Vai zinājāt, ka pareizs naža garums, precīzāk, asmens, ir ļoti svarīgs, lai ēdiena gatavošana būtu efektīva un ērta? Jo katrs nazis ir piemērots citam nolūkam. Sniegsim jums padomus, kā orientēties dažādos nažu garumos un kā izvēlēties pareizo nazi.
- Kā tas iekļaujas jūsu rokā?
Mēs runājam par pavāra nazisjo pareizā garuma izvēle viņa gadījumā ir ļoti svarīga. Mums ir vienkāršs ceļvedis: ideālā naža asmenim jābūt aptuveni tik garam, cik garš ir attālums no jūsu elkoņa līdz plaukstas locītavai (ja pasūtījumu veicat tiešsaistē, izmantojiet mērlenti). Atcerieties, ka nažiem norādītais garums vienmēr ir asmens, nevis visa naža garums. Tāpēc ir pilnīgi iespējams, ka jūsu mājās būs nepieciešami divi virtuves naži - viens viņai un otrs viņam. Mēs zinām daudz vairāk par šefpavāra nažiem, lasīt. - Ko jūs grasāties samazināt?
Ja nezināt, tad meklējiet vidēja izmēra universālais nazis. Tas būs daudzpusīgs palīgs. Taču citādi katras virtuves pamataprīkojumam vajadzētu būt vidēji lielam virtuves nažam, īsam dārzeņu nazim un garam maizes nazim. - Kur jūs griezāt?
Tā ir vienkārša matemātika - garākam nažam ir nepieciešams atbilstošs nazis.griešanas dēlis telpā, savukārt ar mazāku un vidēju nazi var strādāt jebkurā vietā. - Vai esat suši, zivju, siera cienītājs?
Tad neiztikt bez vairākiem dažāda garuma specializētiem nažiem. - Kāda veida aprūpi jūs viņam sniedzat?
Dažāda garuma nažiem var būt nepieciešama atšķirīga apkope un slīpēšana. Piemēram, garus maizes nažus ar zobainiem asmeņiem ir grūtāk asināt nekā īsus dārzeņu nažus. Izvēlieties tāda garuma nažus, kurus varēsiet uzturēt asus un viegli tīrīt. Lasiet par pareiza nažu apkope vairāk.
Īsie naži
Īsie naži ar asmeņiem līdz 10 cm ir paredzēti precīzam un detalizētam darbam. Pateicoties to nelielajam izmēram un vieglumam, tie nodrošina lielisku kontroli griešanas, apgriešanas, mizošanas vai dekorēšanas laikā. Tipiski īso nažu piemēri:
Pīlinga naži
Tie ir ideāli piemēroti mazu augļu un dārzeņu mizošanai vai griešanai. Īsais un asais asmens nodrošina precizitāti un vieglu lietošanu.
Apmales naži
Tiem ir plāni, asi asie asmeņi, dažkārt ar unikālu formu vai zobainu malu, kas ļauj veikt precīzus griezumus. Tie ir piemēroti arī dekorēšanai.
Labākie griešanas un mizošanas naži
Vidēji gari naži
Vidēja garuma nažiem, kuru asmeņu garums ir no 10 līdz 20 cm, var būt vairākas formas, un katrai no tām ir savs unikāls pielietojums virtuvē. .Tipiski vidēja izmēra nažu piemēri:
Pavārmāksla vai santoku
Tie ir daudzpusīgi instrumenti, kas piemēroti dažādiem virtuves darbiem, piemēram, gaļas, dārzeņu, augļu u. c. griešanai. Tie nodrošina līdzsvarotu kontroles un jaudas kombināciju. Tie ir pietiekami daudzpusīgi, lai tos novērtētu gan iesācēji, gan profesionāļi, tāpēc tie nedrīkst trūkt nevienā virtuvē. Lasiet tālāk, kā izvēlēties virtuves nazi.
Siera naži
Siera nažiem ir īpašs asmens, kas bieži vien ir perforēts, lai nepieļautu, ka uz tā pielīp siera atliekas, un nodrošinātu vienmērīgu griešanu. Naži ar zobainiem asmeņiem ir ideāli piemēroti cietākiem sieriem, piemēram, Čedaras sieram, savukārt taisni asmeņi ir piemērotāki mīkstiem sieriem, kuriem ir svarīga precizitāte.
Atkaulošanas naži
Tie ir paredzēti gaļas un zivju kaulu izņemšanai. Šiem uzdevumiem nepieciešama precizitāte un kontrole, tāpēc tiem ir šaurs, elastīgs un ass asmens, kas ļauj viegli manevrēt ap kauliem un cīpslām. Lasīt vairāk, kā izvēlēties pareizo gaļas nazi.
Populārākie vidēji garie naži saskaņā ar klientu atsauksmēm
Garie naži
Gariem nažiem, kuru asmeņi ir garāki par 20 cm, ir plaša griešanas virsma, tāpēc tie ir piemēroti lielu ēdiena gabalu griešanai. Tipiski garo nažu piemēri:
Konditorejas naži
Tie ir svarīgs instruments, kas nedrīkst trūkt nevienā virtuvē. Tiem ir garš, izturīgs asmens ar raksturīgiem zobiņiem, kas var sagriezt stingru maizes vai citu ceptu izstrādājumu garozu, nesasmalcinot vai citādi neizjaucot to tekstūru.
Filetēšanas naži
Tie ir specializēti instrumenti zivju un citu gaļas produktu precīzai griešanai. Tiem ir garš, plāns un elastīgs asmens, kas ļauj tiem vienmērīgi slīdēt gar kauliem un ādu.
Konditorejas naži
Šie naži ir paredzēti ērtai kūku vai desertu griešanai un pasniegšanai. Tiem ir garš, plāns un bieži zobains asmens, kas ļauj veikt tīrus un vienmērīgus griezienus, nebojājot kūku tekstūru.
Labāk pārdotie garie naži
- Precizitāte, kontrole, piemērots detalizētam darbam.
- Ierobežota izmantošana lielāku izejvielu apstrādei.
- Universāls, ērti lietojams lielākajai daļai uzdevumu.
- Nav ideāli piemērots īpaši detalizētam darbam.
- Efektivitāte, griežot lielus pārtikas produktu apjomus.
- Grūtāk apstrādājams smalkiem darbiem.