Mīkstie sieri lipīgi, cietie drupinās, un dažiem ir nepieciešams liels spēks - siera griešana ar parastu nazi var sagādāt grūtības. Tāpēc ir speciālie naži sieram, kas katru veidu var apstrādāt atšķirīgi. Un, lai iegūtu perfektu rezultātu, ir labi zināt, kādu nazi izmantot. Mēs palīdzēsim jums tos apgūt un pievienosim padomus par to, kā pareizi sagriezt un pasniegt, lai jūs varētu izbaudīt katru kumosu vislabākajā veidā.


Īpašais naži sieram ir izstrādāti tā, lai atbilstu katra siera veida specifiskajām īpašībām:
- Samazina pielīmēšanu - perforēti asmeņi vai plānie asmeņi samazina siera kontaktu ar nazi, novēršot mīksta siera pielipšanu.
- Ļauj precīzi sagriezt šķēlēs - augstas kvalitātes asmens nodrošina vienmērīgu un gludu griezumu, nesasmalcinot un nedeformējot sieru.
- Atvieglo servēšanu - īpašās asmeņu formas atvieglo siera apstrādi, padarot turpmāko pasniegšanu daudz efektīvāku.
Populārākie siera naži saskaņā ar mūsu klientu atsauksmēm

- Raksturojums: Liels, bieži perforēts nazis ar plānu asmeni un asu galu. Asmeņa perforācijas novērš siera salipšanu, ļaujot griezt vienmērīgi.
- Ideāli piemērots:
- Padoms: Dažiem nažiem ir dakšiņām līdzīgs uzgalis, lai būtu viegli uzņemt un pasniegt sagrieztus gabaliņus.

- Raksturojums: Vidēji garš, ciets asmens ar nelielu izliekumu, kas ļauj efektīvi sagriezt sieru, to nesasmalcinot.
- Ideāli piemērots: Gouda, Edam, Cheddar, Comté.
- Padoms: Ja bieži baudāt dažādus puscieto sieru veidus, universālais siera nazis ir ideāla izvēle.

- Raksturojums: Kaurs, izturīgs asmens ar biezu profilu, kas spēj apstrādāt pat visstingrākos sierus. Dažiem modeļiem ir kalta forma, kas paredzēta sasmalcināšanai un laušanai.
- Ideāli piemērots: Parmigiano Reggiano, Pecorino, Manchego.
- Padoms: Cietos sierus tradicionālās sagriešanas šķēlēs vietā bieži vien sasmalcina, tādējādi izceļot to tekstūru un garšu.

- Raksturojums: Tam ir izturīga konstrukcija ar spriegotu auklu, kas ļauj viegli sagriezt cietākus sierus.
- Ideāli piemērots: Puscietie un cietie sieri, piemēram, Gouda, Havarti, Cheddar.
- Padoms: Izmantojiet to, lai pagatavotu vienmērīgas šķēles sviestmaizēm vai siera šķīvjiem.

- Raksturojums: Smags, plats asmens, kas ļauj sagriezt lielus siera gabalus bez lielas piepūles.
- Ideāli piemērots: Emmentāls, Grujērs, lielāki cietāku sieru klaipi.
- Padoms: Labai vienmērīgai griešanai, griežot ar plato asmeni, izmantojiet šūpoles kustību.

- Raksturojums: Tas ir ideāli piemērots, lai iegūtu plānas, vienmērīgas siera šķēles. Tā darbojas līdzīgi kā kartupeļu mizotājs un ir lielisks palīgs, gatavojot siera bļodas.
- Ideāli piemērots: Puscietie sieri, piemēram, Čedaras, Havarti, Gouda.
- Padoms: Lieliniet sieru pakāpeniski, lai iegūtu vienmērīgas šķēles, nesaplēšot sieru.

- Raksturojums: Kompakta forma, bieži ar slīpētu asmeni, kas atvieglo siera mērcēšanu un servēšanu.
- Ideāli piemērots: Universāla izmantošana, pasniedzot dažādu veidu sierus.
- Padoms: Ideāls palīgs siera degustācijai un elegantai pasniegšanai.

Ja izvēlaties savu pirmo siera nazi un nevēlaties, lai jums piederētu viss arsenāls, iesakām universālo nazi puscietam sieram, ko izmantosiet visbiežāk. .
Papildu siera naži nav jāpieliek tikai sieram - tas lieliski sader arī ar tomātiem, šokolādi, riekstiem, sviestu vai pat maigiem desertiem un pastētēm, tikai izvēlieties pareizo.
Uzticami siera griezēji

Siera naži kā lieliska dāvana
Praktiska, stilīga un izsmalcināta - šāda dāvana ir siera nazis, kas iepriecinās ne tikai gardēžus, bet arī ikvienu, kam patīk baudīt ēdienu ar eleganci. Runa nav tikai par instrumentiem - tā ir biļete uz perfekti pasniegta siera pasauli, kur katra šķēle izskatās un garšo tieši tā, kā vajag. Ar siera nažu komplektu dāvanas saņēmējs varēs apstrādāt zīdaini gludu brie un bezkompromisa cieto parmezānu, baudot katru griezumu kā kulinārijas rituāla sastāvdaļu.

Lai siera naži kalpotu pēc iespējas ilgāk, ievērojiet šādas procedūras:
Būtiska ir roku mazgāšana - Lielākā daļa siera nažu nav piemēroti mazgāšanai trauku mazgājamā mašīnā, jo agresīvi tīrīšanas līdzekļi var sabojāt asmeni un rokturi.
Pareiza uzglabāšana - uzglabājiet nažus blokā, aizsargvāciņā vai uz magnētiskā stienīša, lai novērstu asmeņu sadilšanu.
Regulāra slīpēšana - lai gan siera naži netiek tik ļoti pakļauti slodzei kā parastie virtuves naži, neregulāra asināšana paildzinās to kalpošanas laiku.