Asinātāji, slīpmašīnas un slīpripas: kā izvēlēties pareizo instrumentu

brousek na nože

Vai zinājāt, ka pareizi uzasināts nazis var ietaupīt līdz pat 50 % ēdiena gatavošanas laika? Turklāt darbs ar asu nazi ir ne tikai drošāks, jo tas samazina asmeņa noslīdēšanas risku. Uzturēt nazi nevainojamā stāvoklī nav nekas sarežģīts. Jums tikai jāzina, kad un kā izmantot asinātāju, asināmo akmeni vai asināmo akmeni. Aplūkosim šos rīkus tuvāk!

Asinātāji, asināmie akmeņi un slīpripas
nejlepsi ocilka
Asinātājs: ikdienas rituāls perfektas malas iegūšanai

Asināmais ir galvenais, lai nazis ilgu laiku būtu ideālā stāvoklī. Tas nav asināšanas rīks, bet gan ātras apkopes rīks - tas palīdz izlīdzināt mikroskopiskos nelīdzenumus, kas rodas uz naža asmeņa ikdienas lietošanas laikā. Regulāra asinātāja lietošana nodrošinās, ka jūsu nazis ilgu laiku saglabāsies sākotnējā stāvoklī.

Kā to pareizi lietot?

  1. Stāviet stingri, turiet asinātāju vertikāli un atbalstiet asinātāja galu uz darba virsmas.
  2. Novietojiet nazi 15-20 grādu leņķī un vienmērīgiem triepieniem velciet to gar asmeni - no papēža līdz galam.
  3. Atkārtojiet tās pašas kustības otrā lāpstiņas pusē.

Kam pievērst uzmanību, izvēloties?

  • Materiāls
    Tērauda asinātājs ir lieliski piemērots asmeņu ikdienas uzturēšanai un ir piemērots lielākajai daļai virtuves nažu. Dimanta asinātājs ir efektīvāks un piemērots cietākiem tērauda nažiem, savukārt keramikas asinātājs ir maigāks un ideāli piemērots asmeņa precizēšanai, neaizņemot pārāk daudz materiāla.
  • Garums
    Ideālā gadījumā tam jābūt garākam par lielāko virtuves nazi.

Kvalitatīvi asinātāji


Slīpēšanas akmens vs. slīpmašīna

brusny kamen
Slīpēšanas akmens

Asināšanas akmens ir ideāla izvēle tiem, kas vēlas iegūt patiesi precīzu asmeni. Tas prasa nedaudz prakses, bet atalgojums ir precīzi uzasināta mala, kas ir līdzvērtīga profesionālai asināšanai.


Kā pareizi sasmalcināt?

  1. Ja izmantojat ūdens akmeni, vispirms to dažas minūtes mērcējiet.
  2. Novietojiet to uz stabilas virsmas, turot nazi 15-20 grādu leņķī.
  3. Izvelciet asmeni pāri akmenim ar vienmērīgiem triepieniem, pārmaiņus no katras puses.
  4. Visbeidzot, izmantojiet smalkāku akmeni, lai veiktu pēdējos labošanas darbus.

Uz ko vērst uzmanību, izvēloties slīpēšanas akmeni?

  • Rude
    Zema smiltis (200-600) labo bojātus asmeņus, vidēja smiltis (800-1500) paredzētas normālai asināšanai, bet augsta (3000+) - galīgajai asināšanai.
  • Materiāls
    Ūdens akmeņi ir tradicionāli un ideāli piemēroti precīzai rokas slīpēšanai, jo tie nodrošina pakāpenisku pāreju starp dažādiem smilšu līmeņiem. Tie ir īpaši piemēroti japāņu nažiem vai citiem nažiem ar cietāku tēraudu, kuriem ir svarīgi saglabāt smalku asmeni. Dimanta akmeņi ir ļoti izturīgi un efektīvi, tāpēc tie ir lieliska izvēle ātrai cietāka tērauda asināšanai un nažu, kuriem nepieciešama intensīvāka apkope, asināšanai.
brousky
Brousek

Ja neuzdrošināties strādāt ar abrazīvo akmeni, nevajag izmist - varat arī izmantot kvalitatīvu asinātāju, manuālo vai elektrisko, lai vieglāk un ātrāk atjaunotu asumu.


Kā pareizi sasmalcināt?

  1. Ievietojiet nazi vadības slotā pareizā leņķī.
  2. Vairākas reizes lēnām, bez liekas piepūles, izvelciet to cauri dzirnaviņām.
  3. Ja jūsu slīpmašīnai ir vairāk nekā viena smilšu pakāpe, sāciet ar rupjāko un pabeidziet ar smalko.

Kādu dzirnaviņas veidu izvēlēties?

Izvēloties dzirnaviņas, ir svarīgi apsvērt, vai izvēlēties manuālo vai elektrisko modeli. Rokas dzirnaviņas ir kompaktas, viegli lietojamas un ļauj labāk kontrolēt malšanas procesu. Elektriskie ir ātrāki un ideāli piemēroti tiem, kas vēlas asināt nažus bez lielas piepūles. Parastiem virtuves nažiem ir piemērots labas kvalitātes manuālais asinātājs, savukārt tiem, kas bieži asina lielu skaitu nažu, labāka izvēle varētu būt elektriskais asinātājs.

