Filēšanas naži

11 items total

Filejas naži - ar mūsu filejas nažiem viegli noņemiet ādu no zivīm

Kādam nolūkam tiek izmantots filejas nazis?

Filetēšanas nazis ir virtuves nazis, ko izmanto filetēšanai. Tas pieder atkaulošanas nažu grupai un tiek īpaši izmantots zivju filetēšanai un sagatavošanai. Zivju filejas nazis tiek izmantots, lai šķeļot zivis pārgrieztu ādu, kaulus un gaļu.

Ar ko filejas nazis atšķiras no atkaulošanas naža?

Filetēšanas naži ir atkaulošanas nažu saimes locekļi, taču to elastīgie un asie asmeņi ir paredzēti zivju griešanai un kaulu izņemšanai. Atkaulošanas naži ir labāks risinājums cietākas gaļas, piemēram, cūkgaļas, liellopu vai vistas gaļas, atkaulošanai.

Kā asina zivju filejas nazi?

Filetēšanas naža lokanajam asmenim tā elastīguma dēļ ir nepieciešama cita veida slīpēšana nekā citiem nažiem. Filejas nazis tiek asināts no galotnes līdz papēdim, atšķirībā no citiem nažiem, kas tiek asināti no papēža līdz galam.

Lai iegādātos ideālo asinātāju savam filejas nazim, varat apskatīt mūsu nažu asinātāju kolekciju.

Kas ir labs filetēšanas nazis?

  • materiāls - pārliecinieties, ka izvēlaties augstas kvalitātes nazi ar asmeni, kas viegli nerūsē
  • asmeņa garums - viena no svarīgākajām filejas naža īpašībām ir tā garums. Taču naža garumam jābūt atkarīgam no tā, kāda izmēra zivis gatavojat visbiežāk. Izvēlieties nazi ar garāku asmeni lielākām zivīm un īsāku - mazām zivīm
  • plāns un elastīgs asmens - atbilstoša asmens elastības pakāpe ļaus viegli sagriezt fileju un veikt precīzus griezumus

Vietnē Kulina atradīsiet plašu augstas kvalitātes filetēšanas nažu klāstu no tādiem pazīstamiem ražotājiem kā Wusthof un Forged un, ja jums patīk zivis, noteikti apskatiet mūsu laša nažu un jūras velšu un zivju galda piederumu kolekciju.

Šeit varat izlasīt arī mūsu iepirkšanās ceļvedi par to, kā izvēlēties ideālus nažus savai virtuvei.

Kā kopt savu filetēšanas nazi?

Virtuves naži ir ievērojams ieguldījums, tāpēc, ja vēlaties, lai jūsu filejas nazis kalpotu ilgi, pārliecinieties, ka ievērojat šos vienkāršos noteikumus nažu tīrīšanai un uzglabāšanai:

  • nažus bieži vien var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, taču mēs iesakām tīrīt nažus ar rokām, jo trauku mazgājamās mašīnas mazgāšanas līdzekļi var sabojāt tērauda asmeņa virsmu
  • ja nažam ir koka rokturis, nelieciet to trauku mazgājamajā mašīnā
  • lai novērstu koka rokturu izžūšanu, tos regulāri ieeļļojiet ar linsēklu eļļu vai bišu vasku
  • uzglabājiet nazi atsevišķi, lai asmeņi nenostrūdētu. Izmantojiet nažu bloku vai nažu futrāli
  • regulāri asiniet nazi