Kā izvēlēties pareizo naža garumu

knives size

Vai zinājāt, ka pareizs naža garums, precīzāk, asmens, ir ļoti svarīgs, lai ēdiena gatavošana būtu efektīva un ērta? Jo katrs nazis ir piemērots citam nolūkam. Sniegsim jums padomus, kā orientēties dažādos nažu garumos un kā izvēlēties pareizo nazi.

Izvēlieties kvalitatīvu nazi

Image
5 galvenie soļi, kā izvēlēties pareizo naža garumu


  1. Kā tas iekļaujas jūsu rokā?
    Mēs runājam par pavāra nazisjo pareizā garuma izvēle viņa gadījumā ir ļoti svarīga. Mums ir vienkāršs ceļvedis: ideālā naža asmenim jābūt aptuveni tik garam, cik garš ir attālums no jūsu elkoņa līdz plaukstas locītavai (ja pasūtījumu veicat tiešsaistē, izmantojiet mērlenti). Atcerieties, ka nažiem norādītais garums vienmēr ir asmens, nevis visa naža garums. Tāpēc ir pilnīgi iespējams, ka jūsu mājās būs nepieciešami divi virtuves naži - viens viņai un otrs viņam. Mēs zinām daudz vairāk par šefpavāra nažiem, lasīt.
  2. Ko jūs grasāties samazināt?
    Ja nezināt, tad meklējiet vidēja izmēra universālais nazis. Tas būs daudzpusīgs palīgs. Taču citādi katras virtuves pamataprīkojumam vajadzētu būt vidēji lielam virtuves nažam, īsam dārzeņu nazim un garam maizes nazim.
  3. Kur jūs griezāt?
    Tā ir vienkārša matemātika - garākam nažam ir nepieciešams atbilstošs nazis.griešanas dēlis telpā, savukārt ar mazāku un vidēju nazi var strādāt jebkurā vietā.
  4. Vai esat suši, zivju, siera cienītājs?
    Tad neiztikt bez vairākiem dažāda garuma specializētiem nažiem.
  5. Kāda veida aprūpi jūs viņam sniedzat?
    Dažāda garuma nažiem var būt nepieciešama atšķirīga apkope un slīpēšana. Piemēram, garus maizes nažus ar zobainiem asmeņiem ir grūtāk asināt nekā īsus dārzeņu nažus. Izvēlieties tāda garuma nažus, kurus varēsiet uzturēt asus un viegli tīrīt. Lasiet par pareiza nažu apkope vairāk.


Īsie naži

Īsie naži ar asmeņiem līdz 10 cm ir paredzēti precīzam un detalizētam darbam. Pateicoties to nelielajam izmēram un vieglumam, tie nodrošina lielisku kontroli griešanas, apgriešanas, mizošanas vai dekorēšanas laikā. Tipiski īso nažu piemēri:

Loupací nůž

Pīlinga naži

Tie ir ideāli piemēroti mazu augļu un dārzeņu mizošanai vai griešanai. Īsais un asais asmens nodrošina precizitāti un vieglu lietošanu.

Skatīt

okrajovací nůž

Apmales naži

Tiem ir plāni, asi asie asmeņi, dažkārt ar unikālu formu vai zobainu malu, kas ļauj veikt precīzus griezumus. Tie ir piemēroti arī dekorēšanai.

Skatīt

Labākie griešanas un mizošanas naži

Mūsu padoms
Lasīt arī
->
Image
Kāpēc atmaksājas ieguldīt līdzekļus kvalitatīvos nažos
Vai zinājāt, ka no kvalitatīviem materiāliem izgatavoti naži kalpo ilgāk un ar tiem ir ērtāk griezt. Mēs jums ieteiksim, kuros nažos investēt un kur var ietaupīt naudu.

Vidēji gari naži

Vidēja garuma nažiem, kuru asmeņu garums ir no 10 līdz 20 cm, var būt vairākas formas, un katrai no tām ir savs unikāls pielietojums virtuvē. .Tipiski vidēja izmēra nažu piemēri:

kuchařský nůž

Pavārmāksla vai santoku

Tie ir daudzpusīgi instrumenti, kas piemēroti dažādiem virtuves darbiem, piemēram, gaļas, dārzeņu, augļu u. c. griešanai. Tie nodrošina līdzsvarotu kontroles un jaudas kombināciju. Tie ir pietiekami daudzpusīgi, lai tos novērtētu gan iesācēji, gan profesionāļi, tāpēc tie nedrīkst trūkt nevienā virtuvē. Lasiet tālāk, kā izvēlēties virtuves nazi.

Skatīt

cheese knife

Siera naži

Siera nažiem ir īpašs asmens, kas bieži vien ir perforēts, lai nepieļautu, ka uz tā pielīp siera atliekas, un nodrošinātu vienmērīgu griešanu. Naži ar zobainiem asmeņiem ir ideāli piemēroti cietākiem sieriem, piemēram, Čedaras sieram, savukārt taisni asmeņi ir piemērotāki mīkstiem sieriem, kuriem ir svarīga precizitāte.

