Čuguna pannas ir pārbaudīti kulinārijas pasaules čempioni, kas tiek augstu vērtēti to daudzpusības, lieliskās karstuma noturības un nepārspējamās izturības dēļ. Šīs izturīgās pannas ir izmantotas virtuvēs jau gadsimtiem ilgi, un tam ir pamatots iemesls.
Mājas: Virtuvē neiztikt bez labas pannas
Laba panna ir svarīgs rīks jebkurā labi aprīkotā virtuvē. Tas ir daudzpusīgs palīgs, kas var pagatavot sulīgu steiku, pagatavot gardu mērci vai pat izcept kraukšķīgu maizi. Neatkarīgi no tā, vai esat pieredzējis pavārs vai tikai sākat gatavot, pareizā panna var uzlabot jūsu kulinārijas darbus un padarīt laiku virtuvē patīkamāku. .
Bet ar tik daudzām iespējām, no klasiskais čuguns līdz elegants nerūsējošais tērauds, izvēlēties pareizo pannu var būt sarežģīti. Tāpēc mēs esam šeit, lai palīdzētu jums izprast pannu pasauli un salīdzinātu trīs populārākos materiālus: čugunu, .oglekļa tērauds un nerūsējošais tērauds. Katram no šiem materiāliem ir priekšrocības un trūkumi, kas padara tos piemērotus dažādiem gatavošanas stiliem un jūsu vēlmēm.
Šajā rokasgrāmatā uzzināsiet:
- kādam gatavošanas stilam šīs pannas ir vispiemērotākās.
- apkopes padomi, lai panna kalpotu pēc iespējas ilgāk.
Mums ir skaidrs, ka jūs jau zināt, ka labākās pannas ir izgatavotas no tērauda, čuguna vai nerūsējošā tērauda.. Tāpēc mēs esam skaidri salīdzinājuši šos trīs materiālus, lai jūs varētu izvēlēties pareizo pannu savai virtuvei un gatavošanas stilam.
Čuguna pannu priekšrocības un trūkumi
- Jūs esat iesācēji: Čuguns ir lielisks sākumpunkts jaunajiem pavāriem, jo tas ir pieejams un daudzpusīgs.
- Patīk steiki: Čuguna lieliskā karstuma saglabāšanas spēja padara to par ideālu izvēli, lai perfekti apceptu gaļu un radītu steikam nepieciešamo garoziņu.
- Jums patīk arī lēni gatavot: Līts ir lieliska izvēle lēni gatavotiem ēdieniem, piemēram, sautējumiem vai sautējumiem.
- Meklē cepšanas palīgu: Ķieģeļu maize un cepumi - pateicoties čuguna īpašībām, tas ir lielisks arī cepšanas procesā.
- Dedzināšana (garšvielas): Pirms jaunas čuguna pannas lietošanas ir svarīgi to uzkarsēt. Tas nozīmē, ka pannu pārklāj ar plānu eļļas kārtiņu un uzkarsē, līdz eļļa sāk dūmot. Šis process radīs dabisku nepielipīgu virsmu un pasargās pannu no rūsas. Mēs arī iesakām veikt regulāras "uzturēšanas" apdedzināšanas, lai panna saglabātu savas lieliskās īpašības, kas ar katru lietošanas reizi arī uzlabojas.
- Tīrīšana: Izvairieties no agresīvu ziepju vai skarbu sūkļu lietošanas, kas var bojāt aizsargājošo eļļas slāni. Tā vietā čuguna pannu tīriet tikai ar karstu ūdeni un mīkstu birsti vai sūkli. Ja nepieciešams, izmantojiet nelielu daudzumu maiga trauku mazgāšanas līdzekļa, bet vienmēr rūpīgi noskalojiet un nosusiniet pannu. Pēc mazgāšanas pēc vajadzības ieberzējiet ar eļļu. Nekad nemazgājiet čuguna pannu trauku mazgājamajā mašīnā!
Labākās čuguna pannas saskaņā ar mūsu klientu atsauksmēm
Čuguna pannas ir mūžīgs virtuves piederums, ko var nodot no paaudzes paaudzē. .Ar pienācīgu aprūpi un neregulāru dedzināšanu Čuguna panna var kļūt par jūsu uzticamāko un daudzpusīgāko virtuves rīku.
Oglekļa tērauds ir pievilcīgs kompromiss starp čuguna izturību un nerūsējošā tērauda moderno izskatu. Apvienojot abu materiālu labākās īpašības, jūs tērauda pannas gūst arvien lielāku popularitāti gan mājas pavāru, gan profesionāļu vidū.
