Grilēšanas pannas
Grilēšanas pannas - spēcīgs virtuves ierocis
Grilēšanas panna – kā atpazīt labu grilēšanas pannu?
Grilēšanas pannas ir līdzīgas parastajām cepamajām pannām, bet to dibens ir atšķirīgs, un uz to virsmas ir īpašs rievojums. Pannas rievas (parasti ir 0,5 –1,5 cm augstas) atstāj raksturīgās grilēšanas līnijas, pievienojot ēdienam krāsu un faktūru (apskatiet mūsu labākās grilēšanas pannas).
Šīs iededzinātās līnijas ne tikai padarīs jūsu steiku un dārzeņus glītākus, bet arī ļaus izdalīties eļļai un sulām, tāpēc ēdiens būs patiešām grilēts, nevis sautēts un tajā nebūs lieku tauku.
Grilēšanas pannas parasti ir diezgan smagas (īpaši čuguna vai lietā alumīnija pannas), un bieži vien tām ir kvadrātveida forma. Tas nodrošina lielāku ēdiena gatavošanas laukumu, tāpēc jūs vienlaicīgi ar steiku varēsiet pagatavot arī dārzeņus.
Kurš ir labākais grilēšanas pannas materiāls?
Grilēšanas pannas parasti tiek gatavotas no čuguna, tāpēc tās ir diezgan smagas, taču to materiāls var izturēt augstu temperatūru, kas ir svarīgi grilēšanai. Neaizmirstiet iesmērēt savu pannu pirms pirmās lietošanas un, ja vēlaties uzzināt vairāk par dažādiem pannu materiāliem, izlasiet mūsu read ceļvedi par pannām!
Kā izmantot grilēšanas pannu?
Grilēšanas pannas izmantošana atšķiras no parastās pannas, un ir daži noteikumi, kuri šajā procesā ir jāievēro!
- Pirms lietošanas vienmēr ieeļļojiet savu grilēšanas pannu. Tādā veidā jūsu ēdiens nepiedegs un uz tā izveidosies skaistas līnijas, taču nelietojiet arī pārāk daudz eļļas! Izmantojiet konditorejas otu gaļas marinēšanai un pirms cepšanas pāris reizes pārsmērējiet arī pār rievojumu. Griežot ēdienu (vēlams salīdzinoši plānās šķēlēs), pārsmērējiet to ar otu.
- Pirms ēdienu liekat uz pannas, pārliecinieties, ka panna ir uzsilusi vismaz piecas minūtes.
- Lai ēdienu apgrieztu, izmantojiet virtuves standziņas, bet nedariet to pirmajās minūtēs, jo tad uz tā neizveidosies grilēšanai raksturīgais rievojums..
- Ja vēlaties paātrināt ēdiena gatavošanu vai uzlabot kūpināto/karsto aromātu, izmantojiet atbilstošu presi vai vāku.
Kā kopt grilēšanas pannu?
Kad esat atdzesējuši savu grila pannu, noskalojiet to ar karstu ūdeni un notīriet ar mitru drāniņu, īpašu uzmanību pievēršot rievojumam. Pēc tam nosusiniet pannu ar dvieli.
Ja lietojat čuguna grila pannu, iespējams, vēlēsieties to ieeļļot pēc katras lietošanas reizes. Lai to izdarītu, ar papīra dvieli uzklājiet uz pannas nedaudz augu eļļas, novietojiet to uz krāsns vidējā statīva un noregulējiet krāsni 190 °C temperatūrā. Turiet pannu krāsnī 1 stundu, tad izslēdziet cepeškrāsni un ļaujiet pannai atdzist.
Kvalitatīva materiāla grilēšanas panna būs lielisks papildinājums jebkurai virtuvei, tāpēc Kulina piedāvā dažāda veida grilēšanas pannas. Woll kvadrātveida čuguna grilēšanas pannas pieskaņotu presi, WMF kvadrātveida alumīnija vai nerūsējošā tērauda grilēšanas pannas un de Buyer unikālās tērauda grilēšanas pannas ar senlaicīgo roku kaluma dizainu.