galda karotes

16 items total
Japāņu karote BLACK MATT 17,5 cm, melna, MIJ
11 €
MIJC7959
Ēdamkarote ASANOHA 12,5 cm, indigo, keramika, MIJ
5,49 €
MIJC4210
Japānas karote 15 cm, matēti melna, MIJ
9 €
MIJC7960
Karote MAXIME, silti pelēka, Blomus
15,25 €
BM64124
Karote STELLA, melna, Blomus
11,73 €
BM64196
Japāņu karote 17,5 cm, balta, MIJ
11 €
MIJC7961
Japānas karote INDIGO BLUE 15 cm, zila, keramika, MIJ MIJC2154
Ēdamkarote ASANOHA 12,5 cm, sarkana, keramika, MIJ
5,49 €
MIJC4212
Ēdamkarote ASANOHA 12,5 cm, violeta, keramika, MIJ
5,49 €
MIJC4213
Karote MACHINE COLLECTION 19,5 cm, Seletti
18 €
SLT10957
Karote BLACK SPECKLE 12 cm, MIJ
4,39 € –8 %
4 €
MIJC2850
Karote MAXIME, pelēks, Blomus
15,25 €
BM64125
Karote STELLA, matēts nerūsējošais tērauds, Blomus BM63825
Ēdamkarote ASANOHA 12,5 cm, oranža, keramika, MIJ
5,49 €
MIJC4211
Karote SHINO BLUE 12 cm, MIJ
4,39 € –8 %
4 €
MIJC2855
Karote DINNER, Zwilling
Karote DINNER, Zwilling
Pieejams (2 pcs)
11,86 €
ZW7041801

Galda karotes - karotes, kas nepieciešamas katram galdam

Kas ir ēdamkarotes?

Galda karotes ir ēdienreizes piederumu veids, kas paredzēts gan ēdiena pasniegšanai, gan patērēšanai. Tās ir paredzētas vispārējai lietošanai pie pusdienu galda un ir lielākas nekā tējkarotes, bet mazākas nekā servēšanas karotes.

Galda karote parasti ir karote ar seklu liekšķeri vai bļodu ar garu rokturi, kas izgatavota no nerūsējošā tērauda, porcelāna vai tērauda. Galda karotes izmanto zupu, graudaugu, sautējumu, karija un citu šķidru vai daļēji šķidru ēdienu ēšanai.

Galda karotes ir nepieciešams priekšmets katrā virtuvē vai ēdamistabā, tāpēc mēs esam apkopojuši labākās karotes Kulina no tādiem pazīstamiem ražotājiem kā Blomus, MIJ, un ZWILLING.

Terminu "ēdamkarote" lieto arī kā tilpuma mērvienību, ko bieži izmanto pavārgrāmatās un receptēs. Šādā tilpumā to visbiežāk saīsināti sauc par tbsp. vai Tbsp., un tā ir tieši 15 ml.

Kādi ir ēdamkaroti?

Ir vairāku veidu ēdamkarotes, tostarp:

  • Standarta ēdamkarote: Šāda veida karoti izmanto gan ēšanai, gan pasniegšanai
  • Zupas karote: Salīdzinot ar standarta karote, šī veida karote ir ar dziļāku un noapaļotāku bļodu. Tā ir paredzēta zupas, sautējumu un citu ēdienu ar šķidru pamatni lietošanai.
  • Deserta karote: Šī karotīte tiek izmantota desertu un augļu baudīšanai, un tā ir mazāka par parasto karote.
  • Servēšanas karote: Šāda veida karote ir lielāka nekā parastā karote un to izmanto ēdiena (rīsu, kartupeļu, graudu, dārzeņu) pasniegšanai pie galda.

Kāda ir atšķirība starp tējkarote un ēdamkaroti?

Lielums ir galvenā atšķirība starp tējkarote un ēdamkaroti. Salīdzinot ar ēdamkarotēm, tējkarotes izskatās mazākas, un tām ir šaurāka bļoda vai karotīte. Tās bieži izmanto tējas vai kafijas maisīšanai pēc cukura pievienošanas, kā arī desertu vai kūku ēšanai. Abu veidu karotes var izmantot arī garšvielu un citu sastāvdaļu mērīšanai. Ar tējkarote mēra vai pievieno mazāku sastāvdaļu daudzumu, un tā ir mazāka par ēdamkaroti. Starpība starp to tilpumiem ir vairāk vai mazāk trīskārša, tāpēc, ja ēdamkarote ir 10 g miltu, tad tējkarote ir 3, bet ēdamkarote satur 15 g ūdens vai piena, tējkarote satur 3 g ūdens vai piena, bet tējkarote ir 5 g.

Parasti ēdiena veids, ko pasniedzat vai ēdat, nosaka to, kādu ēdamkaroti izmantojat. Lai maltīte būtu izsmalcinātāka, varat iepirkties no mūsu ēdamlietu kolekcijas, kurā ietilpst galda piederumu komplekti, stikla trauki, trauki u. c.