  • Divpakāpju
    Apvieno rupjos un smalkos abrazīvus, nodrošinot optimālus rezultātus.
  • Disku materiāls
    Karbīda zobakmeņi ir ļoti efektīvi un piemēroti parasto virtuves nažu ātrai asināšanai, savukārt keramikas zobakmeņi ir smalkāki un ideāli piemēroti galīgai asināšanai vai asuma uzturēšanai nažiem ar augstāku tērauda cietību.

Populāri slīpēšanas akmeņi


Mūsu padoms
Lasīt arī
->
brouseni nozu
Kā asināt nažus
Noskatieties video pamācību par to, kā pareizi asināt un asināt nažus, izmantojot asināmo akmeni un asināmo akmeni.
kamen na brouseni nozu
No kā izvairīties, asinot nažus?
  • Pārāk liels spiediens: Pietiek ar vieglu pieskārienu, pārmērīgs spēks var sabojāt asmeni un samazināt asināšanas efektivitāti. Tas attiecas gan uz asmeņiem, kur pārāk liels spiediens var izliekt vai pat izkropļot smalko asmeni, gan uz asmeņiem, kur tas var izraisīt nevienmērīgu slīpēšanu vai pārmērīgu materiāla noņemšanu no asmens.
  • Nepareizs leņķis: Katram instrumentam nepieciešama atšķirīga pieeja. Ar asinātāju ir svarīgi uzturēt vienmērīgu leņķi 15-20 grādu robežās, lai asmens iztaisnotos vienmērīgi un nebojātos. Ar slīpmašīnām un slīpmašīnām un slīpmašīnām ar asināmo akmeni ir spēkā tas pats leņķis, taču šeit svarīgākais ir vienmērīgas kustības - ja slīpēšanas laikā mainīsiet leņķi, asmens nebūs vienmērīgs un var rasties nevienmērīgs asmens nodilums.
  • Neregulāra apkope: Nažus nepieciešams regulāri kopt, citādi to asmeņi ātri bojājas un zaudē savu efektivitāti. Ikdienas asmeņa iztaisnošana ar dzirnakmeni palīdz uzturēt nazi labā formā, taču reizi pa reizei ir nepieciešama rūpīgāka asināšana ar dzirnakmeni vai slīpētiņu. Ja ilgstoši neasināt nažus, tie var kļūt tik blāvi, ka to atjaunošana kļūs sarežģītāka un laikietilpīgāka.
Kvalitatīvi asinātāji un slīpmašīnas

Labākie zobakmeņi, slīpmašīnas un zobakmeņi tirgū

Ja meklējat kvalitatīvus slīpripas, slīpēšanas akmeņus vai slīprakmeņus, paļaujieties uz šiem zīmoliem: Dellinger piedāvā ar dimanta pārklājumu apstrādātus asmeņus efektīvai asmeņu uzturēšanai, MIYABI ir slavens ar saviem precīzi izgatavotajiem keramikas asinātājiem, kas ideāli piemēroti japāņu nažiem un ZWILLING ražo universālus asinātājus, kas piemēroti ikdienas lietošanai. Runājot par asinātājiem, visi trīs zīmoli piedāvā gan klasiskos rokas asinātājus, gan dažādas graudainības asināšanas akmeņus, lai nodrošinātu perfektu asu jebkuru nažu veidu.
ocilka forged
BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
Visbiežāk uzdotais jautājums
Cik bieži asināt nažus?
Asināšanas biežums ir atkarīgs no tā, cik bieži izmantojat nazi. Parastai lietošanai virtuvē pietiek ar to, ja nazi asina ik pēc dažiem mēnešiem un regulāri to uztur ar asinātāju.
Kā zināt, kad ir laiks asināt nazi?
Ja pamanāt, ka nazis griež grūtāk, slīd uz ēdiena vai sasmalcina sastāvdaļas, nevis tīri griež, ir pienācis laiks to uzasināt.
Vai es varu asināt nažus ar keramikas asināmo akmeni?
Jā, taču ir svarīgi izvēlēties pareizo asinātāju. Keramikas asinātāji ir ideāli piemēroti cietākiem tēraudiem un japāņu nažiem, bet dimanta un tērauda asinātāji ir piemērotāki klasiskajiem virtuves nažiem.
Kāda ir atšķirība starp dzirnakmeni un dzirnakmeni?
Asināmais asināmais ir vieglāk lietojams un ātri atjauno asmeni, savukārt asināmais akmens nodrošina precīzāku un kontrolētāku asināšanu, kas piemērota kvalitatīviem nažiem.
Kā rūpēties par slīpēšanas akmeņiem?
Ūdens akmeņi pirms lietošanas jāmērcē, pēc slīpēšanas rūpīgi jāiztīra un jāļauj nožūt. Dimanta akmeņi nav jāmērcē, bet tie regulāri jātīra ar mīkstu birsti un ūdeni. Neatkarīgi no tā, vai jūs ķersieties pie asināmā akmens, asināmā akmens vai slīpēšanas akmens, to pareiza lietošana nodrošinās nevainojami asus nažus gadiem ilgi.