Forged
"Forged" zīmols — no mīlestības pret ēdienu gatavošanu un ēšanu
Ideja izveidot zīmolu, kas piedāvātu atšķirīgu, pievilcīgu, kvalitatīvu, bet galvenokārt pieejamu nažu klāstu un apvienot to ar japāņu nažu kalšanas tradīcijām, radās 2014. gadā Nīderlandē.
2015. gadā zīmols "Forged" tika laists klajā ar pirmajām divām nažu sērijām: Brute un Intense. Daudziem pavāriem un amatieru pavāriem ļoti patika "Forged" nažu kvalitāte un stils, un drīz vien sekoja vairākas jaunas kolekcijas un jauni nažu veidi. Kopš 2021. gada "Forged" zīmols piedāvā 6 dažādus diapazonus – Katai, Olive, Sebra, VG10, Brute un Intense (vairāk par tiem varat lasīt ŠEIT), katrs ar savu raksturīgo, kalto izskatu un unikālu roktura dizainu. Visi kalti naži ir marķēti ar "Forged" logotipu, kas ir iespiests katrā nazi.
Kā tiek izgatavoti kalti naži?
Kalto nažu izveides ideja bija tos ražot tradicionālā veidā. Kalšana tiek izmantota, lai stiprinātu un vienotu asmeni, un augstas kvalitātes kalšana ar rokām padara nazi vairākas reizes izturīgāku. Kalti asmeņi viegli nesalūzīs, jo pēc atbilstošas termiskās apstrādes tie iegūst augstu pretestību un izturību.
Tāpēc zīmola "Forged" dibinātāji nolēma sazināties ar nelielu, bet kaislīgu nažu rūpnīcu ar entuziastiem nažu izgatavotājiem, kuri katru nazi ražo ar rokām tradicionālā veidā. Viņu aizraušanās ar nažiem un meistarību ir "Forged" vārda, kvalitāted un raksturīgā izskata, kas ir viegli atpazīstams, pamatā.
Lasiet vairāk par to, kā tiek izgatavoti zīmola "Forged" naži šeit.