiem vai etiķi.
  • Mērces pagatavošana: Nerūsējošais tērauds ir ideāli piemērots maigu mērču vārīšanai, nebaidoties, ka tas ietekmēs to garšu.
  • Smalkās olbaltumvielas: Nerūsējošais tērauds ar pareizu tehniku var būt lieliska virsma maigu olbaltumvielu, piemēram, zivju vai olu, gatavošanai. Pannas iepriekšēja uzsildīšana un nedaudz eļļas vai sviesta var palīdzēt novērst pielipšanu.
  • Pieredzējuši pavāri: Gatavojot ēdienu, nerūsējošajam tēraudam jāpievērš lielāka uzmanība. Tā ir lieliska izvēle pieredzējušiem pavāriem, kuri spēj labi kontrolēt temperatūru un novērst pielipšanu.
Image
Nerūsējošā tērauda pannu apkope un lietošana
  • Tīrīšana: Nerūsējošais tērauds ir viegli tīrāms. Lielāko daļu pannu var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā, taču efektīva būs arī mazgāšana ar rokām ar karstu ūdeni un trauku mazgāšanas līdzekli. Izvairieties no skarbu sūkļu lietošanas, kas var saskrāpēt virsmu.
  • Aizsķeršanās novēršana: Lai ēdiens nepieliptu, pirms eļļas vai sviesta pievienošanas pannu pietiekami uzsildiet. Lielākajai daļai ēdiena gatavošanas uzdevumu izmantojiet vidēju karstumu un izvairieties no pannas pārpildīšanas. Ja ēdiens pielīp, uzlejiet nedaudz šķidruma, lai to atbrīvotu.

Labākās nerūsējošā tērauda pannas saskaņā ar mūsu klientu atsauksmēm

Nerūsējošā tērauda pannas ir daudzpusīga un nepretencioza izvēle jebkurai virtuvei. To vieglā apkope un spēja ātri uzsildīties padara tās par daudzu pavāru iecienītu rīku. Lai gan gatavošanas laikā tās var prasīt lielāku uzmanību, rezultāti parasti ir tā vērti.

Mūsu padoms
Lasīt arī
->
Image
Viss, ko vēlējāties uzzināt par nerūsējošā tērauda pannām
Ar mūsu ekspertu ceļveža palīdzību ielūkojieties nerūsējošā tērauda pannu mirdzošajā pasaulē.

IV. Kā izvēlēties savām vajadzībām piemērotu pannu

Labāk izprotot čuguna, tērauda un nerūsējošā tērauda pannas, apkoposim to priekšrocības un trūkumus un apsvērsim, kā izvēlēties sev piemērotāko pannu.

Image
3 jautājumi pārdomām:
  1. Kā un ko jūs gatavojat visbiežāk?
    Ja bieži cepat gaļu vai mīlat lēni gatavotus ēdienus, čuguns būs jūsu labākais draugs. Savukārt cepšanai un sautēšanai laba izvēle var būt oglekļa tērauds. Un, ja tomātu vai citas skābas mērces ir jūsu specialitāte, izvēlieties nerūsējošā tērauda pannu.
  2. Kāds ir jūsu budžets?
    Alumīnija pannas parasti ir vislētākās, tām seko oglekļa tērauds un pēc tam nerūsējošais tērauds. Apsveriet, cik daudz esat gatavs ieguldīt savos traukos.
  3. Kāda līmeņa apkopi esat gatavs nodrošināt pannai?
    Čugunu un oglekļa tēraudu nepieciešams regulāri apdedzināt, lai saglabātu to nelīpošās īpašības un novērstu rūsēšanu. Ja izvēlaties ne tik prasīgu risinājumu, ieteicams izmantot nerūsējošo tēraudu.
Image
Pielāgoti ieteikumi:
  • Iesācējiem: Sāciet ar universālu čuguna pannu par pieņemamu cenu. Tas ir lielisks veids, kā apgūt cepšanas un virtuves trauku kopšanas pamatus, vienlaikus izbaudot daudzās to sniegtās priekšrocības.
  • Kraukšķīgas garozas cienītājiem: Ja jums patīk perfekti izceptas kotletes vai kraukšķīga āda uz vistas gaļas, čuguna panna ir jūsu ideālais instruments.
  • Cepšanas un cepšanas entuziastiem: Viegls oglekļa tērauds ļauj viegli mest un pagriezt sastāvdaļas.
    Mērces meistariem: Nerūsējošais tērauds ir ideāli piemērots, lai gatavotu gardas mērces, nebaidoties no nevēlamām reakcijām.
  • Tiem, kas dod priekšroku nelielai apkopei: Ja dodat priekšroku vieglai tīrīšanai un trauku mazgāšana ar rokām jums ir murgs, nerūsējošā tērauda panna jums labi noderēs.


Atcerieties, ka, izvēloties pareizo pannu, nav vienas universālas atbildes. Viss ir atkarīgs no jūsu individuālajām vajadzībām un vēlmēm. .Apsveriet visus rakstā minētos faktorus un nebaidieties eksperimentēt ar dažādiem materiāliem.lai atrastu piemērotu pannu savam unikālajam gatavošanas stilam.
Pilns pannu klāsts

Praktiski piederumi pannām

V. Secinājumi.

Pannu pasaule ir tikpat daudzveidīga kā ēdieni, ko tajās gatavojat. Neatkarīgi no tā, vai izvēlaties mūžīgās čuguna tradīcijas, vieglāks oglekļa tēraudsvai nerūsējošā tērauda modernās ērtības, jūsu izvēle ir atkarīga no jūsu personīgā gatavošanas stila, vēlmēm un budžeta.

Image

Katram materiālam ir unikālas priekšrocības un trūkumi. Čuguns izceļas ar lielisku siltuma noturību un pieejamību, taču, lai novērstu rūsēšanu, tas ir jāapdedzina un jāuzmana. Oglekļa tērauds ir vieglāka alternatīva ar gludāku virsmu, taču arī tam nepieciešama apdedzināšana un tas reaģē ar skābiem pārtikas produktiem. Nerūsējošais tērauds nodrošina vieglu apkopi un nereaģējošu virsmu, taču tas var būt mazāk lipīgs un parasti ir dārgāks.

Apsveriet savas individuālās vajadzības, eksperimentējiet ar dažādiem materiāliem un ieguldiet līdzekļus kvalitatīvā pannā, kas kļūs par jūsu uzticamu palīgu virtuvē gadiem ilgi. Neatkarīgi no tā, vai cepat sulīgu steiku, gatavojat garšīgu sautējumu vai lēni vāra maigu mērci, pareizā panna uzlabos jūsu gatavošanas pieredzi un sagādās prieku katrā ēdienā.