Dārzeņu mizotāji

4 items total

Dārzeņu mizotāji - obligāts virtuves piederums

Kas ir dārzeņu mizotājs?

Dārzeņu mizotājs ir virtuves rīks, ko izmanto augļu un dārzeņu mizošanai. Tam ir ass asmens, kas slīd pa dārzeņa virsmu, saudzīgi nokasot ādu un atstājot iekšpusi.

Portālā Kulina mēs piedāvājam jums dārzeņu mizotājus no tādiem pazīstamiem zīmoliem kā Victorinox, WMF, un Joseph Joseph.

Kādam nolūkam izmanto dārzeņu mizotāju?

Dārzeņu mizotāji tiek izmantoti ne tikai mizas noņemšanai no dārzeņiem, piemēram, kartupeļiem, burkāniem, baklažāniem, baklažāniem, mangiem vai sviesta ķirbjiem.

Tos var izmantot arī šokolādes vai siera plānās šķēlītēs un dārzeņu sagriešanai lentēs, ko var izmantot kā dārzeņu makaronus vai salātos.

Bieži vien mizoti ir kartupeļi, burkāni, gurķi, kabači, cukini, āboli un bumbieri. Tomēr atcerieties, ka ne visas dārzeņu šķirnes ir jāloba, un dažas no tām, piemēram, bietes vai saldie kartupeļi, var būt vēl uzturvērtīgākas, ja tās pagatavotas un ēst ar mizu.

Kādas ir atšķirības starp Y-Pe un sānu mizotāju?

Y-veida pīlinga nosaukums cēlies no tā formas - tas izskatās kā Y burts. Tam ir garš, taisns rokturis ar asmeni, kas tā galā ir nedaudz slīpi izliekts. Asmenim, kas bieži vien ir izgatavots no nerūsējošā tērauda, ir taisna, asa mala, kas nedaudz izliekas uz beigām. Tā kā asmens viegli pielāgojas produkta formai un nelielais izliekums galā palīdz noņemt jebkādus plankumus vai acis, Y veida mizotāji ir lieliski piemēroti dārzeņu, piemēram, kartupeļu un burkānu, mizošanai.

Savukārt sānu mizotāja asmens ir paralēls rokturim , un tas mizo dārzeņus no sāniem. Asmens virsma bieži ir zobaina vai zobaina, tāpēc tā ir ideāli piemērota dārzeņu ar cietu mizu, piemēram, sviesta ķirbja vai ķirbja, mizošanai. Tā lietošana prasa nedaudz vairāk pūļu nekā Y-veida pīleris, jo asmens ir perpendikulārs rokturim, un ar to ir grūtāk orientēties līkumos.

Ja jums patīk ēst dārzeņus, jūs varētu ieinteresēt arī mūsu virtuves rīveņu un šķēlēs, elektrisko smalcinātāju, smalcinātāju un virtuves kombainu izvēle.