Tērauda pannu priekšrocības un trūkumi
- Jūs meklējat kaut ko pa vidu: Oglekļa tērauds ir laba alternatīva starp čuguna spēju labi noturēt siltumu un nerūsējošā tērauda ātro termisko reakciju. Tā ir daudzpusīga izvēle, kas var tikt galā ar dažādiem kulinārijas uzdevumiem.
- Meklējat palīgu stir-fry un sauté: Oglekļa tērauda dabiski nelīpošā virsma, nedaudz mazāks svars un ātra uzkarsēšanās padara to par ideālu partneri sautēšanai un citiem ēdieniem, kam nepieciešama augsta temperatūra un ātra uzkarsēšana.
- Jūs gatavojat ēdienu, kas viegli apdeg: Ja meklējat pannu, kas, gatavojot olas vai zivis, nelienēs zem krūma, labi apdedzināts oglekļa tērauds var būt laba izvēle. Tās dabiski nepielipīgās īpašības ir ideāli piemērotas maigiem ēdieniem.
- Dedzināšana: Sākotnējā nogatavināšana ir līdzīga oglekļa tēraudam kā čugunam. Pannu pārklājiet ar eļļu un uzkarsējiet, līdz no tās sāk dūmot, lai izveidotos aizsargkārta. Pēc vajadzības apdedzināšanu atkārtojiet, lai saglabātu nepielipšanas īpašības un novērstu rūsēšanu.
- Tīrīšana: Izvairieties no agresīviem tīrīšanas līdzekļiem un skarbiem sūkļiem. Parasti pietiek ar maigu mazgāšanu ar karstu ūdeni un mīkstu birsti vai sūkli. Pēc mazgāšanas pannu rūpīgi nosusiniet, lai novērstu rūsēšanu. Oglekļa tēraudu nemazgājiet arī trauku mazgājamajā mašīnā.
Labākās tērauda pannas saskaņā ar mūsu klientu atsauksmēm
Oglekļa tērauda pannas tās piedāvā unikālu priekšrocību kombināciju, kas padara tās par vērtīgu ieguvumu jebkurā virtuvē. Ja meklējat vieglāku alternatīvu čugunam, pareizā izvēle var būt oglekļa tērauds.
Nerūsējošā tērauda pannas ir modernu virtuves piederumu iemiesojums, kas tiek novērtēti to elegantā izskata, vieglās apkopes un daudzpusības dēļ. Atšķirībā no čuguna un oglekļa tērauda tie nereaģē, tāpēc tie būs piemērota izvēle tiem, kas bieži gatavo ēdienu ar skābām sastāvdaļām.
Nerūsējošā tērauda pannu priekšrocības un trūkumi:
- Gatavošana ar skābiem pārtikas produktiem: Ja bieži gatavojat ēdienu ar skābām sastāvdaļām, nerūsējošais tērauds ir labākā izvēle, lai izvairītos no nelabvēlīgām reakcijām. Tas attiecas arī uz ēdieniem ar tomātiem, citrusaugļiem vai etiķi.
- Mērces pagatavošana: Nerūsējošais tērauds ir ideāli piemērots maigu mērču vārīšanai, nebaidoties, ka tas ietekmēs to garšu.
- Smalkās olbaltumvielas: Nerūsējošais tērauds ar pareizu tehniku var būt lieliska virsma maigu olbaltumvielu, piemēram, zivju vai olu, gatavošanai. Pannas iepriekšēja uzsildīšana un nedaudz eļļas vai sviesta var palīdzēt novērst pielipšanu.
- Pieredzējuši pavāri: Gatavojot ēdienu, nerūsējošajam tēraudam jāpievērš lielāka uzmanība. Tā ir lieliska izvēle pieredzējušiem pavāriem, kuri spēj labi kontrolēt temperatūru un novērst pielipšanu.
- Tīrīšana: Nerūsējošais tērauds ir viegli tīrāms. Lielāko daļu pannu var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā, taču efektīva būs arī mazgāšana ar rokām ar karstu ūdeni un trauku mazgāšanas līdzekli. Izvairieties no skarbu sūkļu lietošanas, kas var saskrāpēt virsmu.
- Aizsķeršanās novēršana: Lai ēdiens nepieliptu, pirms eļļas vai sviesta pievienošanas pannu pietiekami uzsildiet. Lielākajai daļai ēdiena gatavošanas uzdevumu izmantojiet vidēju karstumu un izvairieties no pannas pārpildīšanas. Ja ēdiens pielīp, uzlejiet nedaudz šķidruma, lai to atbrīvotu.
