Ēdamtrauki
Trauki – labākā galda dekorācija
Traukiem ir jāatspoguļo jūsu un jūsu mājas stils. Ja jums patīk minimālisms, izvēlieties traukus ar vienkāršu dizainu un ģeometriskām formām. Ja jums patīk skandināvu stils, meklējiet dabiskākus galda piederumus un pievienojiet galdam dažas krāsas, izvēloties šķīvjus vai krūzes zemes krāsās vai zilos toņos. Ja vēlaties sākt savu dienu ar optimistisku pieskārienu, iegādājieties krāsainu trauku komplektu, kas izskatīsies gan rotaļīgs, gan dinamisks.
Tāpat jūs ar izvēlēties traukus atbilstoši biežāk gatavoto ēdienu veidam. Ja mīlat Āzijas virtuvi, labākā izvēle būs japāņu ar rokām darinātie keramikas trauki. Ja jums patīk suši, izvēlieties šķīvjus, uz kuriem labi izskatās daži nigiri vai Kalifornijas rullīši, savukārt, ja jums patīk modernā virtuve, izvēlieties lielus, bet vienkāršus traukus, lai uz tiem būtu vairāk vietas jūsu radošumam.
Kādi ir pamata trauki ikvienās mājās?
Pārtikas trauki ir visu veidu trauki, ko izmanto pārtikas pasniegšanai, un tie ietver:
- šķīvjus (lielāki un mazāki vakariņu šķīvji, desertu šķīvīši, pusdienu šķīvji, utt.)
- servēšanas bļodas un salātu bļodas
- paplātes, ko izmanto gaļas dārzeņu, zivs un līdzīgu ēdienu pasniegšanai (dažādās formās un izmēros)
- terīnes un mērču bļodiņas
- tējas krūzes un apakštasītes
- citiservēšanas trauki, piemēram, sviesta trauciņi, olu trauki un kūku statīvi.
- traukus saldumu pasniegšanai
No kā ir gatavoti trauki?
Traukus var izgatavot no porcelāna, keramikas, fajansa, glazētas emaljas, melamīna vai stikla. Izvēlieties materiālu, kas jums visvairāk patīk un kas piestāv jūsu interjeram, jūsu personiskajai gaumei vai tam ēdienu veidam, kurus parasti gatavojat. Bērnu galda piederumi parasti ir izgatavoti no silikona, kas ir drošs pret plastmasu vai pārtiku, un tajos ir dzīvnieku vai filmas varoņu zīmējumi, kas motivē bērnus izēst porciju un mācīties ēst pašam.
Cik daudz trauku komplektus nepieciešams iegādāties?
Jums vajadzētu būt vismaz diviem trauku komplektiem – viens ikdienas lietošanai un viens lielāks un, iespējams, elegantāks īpašiem gadījumiem, piemēram, ģimenes pusdienām un svinībām vai Ziemassvētku maltītēm.