odpocet
1 diena
1 stunda
54 minūtēm
1 sekunde

Siera nazis: kādēļ tāds ir?

nože na sýr

Mīkstie sieri lipīgi, cietie drupinās, un dažiem ir nepieciešams liels spēks - siera griešana ar parastu nazi var sagādāt grūtības. Tāpēc ir speciālie naži sieram, kas katru veidu var apstrādāt atšķirīgi. Un, lai iegūtu perfektu rezultātu, ir labi zināt, kādu nazi izmantot. Mēs palīdzēsim jums tos apgūt un pievienosim padomus par to, kā pareizi sagriezt un pasniegt, lai jūs varētu izbaudīt katru kumosu vislabākajā veidā.

Siera naži
sady nozu na syr
3 iemesli:
Kāpēc jums ir nepieciešams īpašs siera nazis

Īpašais naži sieram ir izstrādāti tā, lai atbilstu katra siera veida specifiskajām īpašībām:

  1. Samazina pielīmēšanu - perforēti asmeņi vai plānie asmeņi samazina siera kontaktu ar nazi, novēršot mīksta siera pielipšanu.
  2. Ļauj precīzi sagriezt šķēlēs - augstas kvalitātes asmens nodrošina vienmērīgu un gludu griezumu, nesasmalcinot un nedeformējot sieru.
  3. Atvieglo servēšanu - īpašās asmeņu formas atvieglo siera apstrādi, padarot turpmāko pasniegšanu daudz efektīvāku.

Populārākie siera naži saskaņā ar mūsu klientu atsauksmēm


Siera nažu veidi un to lietojums
Nazis mīkstajiem sieriem
děrovaný nůž na sýr
  • Raksturojums: Liels, bieži perforēts nazis ar plānu asmeni un asu galu. Asmeņa perforācijas novērš siera salipšanu, ļaujot griezt vienmērīgi.
  • Ideāli piemērots:
  • Padoms: Dažiem nažiem ir dakšiņām līdzīgs uzgalis, lai būtu viegli uzņemt un pasniegt sagrieztus gabaliņus.
Nazis puscietam un cietam sieram
noze na polotvrde syry
  • Raksturojums: Vidēji garš, ciets asmens ar nelielu izliekumu, kas ļauj efektīvi sagriezt sieru, to nesasmalcinot.
  • Ideāli piemērots: Gouda, Edam, Cheddar, Comté.
  • Padoms: Ja bieži baudāt dažādus puscieto sieru veidus, universālais siera nazis ir ideāla izvēle.
Īpaši cietā siera nazis
noze na tvrde syry
  • Raksturojums: Kaurs, izturīgs asmens ar biezu profilu, kas spēj apstrādāt pat visstingrākos sierus. Dažiem modeļiem ir kalta forma, kas paredzēta sasmalcināšanai un laušanai.
  • Ideāli piemērots: Parmigiano Reggiano, Pecorino, Manchego.
  • Padoms: Cietos sierus tradicionālās sagriešanas šķēlēs vietā bieži vien sasmalcina, tādējādi izceļot to tekstūru un garšu.
Siera smērēšanas nazis
mazaci nuz
  • Raksturojums: Tam ir izturīga konstrukcija ar spriegotu auklu, kas ļauj viegli sagriezt cietākus sierus.
  • Ideāli piemērots: Puscietie un cietie sieri, piemēram, Gouda, Havarti, Cheddar.
  • Padoms: Izmantojiet to, lai pagatavotu vienmērīgas šķēles sviestmaizēm vai siera šķīvjiem.
Siera smalcinātājs
Nazev
  • Raksturojums: Smags, plats asmens, kas ļauj sagriezt lielus siera gabalus bez lielas piepūles.
  • Ideāli piemērots: Emmentāls, Grujērs, lielāki cietāku sieru klaipi.
  • Padoms: Labai vienmērīgai griešanai, griežot ar plato asmeni, izmantojiet šūpoles kustību.
Siera griešanas nazis
plátkovací nůž na sýr
  • Raksturojums: Tas ir ideāli piemērots, lai iegūtu plānas, vienmērīgas siera šķēles. Tā darbojas līdzīgi kā kartupeļu mizotājs un ir lielisks palīgs, gatavojot siera bļodas.
  • Ideāli piemērots: Puscietie sieri, piemēram, Čedaras, Havarti, Gouda.
  • Padoms: Lieliniet sieru pakāpeniski, lai iegūtu vienmērīgas šķēles, nesaplēšot sieru.
Siera nazis
strunovy nuz na syr
  • Raksturojums: Kompakta forma, bieži ar slīpētu asmeni, kas atvieglo siera mērcēšanu un servēšanu.
  • Ideāli piemērots: Universāla izmantošana, pasniedzot dažādu veidu sierus.
  • Padoms: Ideāls palīgs siera degustācijai un elegantai pasniegšanai.

nuz syr
Kuru siera nazi izvēlēties?

