Vai jums patiešām ir nepieciešams īpašs šķiņķa nazis, vai arī varat iztikt ar to, kas jums ir pa rokai? Ja jums patīk precīzas, plānas un vienmērīgas šķēles, kas lieliski izceļ gaļas tekstūru un garšu, atbilde ir skaidra. Pareizi izvēlēts šķiņķa nazis ir piemērots ne tikai sālīta un vārīta šķiņķa, piemēram, jamón ibérico, Prosciutto di Parma vai klasiskā Ziemassvētku šķiņķa, cienītājiem, bet arī ikvienam, kurš lepojas ar perfektu ēdiena noformējumu.

Populāri šķiņķa naži

Kā atpazīt šķiņķa nazi?
- Garš, plāns un elastīgs asmens
Šķiņķa nažiem ir raksturīgs garš un šaurs asmens, kas parasti mēra no 25 līdz 35 cm. Pateicoties šādai formai, plānas šķēles var viegli un vienmērīgi sagriezt, nebojājot gaļas tekstūru. - Gludais un zobainais asmens
Daži pavāri dod priekšroku gludam asmenim, lai maksimāli kontrolētu griešanu, bet citiem labāk padodas modeļi ar smalkiem zobiņiem, kas samazina berzi un neļauj šķēlītēm pielīmēt pie asmeņa. - Asais un noapaļotais uzgalis
Naži šķiņķa nažiem var būt vai nu ass gals, kas ir ideāli piemērots precīzai sagriešanai šķēlēs un atsevišķu gabaliņu atdalīšanai, vai arī noapaļots gals, kas samazina risku sabojāt šķēlītes.

Kā izvēlēties šķiņķa nazi
- galvenās lomasmateriālu kvalitāte un ergonomika. Ja vēlaties nazi, kas kalpos gadiem ilgi, izvēlieties augstas cietības nerūsējošo tēraudu. Tas nodrošina izturību pret koroziju un ilgstošu asumu.
- Lemjot par asmeņa garumu ņemiet vērā šķiņķa lielumu.ko visbiežāk griezīsit. Garāks nazis (30-35 cm) ir piemērots lielākiem izcirtņiem (piemēram, veselam jamón ibérico), bet īsāks (25-30 cm) ir piemērots maziem šķiņķiem vai prošutam.
- Svarīgi ir arī izlemt, vai Elastīgs un spēcīgāks asmens - pirmā iespēja atvieglo smalkas grieznes, bet otrā nodrošina lielāku kontroli pār griezumu.
- Ergonomika ir vienlīdz svarīgs. Rokturim jābūt ērtam un neslīdošam, īsi sakot, nažam ir labi jāpaliek rokā, lai to droši un viegli lietot.

Kā pareizi sagriezt šķiņķi
- Izmantot stable spilventiņš vai stāvēt - Ja strādājat ar veselu konservētu šķiņķi, nostipriniet to plauktā tā, lai griešanas laikā tas nekustētos un jūs varētu pilnībā kontrolēt griezumu.
- Sākt no šaurā gala - Sagrieziet šķēlēs ar gariem, vienmērīgiem triepieniem bez pārtraukumiem. Tas ļauj iegūt perfekti plānas šķēles.
- Uzmanieties par šķēļu biezumu - Jo plānākas šķēles, jo intensīvāka garša. Vienmērīgs biezums ir ideāli piemērots, lai izceltu gaļas tekstūru.
- Uzturiet nazi asu - Regulāra slīpēšana nazi nodrošina, ka griezums ir vienmērīgs un nav jāizdara pārmērīgs spiediens, kas varētu sabojāt šķiņķa tekstūru.
Populārākie asināmie akmeņi un asinātāji saskaņā ar mūsu klientu atsauksmēm

Labākie šķiņķa naži
Ja meklējat patiešām augstas kvalitātes šķiņķa nazi, ir vērts pievērsties atzītiem zīmoliem .Wüsthof vai Zwilling. Abiem vācu uzņēmumiem ir senas tradīcijas, un tie ir pazīstami ar precīzu izgatavošanu, izturīgiem materiāliem un izcilu asumu. Wüsthof specializējas nažos ar perfektu ergonomiku un līdzsvaru, kas ļauj maksimāli kontrolēt griešanas procesu. Savukārt Zwilling piedāvā plašu nažu klāstu ar inovatīvām tehnoloģijām, piemēram, īpašu rūdītu tēraudu un rokturiem, kas paredzēti ērtai satveršanai. Neatkarīgi no tā, kuru zīmolu izvēlēsieties, jūs iegūsiet rīku, kas atvieglos jūsu darbu un nodrošinās profesionālus rezultātus virtuvē.
BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
Visbiežāk uzdotais jautājums
Cik bieži vajadzētu asināt šķiņķa nazi?
Asmeņus ieteicams regulāri asināt pirms katras lietošanas reizes un rūpīgi asināt aptuveni reizi dažos mēnešos atkarībā no lietošanas intensitātes.
Vai šķiņķa nazi var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā?
Lielākā daļa ražotāju iesaka mazgāt ar rokām, lai novērstu asmeņu nodilumu un roktura bojājumus.
Kāda ir atšķirība starp šķiņķa nazi un parastu virtuves nazi?
Šķiņķa nažiem ir garāks un šaurāks asmens, kas ļauj precīzi sagriezt plānas šķēles, nebojājot gaļu.
Kura tipa asmens ir labākais - gludais vai zobainais?
Gludais asmens nodrošina maksimālu griešanas kontroli, savukārt zobainais asmens samazina berzi un novērš šķēļu pielipšanu pie asmens.
Kāds ir labākais roktura materiāls?
Ergonomisks rokturis, kas izgatavots no izturīga sintētiska materiāla vai koka, ir ideāli piemērots, lai nodrošinātu stingru satvērienu un novērstu slīdēšanu griešanas laikā.