Griešanas dēlīši

Griešanas dēlis - viens no virtuves piederumiem

Kādam nolūkam kalpo griešanas dēlis?

Griešanas dēlis, ko dažkārt dēvē par kapāšanas dēli, ir viens no pamata virtuves instrumentiem, ko izmanto kā drošu virsmu, lai sagrieztu, smalcinātu vai sagrieztu šķēlītēs. Dēlis tiek izmantots arī, lai pārliktu sagrieztu ēdienu no plīts virsmas uz katlu vai bļodu, kā arī dažreiz uz galda pasniegtu uzkodas. (Lūdzu, izlasietmūsu pilno iepirkšanās ceļvedis, ja vēlaties uzzināt, kurās 10 virtuves pamatlietās ir vērts ieguldīt).

Kāda veida materiāli tiek izmantoti griešanas dēlī?

Visizplatītākie griešanas dēļu materiāli ir koks un plastmasa. Dažreiz jūs varat saskarties arī ar stikla griešanas dēļiem, kurus ir viegli tīrīt, taču tie nav droši jūsu nažu asmeņiem.

Pārmērīgi abrazīva virsma var viegli notrulināt naža malu tā trauslās struktūras dēļ. Pienācīgam griešanas dēļa materiālam ir nepieciešamas mīkstas, higiēniskas un neabrazīvas īpašības, taču tas nedrīkst būt ļoti delikāts vai plīstošs.

  • Koks

Koka griešanas dēļiem ir dažas milzīgas priekšrocības salīdzinājumā ar plastmasas dēļiem. Tie ir pašatjaunojoši, kas padara tos par ilgstoši lietojamiem virtuves piederumiem. Turklāt koksne un īpaši cietkoksnes (piemēram, kļava vai akācija) ir smalkgraudainas, un šo graudu kapilārā darbība izvelk šķidrumu, notverot baktērijas, kas tiek iznīcinātas, dēlim izžūstot pēc tīrīšanas. Materiāla septisko īpašību dēļ koksni izmanto arī siera dēļu izgatavošanai.

  • Bambuss

Bambuss - lai gan tehniski tas ir zāle, tam piemīt daudzas līdzīgas īpašības kā koksnei, tostarp stiprība, izturība un pretmikrobu iedarbība. Bambusa griešanas dēļiem ir dabiskas pretmikrobu īpašības, kas iznīcina baktērijas, pat tās, kas iekļūst virsmā, tāpēc, ja jums patīk bambusa griešanas dēļa izskats, varat tos izmēģināt.

  • Plastmasa

Pretēji kokam plastmasas dēļus var mazgāt ar abrazīvākiem tīrīšanas līdzekļiem vai trauku mazgājamā mašīnā, nesabojājot plāksni vai neļaujot līdzekļiem uzsūkties un pēc tam piesārņot pārtiku.

Lielākā daļa augsta blīvuma, kvalitatīvu polietilēna plastmasas dēļu ir droši arī jūsu nažiem, lai gan plastmasas griešanas dēli nevajadzētu izmantot nazi nazis ar robotām malām, jo tas var ievērojami saīsināt izstrādājuma kalpošanas laiku.

Kas jāņem vērā, izvēloties griešanas dēli virtuvei?

Izvēloties virtuvei griešanas dēļus, atcerieties, ka jums ir nepieciešams vairāk nekā viens griešanas dēlis. Ideālā gadījumā jums vajadzētu būt atsevišķam griešanas dēlim gaļai, zivīm, maizei un dārzeņiem. Izvēloties produktu, ņemiet vērā sekojošo:

  • vai griešanas dēlis ir drošs jūsu nažiem;
  • vai tam piemīt antibakteriālas īpašības;
  • vai to var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā;
  • cik ilgi tas kalpos;
  • vai varēsiet izmantot abas griešanas dēļa puses;
  • vai tam ir statīvs / vai varēsi to pakārt;
  • vai tam ir kādas īpašas funkcijas, kas būtu noderīgas (paaugstinātas malas, malas ar rokturiem stingrai satvērienam, drenāžas rieva);
  • vai tas ir salokāms.

Continenta, “Joseph Joseph”, “Koziols”, “Brabantia” un “Blomus” ir tikai dažas no zīmoliem, kas mums ir Kulina. Tie ir pieejami dažādās krāsās, izmēros un stilos, un jūs noteikti varēsiet tos pieskaņot savas virtuves stilam.

Kulina mēs piedāvājam arī siera un tapas dēļus.