Gaļas cirvji

3 items total
Gaļas cirvis CLASSIC 16 cm, Wüsthof
220 €
WU1040102816
Mačete URBAN FARMER 18 cm, Wüsthof
104 €
WU1025247918
Gaļas cirvis GOURMET 15 cm, Zwilling
84,89 €
ZW36115151

Šķēres nazis - jūsu spēcīgs virtuves rīks

Kas ir nažs ar nazi un kam var izmantot nazi ar nazi?

Šķēpmetis ir milzīgs nazis, kas atgādina taisnstūra formas cirvi. Lai gan tas var šķist neērts, tiklīdz sāksiet to lietot, jūs to izmantosiet tikpat bieži kā virtuves nazi. Tā spēcīgo daudzfunkcionālo asmeni var izmantot:

  • lielu mīksto kaulu gabalu sadalīšana
  • lielu gaļas gabalu sasmalcināšana
  • lielu dārzeņu, piemēram, ķirbju, kāpostu vai kabaču, griešana
  • sasmalcina visu veidu dārzeņus
  • ķiploku daiviņu drupināšana
  • zivju filetēšana
  • sasmalcinātu sastāvdaļu savākšana un pārnešana uz katla, pannas vai wok katla

Cik ir nažu veidi?

Vietnē Kulina jūs atradīsiet augstas kvalitātes šķēpmašīnas no tādiem pasaulē pazīstamiem zīmoliem kā Wusthof un Zwilling. Izvēlēties pareizo nazi ir ļoti svarīgi, un tas ir atkarīgs no uzdevuma, ko vēlaties veikt visbiežāk, un sastāvdaļām, ko vēlaties ar to pagatavot. Ir vairāki šķēpmašīnu veidi, kurus var iegādāties, un to asmeņi ir dažādu formu un izmēru, un katram no tiem ir savas īpašības.

  • Gaļas smalcinātājs

Gaļas kaplis ir kulinārijas instruments, ko izmanto lielu gaļas, cīpslu un kaulu šķelšanai. Ar kapātāju var apstrādāt mīkstākus gaļas gabalus, kā arī sasmalcināt kaulus, skrimšļus un cīpslas. Ar to var viegli apstrādāt liellopu gaļu, cūkas un zivis, un parasti to izmanto, lai sadalītu cepeti un vistas.

  • Ķīniešu kaplis

Lielos nažus, kas pazīstami kā "ķīniešu naži", parasti izmanto ķīniešu virtuvē, taču tie ir piemēroti arī dažādiem ēdienu gatavošanas veidiem mājās. Tiem ir plašs asmens ar maigiem izliekumiem un noapaļotu malu. Katru dienu ķersieties pie ķīniešu kapātāja, lai sasmalcinātu, sagrieztu šķēlēs, sagrieztu kubiņos un sasmalcinātu visas sastāvdaļas saviem iecienītākajiem ēdieniem.

  • Dārzeņu kapātājs

Dārzeņu kaplis - - liels, kvadrātveida nazis ar ļoti platu asmeni - ir lieliski piemērots lielu dārzeņu, piemēram, kāpostu, sagriešanai, cietu dārzeņu, piemēram, burkānu, sīpolu un seleriju, kā arī mīkstāku dārzeņu, piemēram, tomātu, kapāšanai.

Kā rūpēties par nazi?

Virtuves naži ir ievērojams ieguldījums, tāpēc, ja vēlaties, lai naži kalpotu ilgi, ievērojiet šos vienkāršos noteikumus nažu tīrīšanai un uzglabāšanai:

  • nažus bieži vien var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, taču mēs iesakām tīrīt nažus ar rokām, jo trauku mazgājamās mašīnas mazgāšanas līdzekļi var sabojāt tērauda asmeņa virsmu
  • ja nažam ir koka rokturis, nelieciet to trauku mazgājamajā mašīnā
  • lai novērstu koka rokturu izžūšanu, tos regulāri ieeļļojiet ar linsēklu eļļu vai bišu vasku
  • šķiņķa nazi uzglabājiet atsevišķi, lai tā asmeņi nesabruktu. Izmantojiet nažu bloku vai plauktu vai nažu futrāli
  • regulāri asiniet nazi, izmantojot nažu asinātāju -
  • izmantojiet griešanas dēlīti, kas ir piemērots griešanai ar nazi un pietiekami liels, lai uz tā ietilpinātu šķiņķi, ko vēlaties sagriezt šķēlēs