Labākās nerūsējošā tērauda pannas saskaņā ar mūsu klientu atsauksmēm
Nerūsējošā tērauda pannas ir daudzpusīga un nepretencioza izvēle jebkurai virtuvei. To vieglā apkope un spēja ātri uzsildīties padara tās par daudzu pavāru iecienītu rīku. Lai gan gatavošanas laikā tās var prasīt lielāku uzmanību, rezultāti parasti ir tā vērti.
IV. Kā izvēlēties savām vajadzībām piemērotu pannu
Labāk izprotot čuguna, tērauda un nerūsējošā tērauda pannas, apkoposim to priekšrocības un trūkumus un apsvērsim, kā izvēlēties sev piemērotāko pannu.
- Kā un ko jūs gatavojat visbiežāk?
Ja bieži cepat gaļu vai mīlat lēni gatavotus ēdienus, čuguns būs jūsu labākais draugs. Savukārt cepšanai un sautēšanai laba izvēle var būt oglekļa tērauds. Un, ja tomātu vai citas skābas mērces ir jūsu specialitāte, izvēlieties nerūsējošā tērauda pannu. - Kāds ir jūsu budžets?
Alumīnija pannas parasti ir vislētākās, tām seko oglekļa tērauds un pēc tam nerūsējošais tērauds. Apsveriet, cik daudz esat gatavs ieguldīt savos traukos. - Kāda līmeņa apkopi esat gatavs nodrošināt pannai?
Čugunu un oglekļa tēraudu nepieciešams regulāri apdedzināt, lai saglabātu to nelīpošās īpašības un novērstu rūsēšanu. Ja izvēlaties ne tik prasīgu risinājumu, ieteicams izmantot nerūsējošo tēraudu.
- Iesācējiem: Sāciet ar universālu čuguna pannu par pieņemamu cenu. Tas ir lielisks veids, kā apgūt cepšanas un virtuves trauku kopšanas pamatus, vienlaikus izbaudot daudzās to sniegtās priekšrocības.
- Kraukšķīgas garozas cienītājiem: Ja jums patīk perfekti izceptas kotletes vai kraukšķīga āda uz vistas gaļas, čuguna panna ir jūsu ideālais instruments.
- Cepšanas un cepšanas entuziastiem: Viegls oglekļa tērauds ļauj viegli mest un pagriezt sastāvdaļas.
Mērces meistariem: Nerūsējošais tērauds ir ideāli piemērots, lai gatavotu gardas mērces, nebaidoties no nevēlamām reakcijām. - Tiem, kas dod priekšroku nelielai apkopei: Ja dodat priekšroku vieglai tīrīšanai un trauku mazgāšana ar rokām jums ir murgs, nerūsējošā tērauda panna jums labi noderēs.
Atcerieties, ka, izvēloties pareizo pannu, nav vienas universālas atbildes. Viss ir atkarīgs no jūsu individuālajām vajadzībām un vēlmēm. .Apsveriet visus rakstā minētos faktorus un nebaidieties eksperimentēt ar dažādiem materiāliem.lai atrastu piemērotu pannu savam unikālajam gatavošanas stilam.
Praktiski piederumi pannām
V. Secinājumi.
Pannu pasaule ir tikpat daudzveidīga kā ēdieni, ko tajās gatavojat. Neatkarīgi no tā, vai izvēlaties mūžīgās čuguna tradīcijas, vieglāks oglekļa tēraudsvai nerūsējošā tērauda modernās ērtības, jūsu izvēle ir atkarīga no jūsu personīgā gatavošanas stila, vēlmēm un budžeta.
Katram materiālam ir unikālas priekšrocības un trūkumi. Čuguns izceļas ar lielisku siltuma noturību un pieejamību, taču, lai novērstu rūsēšanu, tas ir jāapdedzina un jāuzmana. Oglekļa tērauds ir vieglāka alternatīva ar gludāku virsmu, taču arī tam nepieciešama apdedzināšana un tas reaģē ar skābiem pārtikas produktiem. Nerūsējošais tērauds nodrošina vieglu apkopi un nereaģējošu virsmu, taču tas var būt mazāk lipīgs un parasti ir dārgāks.
Apsveriet savas individuālās vajadzības, eksperimentējiet ar dažādiem materiāliem un ieguldiet līdzekļus kvalitatīvā pannā, kas kļūs par jūsu uzticamu palīgu virtuvē gadiem ilgi. Neatkarīgi no tā, vai cepat sulīgu steiku, gatavojat garšīgu sautējumu vai lēni vāra maigu mērci, pareizā panna uzlabos jūsu gatavošanas pieredzi un sagādās prieku katrā ēdienā.