Grilēšanas trauki
Grila ēdieni - paplašiniet savu grilēšanas apvāršņus
Kādi BBQ ēdieni tiek piedāvāti vietnē Kulina?
Portālā Kulina mēs piedāvājam plašu grilēšanas piederumu un trauku klāstu, kas ļaus jums paplašināt grilēšanas ēdienkarti. Starp šajā kategorijā piedāvātajiem produktiem jūs atradīsiet:
- grilēšanas pannas un paplātes
- grilēšanas plāksnes
- āra virtuves trauki - Dūha cepeškrāsns katli, tējkannas un pannas (vārāmās un grilēšanas pannas)
- picas akmeņi
Uz grila var pagatavot visdažādākos ēdienus, sākot no gaļas un jūras veltēm līdz dārzeņiem un desertiem. Grilēšana vai gatavošana uz atklātas uguns piešķir ēdieniem unikālu garšu un tekstūru, padarot to par daudzpusīgu dažādu sastāvdaļu gatavošanas metodi. Šeit ir daži ēdienu veidi, ko parasti gatavo uz grila vai atklātas uguns:
Gaļa:
- Steiki (piemēram, ribeye, fileja, filet mignon)
- Burgeri un slaideri
- Cūkgaļas kotletes
- Jēra gaļas karbonādes
- Vistas krūtiņas, stilbiņi un spārniņi
- Ribas (mazuļa muguras, rezerves ribas)
- Desas un hotdogi
- Kebabs (iesmacēta gaļa ar dārzeņiem)
- Tvaicēti ēdieni
- Grauzdiņi
Jūras veltes:
- Grilēta zivju fileja (piemēram, laša, foreles, tilapijas)
- Garneles un garneles
- Ķemmīšgliemenes
- Omāru astes
- Nesadalītas zivis (piemēram, brancīni, lucīnijas)
Dārzeņi:
- Paprika
- Cukini un citi vasaras kabači
- Baklažāni
- Portobello sēnes
- Kukurūza uz pākša
- Sparģeļi
- Sīpoli un puravi
Augļi:
- Grilēti ananasi
- Grilēti persiki vai nektarīni
- Grilēts arbūzs
- Grilēti banāni (bieži tiek izmantoti desertos)
Picas: Arvien populārāka kļūst grilēta pica, kurā picas mīkla tiek gatavota tieši uz grila režģiem, tad pārlej ar mērci, sieru un citiem papildinājumiem.
Maizes izstrādājumi: Var grilēt maizes šķēles, bagetes vai plātsmaizes, lai pagatavotu grilētas sviestmaizes vai krostini.
Deserti:
- Grilēti augļu iesmi
- Grilēts deserts quesadillas
- Grilēta mārciņas kūka vai eņģeļu pārtikas kūka
- Grilēts s'mores
Piedevas:
- Grilēti kartupeļi (šķēles, ķīļi, folijas paciņas)
- Grilētu dārzeņu uzkodas
- Grilēti salāti (piemēram, grilēti romiešu salāti)
Globālie ēdieni:
- Tandoori stila ēdieni (marinēta gaļa vai dārzeņi)
- Korejiešu grila izstrādājumi (piemēram, bulgogi)
- Tuvo Austrumu kebabi (piemēram, šašliks taouk)
- Brazīlijas churrasco (uz iesmiem ceptas dažādu veidu gaļas ēdieni)
- Argentīnas asado (jaukta gaļas grilēšana)
Šie ir tikai daži piemēri, kādus ēdienus var pagatavot uz grila, izmantojot īpašus piederumus. Grilēšana piedāvā plašas kulinārijas iespējas, ļaujot eksperimentēt ar dažādām garšām, garšvielām un paņēmieniem, lai radītu gardus un neaizmirstamus ēdienus.
Kāda ir atšķirība starp šķīvjiem un katliem, ko izmanto grilēšanai, un parastajiem?
Grilēšanas trauki, piemēram, holandiešu cepeškrāsnis, atšķiras no parastajiem traukiem vairākos aspektos.
- Materiāls: grila plāksnes un katli bieži vien ir izgatavoti no karstumizturīgiem materiāliem, kas ir ilgi kalpojoši un paredzēti lietošanai ārpus telpām. Tas var būt emaljas, tērauda vai čuguna.
- Virsma - grila plāksnēm bieži vien ir īpaša virsma, kas ir paredzēta, lai jūsu ēdienam piešķirtu raksturīgas grila atzīmes. Virsma var būt rievota, līdzena vai abu veidu.
- Izmērs un forma - lai pielāgotu ēdienu šķirnēm un grilēšanas konfigurācijām, BBQ grila plātnes un cepeškrāsnis ir pieejamas dažādu izmēru un formu. Dažas plātnes ir pietiekami lielas, lai nosegtu visu grilu, bet citas ir paredzētas vienam deglim.
Vietnē Kulina var iegādāties arī citus grilēšanas piederumus, piemēram, BBQ piederumus un BBQ režģus.