Ja izvēlaties savu pirmo siera nazi un nevēlaties, lai jums piederētu viss arsenāls, iesakām universālo nazi puscietam sieram, ko izmantosiet visbiežāk. .

Papildu siera naži nav jāpieliek tikai sieram - tas lieliski sader arī ar tomātiem, šokolādi, riekstiem, sviestu vai pat maigiem desertiem un pastētēm, tikai izvēlieties pareizo.

Siera griezēji

Uzticami siera griezēji


top dárek

Siera naži kā lieliska dāvana

Praktiska, stilīga un izsmalcināta - šāda dāvana ir siera nazis, kas iepriecinās ne tikai gardēžus, bet arī ikvienu, kam patīk baudīt ēdienu ar eleganci. Runa nav tikai par instrumentiem - tā ir biļete uz perfekti pasniegta siera pasauli, kur katra šķēle izskatās un garšo tieši tā, kā vajag. Ar siera nažu komplektu dāvanas saņēmējs varēs apstrādāt zīdaini gludu brie un bezkompromisa cieto parmezānu, baudot katru griezumu kā kulinārijas rituāla sastāvdaļu.

krajec na syr
3 vienkārši principi:
Kā kopt siera nažus

Lai siera naži kalpotu pēc iespējas ilgāk, ievērojiet šādas procedūras:

Būtiska ir roku mazgāšana - Lielākā daļa siera nažu nav piemēroti mazgāšanai trauku mazgājamā mašīnā, jo agresīvi tīrīšanas līdzekļi var sabojāt asmeni un rokturi.
Pareiza uzglabāšana - uzglabājiet nažus blokā, aizsargvāciņā vai uz magnētiskā stienīša, lai novērstu asmeņu sadilšanu.
Regulāra slīpēšana - lai gan siera naži netiek tik ļoti pakļauti slodzei kā parastie virtuves naži, neregulāra asināšana paildzinās to kalpošanas laiku.

Viss par nažu aprūpi
Mūsu padoms
Lasīt arī
->
broušení nožů
Kā pareizi asināt nažus
Viss, kas jums jāzina par pareizu nažu asināšanu un asināšanu.
BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
Visbiežāk uzdotais jautājums
Kuru universālo siera nazi iegādāties?
Ja meklējat vienu nazi, ar kuru var apstrādāt lielāko daļu sieru, puscieto sieru nazis ir ideāla izvēle. Tam ir stingrs, bet ne pārāk izturīgs asmens, tāpēc tas var apstrādāt gan mīkstus, gan cietākus sierus, tos nedeformējot.
Kā novērst mīksta siera pielipšanu pie asmeņa?
Izmantojiet nazi ar perforētu asmeni vai plānu auklu, lai samazinātu saskares iespēju ar sieru. Palīdzēs arī viegli samitrināt asmeni vai sasildīt to siltā ūdenī.
Vai siera nažus var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā?
Lielākā daļa ražotāju to neiesaka, jo agresīvi mazgāšanas līdzekļi un augsta temperatūra var sabojāt asmeni vai roktura materiālu. Vislabāk nažus mazgāt ar rokām, izmantojot siltu ūdeni un maigu mazgāšanas līdzekli.
Kā pareizi sagriezt cietos sierus, lai tie nesadruptu?
Tā vietā, lai sieru sagrieztu šķēlēs, izmantojiet speciālu laušanas nazi vai šķēlēšanas rīku un ļaujiet sieram dabiski sadalīties mazākos gabaliņos. Tas uzlabos siera konsistenci un garšu.
Kāpēc dažiem siera nažiem ir dakšains uzgalis?
Šis dizains tiek izmantots, lai šķēles ērti uzbertu un pasniegtu, tāpēc jums nav jāķeras pie vairāk galda piederumiem vai ar rokām tās jāpārnes uz šķīvja.