odpocet
0 dienām
18 stundām
46 minūtēm
57 sekundēm

Šķēlēs griešanas un griešanas naži: izvēles ceļvedis

plátkovací nůž

Precīza un viegla gaļas un zivju griešana - tieši šim nolūkam tika radīti griešanas un griešanas naži. Kāda ir atšķirība starp šiem instrumentiem, kad kuru no tiem izmantot un kā izvēlēties labāko no plašā klāsta? Uzziniet to mūsu praktiskajā rokasgrāmatā.

Šķēlēšanas un griešanas naži

Kāda ir atšķirība starp tām?

Šķēlēšanas nazis pret griešanas nazi

nuz platkovaci
Šķēlēšanas nazis
  • Garš, plāns un lokans nazis ar nedaudz noapaļotu vai taisnu asmeni.
  • Tā ir paredzēta precīzai gaļas, zivju vai cepeša plānās šķēlēs sagriešanai.
  • Pateicoties tā plānajam asmeņam, tas viegli izkļūst cauri ēdienam, nebojājot šķiedras.
nuz porcovaci
Grebšanas nazis
  • Izturīgāks nekā griešanas nazis ar fiksētu un bieži vien garāku asmeni.
  • Piemērots lielāku gaļas gabalu, piemēram, cepešu, tītaru vai lielu zivju, griešanai.
  • Tas parasti ir mazāk elastīgs, un tam ir izteiktāks gals, kas atvieglo kaulu un locītavu atdalīšanu.

Kvalitatīvi griešanas un griešanas naži


Uz ko vērst uzmanību, izvēloties?

cepel platkovaciho noze

Asmeņa garums

Garumam ir izšķiroša nozīme, griežot lielākus gaļas gabalus.
Šķēlēšanas naži visbiežāk ir 20-35 cm robežās, bet griešanas naži ir aptuveni 20-30 cm. Jo garāks asmens, jo mazāk triepienu nepieciešams, lai griezums būtu perfekts.

material platkovacího noze

Asmeņa materiāls

Kvalitatīvs materiāls nozīmē ilgu kalpošanas laiku un vieglāku apkopi:
  • Nerūsējošais tērauds - izturīgs pret koroziju, viegli kopjams, bet prasa regulāru slīpēšanu.
  • Oglekļa tērauds - notur ļoti asas malas, taču ir vairāk pakļauts rūsēšanai un prasa lielāku rūpību.
  • Damaskas tērauds - augstākā kvalitāte, lielisks asums un unikāls dizains, bet arī augstāka cena.

tvar platkovaciho noze

Asmeņa forma un biezums

Šķēlēšanas naži tiem ir šaurāks un elastīgāks asmens, kas ļauj precīzi sagriezt plānas šķēles. Turklāt dažiem griešanas nažiem uz asmens ir izgriezumi, kas samazina ēdiena pielipšanu un nodrošina vienmērīgāku griešanu.
Griešanas naži tiem ir spēcīgāki un biezāki asmeņi, kas palīdz darbā ar cietākiem gaļas gabaliem.

rukojet porcovaciho noze

Roktura ergonomika

Pareizs rokturis ir droša un ērta darba atslēga, un tādam tam arī jābūt:
  • Ērti turas rokā - ar ergonomisku formu, kas nodrošina stingru satvērienu.
  • Izgatavots no izturīga materiāla - populāri ir koks, kompozītmateriāli vai sintētika.
  • Ar neslīdošu virsmu - drošākai darbībai, īpaši strādājot ar eļļainām izejvielām.
skladovani porcovacich nozu
Kā pareizi kopt griešanas un griešanas nazi?

Lai nodrošinātu, ka nazis kalpos ilgus gadus, ievērojiet šos noteikumus:

Viss par pareizu nažu glabāšanu
Mūsu padoms
Lasīt arī
->
ostření nože
Nažu asināšanas instrukcijas
Uzziniet, kā pareizi asināt un asināt nažus.
porcovaci vidlicka
Papildu aprīkojums:
Kas der kopā ar griešanas nažiem?

Gaļas dakša - sagriešanas laikā notur gaļu stabili un novērš tās slīdēšanu.
Gaļas āmurs - ideāli piemērots gaļas mīkstināšanai, mīkstuma uzlabošanai un atvieglo tās pagatavošanu.
Gaļas termometrs - ļauj precīzi izmērīt temperatūru gaļas iekšienē un nodrošina perfektu katra ēdiena pagatavošanu.

Viss par gaļas nažiem

Mīļākās gaļas dakšas


top platkovaci noze

Labākie griešanas un griešanas nažu zīmoli

Ja meklējat augstākās kvalitātes nazi, ir vērts likt uz atzītiem zīmoliem, kas ir pazīstami ar savu kvalitāti un precīzu izgatavošanu. Labākie no tiem ir Dellingerkas izceļas ar rokām darinātā un damaska tērauda ražošanā, nodrošinot izcilu asumu un izturību. Vēl viena lieliska izvēle ir Wüsthof, tradicionāls vācu zīmols, ko profesionāli pavāri iecienījuši, pateicoties perfekti sabalansētiem nažiem. Zwilling pak piedāvā augstākās kvalitātes nažus ar izcilu ergonomiku, izturību un precīzu asmeni, kas atvieglo ikdienas darbu virtuvē.
BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
Visbiežāk uzdotais jautājums
Cik bieži vajadzētu asināt nazi?
Pēc katras lietošanas reizes ir ieteicams veikt vieglu asināšanu ar asināmo akmeni, bet ik pēc dažiem mēnešiem - rūpīgu slīpēšanu ar asināmo akmeni.
Vai griešanas nazis ar izgriezumiem uz asmens ir labāks?
Jā, ja bieži griežat gaļu vai zivis, urbji palīdz samazināt ēdiena pielipšanu pie asmeņa.
Vai griešanas naža vietā var izmantot griešanas nazi?
Šķēlēšanas nazis ir mazāk elastīgs un neļauj tik smalki sagriezt šķēles, taču to var izmantot ārkārtas situācijās.
Kurš slīpēšanas leņķis ir ideāls griešanas un griešanas nažiem?
Lai nodrošinātu maksimālu asumu un veiktspēju, parasti ieteicams slīpēšanas leņķis ir 15-20 grādi.
Kurš griešanas dēlis ir labākais nažiem?
Ieteicams izmantot koka vai plastmasas griešanas dēlīšus, jo tie saudzē asmeni vairāk nekā stikla vai keramikas materiāli.