Skatīt

Vykostovaci nuz

Atkaulošanas naži

Tie ir paredzēti gaļas un zivju kaulu izņemšanai. Šiem uzdevumiem nepieciešama precizitāte un kontrole, tāpēc tiem ir šaurs, elastīgs un ass asmens, kas ļauj viegli manevrēt ap kauliem un cīpslām. Lasīt vairāk, kā izvēlēties pareizo gaļas nazi.

Skatīt

Populārākie vidēji garie naži saskaņā ar klientu atsauksmēm

Garie naži

Gariem nažiem, kuru asmeņi ir garāki par 20 cm, ir plaša griešanas virsma, tāpēc tie ir piemēroti lielu ēdiena gabalu griešanai. Tipiski garo nažu piemēri:

nuz na pecivo

Konditorejas naži

Tie ir svarīgs instruments, kas nedrīkst trūkt nevienā virtuvē. Tiem ir garš, izturīgs asmens ar raksturīgiem zobiņiem, kas var sagriezt stingru maizes vai citu ceptu izstrādājumu garozu, nesasmalcinot vai citādi neizjaucot to tekstūru.

Skatīt

filetovaci nuz

Filetēšanas naži

Tie ir specializēti instrumenti zivju un citu gaļas produktu precīzai griešanai. Tiem ir garš, plāns un elastīgs asmens, kas ļauj tiem vienmērīgi slīdēt gar kauliem un ādu.

Skatīt

cukrarsky nuz

Konditorejas naži

Šie naži ir paredzēti ērtai kūku vai desertu griešanai un pasniegšanai. Tiem ir garš, plāns un bieži zobains asmens, kas ļauj veikt tīrus un vienmērīgus griezienus, nebojājot kūku tekstūru.

Skatīt

Labāk pārdotie garie naži

Kādas ir nažu priekšrocības un trūkumi pēc garuma
Īsie naži
  • Precizitāte, kontrole, piemērots detalizētam darbam.
  • Ierobežota izmantošana lielāku izejvielu apstrādei.
Vidēji naži
  • Universāls, ērti lietojams lielākajai daļai uzdevumu.
  • Nav ideāli piemērots īpaši detalizētam darbam.
Garie naži
  • Efektivitāte, griežot lielus pārtikas produktu apjomus.
  • Grūtāk apstrādājams smalkiem darbiem.
srovnani nozu

    BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
    Visbiežāk uzdotais jautājums
    Kāds ir ideālais naža garums ikdienas lietošanai?
    Ideālais naža garums ikdienas lietošanai ir 15-20 cm. Šie naži ir daudzpusīgi un piemēroti lielākajai daļai virtuves darbu - no dārzeņu sagriešanas šķēlēs līdz gaļas griešanai.
    Kad ir lietderīgi izmantot īsu nazi?
    Īsie naži ar asmeņiem, kuru garums nepārsniedz 10 cm, ir ideāli piemēroti smalkiem un precīziem darbiem, piemēram, mizošanai, mazu augļu un dārzeņu griešanai, kā arī dekoratīvai apdarei. Tie garantē lielisku kontroli un precizitāti.
    Vai garie naži ir grūtāk lietojami?
    Ar gariem nažiem (virs 20 cm) var būt grūtāk rīkoties un tos koordinēt ne tikai to garuma, bet arī svara dēļ. Tomēr tie ir ļoti efektīvi, griežot lielus gaļas, zivju un dārzeņu gabalus vai pat konditorejas izstrādājumus.
    Vai visiem virtuves darbiem var izmantot vienu un to pašu nazi?
    Jā, daži naži, piemēram, šefpavāra naži vai santoku naži, ir diezgan universāli. Taču labākos rezultātus vienmēr sasniegsiet tikai ar īpašiem nažiem.
    Kāda garuma nazis ir nepieciešams maizes griešanai?
    Konditorejas nažiem parasti ir 20 cm vai garāki asmeņi. To zobainie asmeņi ļauj vienmērīgi sagriezt pat cietu garozu un mīkstu konditorejas izstrādājumu iekšpusi.
    Vai dārzeņu griešanai ir svarīgs asmeņa garums?
    Jā, asmeņa garums var ietekmēt dārzeņu griešanas efektivitāti un precizitāti. Īsi naži (līdz 10 cm) ir piemēroti mazu augļu mizošanai un griešanai šķēlēs. Vidēja garuma naži (10-20 cm) ir universāli un ideāli piemēroti lielākās daļas dārzeņu griešanai.
    Vai ir ieteicams vienā virtuvē izmantot vairākus dažāda garuma nažus?
    Jā, katrā virtuvē ir labi, ja ir vismaz četri dažādu veidu naži. Katrs nazis ir paredzēts konkrētam uzdevumam, padarot ēdiena gatavošanu efektīvāku un drošāku.