Dārzeņu naži
Dārzeņu naži - mazi un parocīgi
Kas ir dārzeņu naži?
Dārzeņu naži ir mazi, parocīgi naži ar īsiem asmeņiem un smailu, dažkārt nedaudz izliektu galu. Tos izmanto mazu augļu un dārzeņu mizošanai vai griešanai, tāpēc, ja meklējat nazi lielu dārzeņu griešanai, kapāšanai vai griešanai šķēlēs, izmantojiet pavāra nazi vai Santoku nazi.
Kādam nolūkam izmanto mazos dārzeņu nažus?
Dārzeņu nažus var izmantot daudziem kulinārijas uzdevumiem un sastāvdaļām. Tos var izmantot, lai:
- mazu augļu un dārzeņu mizošana
- bojājumu izgriešana
- zaļo sīpolu vai ķiploku mizošana
- mazu dārzeņu apgriešana
- sīku augļu griešana šķēlēs
- dārzeņu formu izgriešana
Portālā Kulina atradīsiet daudzus dārzeņu nažus, ko ražo tādi uzticami zīmoli kā Wusthof, Zwilling, WMF (skatīt vislabāk pārdotos dārzeņu nažus šeit). Ja meklējat vairāk nažu savai virtuvei, izlasiet mūsu galīgo ceļvedi nažu iegādei šeit Ja dodat priekšroku dārzeņu mizošanai, izmantojot mizotāju, iepazīstieties ar mūsu kvalitatīvu dārzeņu mizotāju piedāvājumu.
Kā kopt dārzeņu nažus?
Ja ieguldāt naudu dārzeņu nažos, jūs noteikti vēlaties, lai tie kalpotu ilgi, tāpēc pārliecinieties, ka ievērojat šos vienkāršos noteikumus nažu tīrīšanai un uzglabāšanai:
- nažus bieži vien var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, taču mēs iesakām tīrīt nažus ar rokām, jo trauku mazgājamās mašīnas mazgāšanas līdzekļi var sabojāt tērauda asmeņa virsmu
- ja nažam ir koka rokturis, nelieciet to trauku mazgājamajā mašīnā
- lai novērstu koka rokturu izžūšanu, tos regulāri ieeļļojiet ar linsēklu eļļu vai bišu vasku
- uzglabājiet nažus atsevišķi, lai to asmeņi nesabruktu. Izmantojiet nažu bloku vai nažu futrāli
- regulāri asiniet nažus