Deserta karotes
Deserta dakšiņas - nogrieziet perfektu deserta šķēli
Kas ir deserta dakšiņas un kam tās tiek izmantotas?
Deserta dakšiņas ir īpašs galda piederumu veids, kas parasti ir mazākas nekā standarta vakariņu dakšiņas, un to zariņi ir plānāki un nedaudz īsāki, lai tās varētu precīzāk izmantot, griežot vai šķēpojot nelielu daudzumu ēdiena. Tos izmanto desertu un citu saldo ēdienu, tostarp augļu salātu, pīrāgu, pīrāgu un kūku, pagatavošanai.
Deserta dakšiņām var būt arī dekoratīvs izkārtojums uz roktura, lai piešķirtu galda klāšanai klasi. Dakšas ir pieejamas no tādiem materiāliem kā nerūsējošais tērauds.
Deserta dakšiņas var izmantot ne tikai desertu, bet arī citu nelielu ēdienu, piemēram, uzkodu, uzkodu vai vēžveidīgo, ēšanai. Tie ir elastīgs galda piederumu veids, ko var izmantot gan formālos, gan neformālos apstākļos, tostarp vakariņās.
Varat apskatīt arī mūsu deserta šķīvjus, kūku statīvus un kūku servētājus, lai nodrošinātu elegantu desertu pagatavošanu.
Kur jūs liekat deserta dakšiņa , klājot galdu?
Oficiālā galda klājumā deserta dakšiņa parasti novieto virs pusdienu šķīvis, tā ir horizontāli pielīdzināta šķīvja apakšdaļai un tās zobi ir vērsti pa labi. Ja tiek izmantota arī deserta karotīte, to novieto pa labi no deserta karotītes deserta dakšiņaar karotes bļodiņu uz kreiso pusi, un karotes rokturis ir paralēls karotes rokturim, un karotes rokturis ir paralēls karotes rokturim deserta dakšiņa.
Ja deserts tiks pasniegts ar kūkas dakšiņu vai konditorejas dakšiņu, to var novietot horizontāli virs deserta šķīvis vai pa kreisi no deserta karotes. Kūkas vai konditorejas dakšiņas zobiem jābūt vērstiem pa kreisi, bet rokturim - pa labi.
Ir svarīgi ņemt vērā, ka galda klāšanas tradīcijas var atšķirties atkarībā no reģiona un kultūras, tāpēc vienmēr ir ieteicams pārbaudīt vietējās paražas, lai nodrošinātu pareizu etiķeti.
Kāda ir atšķirība starp dakša un deserta dakšiņa?
A dakša un deserta dakšiņa galvenokārt atšķiras pēc to izmēra, formas un izmantošanas mērķa.
Galda dakšiņas, kas ir lielākas nekā deserta dakšiņas un kurām ir garāki un platāki zobi, kas atvieglo griešanu un šķēpēšanu, ir paredzētas lielāka ēdiena daudzuma apstrādei. Tos parasti pasniedz kopā ar galvenajiem ēdieniem, piemēram, gaļu, mājputnu gaļu un dārzeņiem.
Savukārt deserta dakšiņas ir daudz precīzākas, griežot vai šķēpojot nelielus ēdienu daudzumus, jo tās ir mazākas nekā galda dakšiņas, un to zobi ir plānāki un nedaudz īsāki. Tās ir īpaši paredzētas desertu un citu saldo ēdienu, piemēram, augļu salātu, pīrāgu, pīrāgu un kūku, ēšanas vajadzībām.
Kādus dakšu veidus var atrast vietnē Kulina?
Tīmekļa vietnē Kulinair pieejami dažādi dakšu veidi, un katram no tiem ir atšķirīgs mērķis. Dažas no tipiskākajām šķirnēm ir:
- Dakša - Šī ir visbiežāk izmantotā dakša, ko izmanto ēdiena ēšanai pie galda. Tam parasti ir četri zari un garš rokturis.
- Deserta dakšiņa - Šai dakšai ir īsāki zobi, un tā ir mazāka nekā dakša. Tas ir paredzēts desertu, tostarp kūku, pīrāgu un konditorejas izstrādājumu, pagatavošanai.
- Servēšanas dakša - Šai dakšai ir gari zari, ko izmanto lielu ēdienu, piemēram, sacepumu vai salātu, pasniegšanai.