12 iemesli, kāpēc jums patiks čuguna trauki

Kvalitatīvi čuguna trauki

ir palīgs, kas jūs nekad nepievils. Tas ir izturīgs, ilgi kalpo, un to var izmantot uz visu veidu siltuma avotiem, tostarp indukcijas vai atklātas liesmas. Pārejam uzreiz pie 12 iemesliem, kāpēc čuguns ir nepieciešams jūsu virtuvē.

Image
1. Daudzpusība

Čuguna trauki ir kā virtuves Šveices armijas nazis. - der visam. To var izmantot uz plīts, cepeškrāsnī vai pat uz grila vai atklātas uguns. Tas ir lieliski piemērots cepšanai, cepšanai, sautēšanai un grilēšanai.

Neatkarīgi no tā, vai gatavojat sulīgu steiku, kraukšķīgu maizi vai dārzeņu rātūiju, čuguna panna to var apstrādāt. Tās izturība pret augstām temperatūrām un spēja tās vienmērīgi sadalīt padara to par neaizstājamu ikviena kaislīga pavāra piederumu.

Image
2. Dabiski nelīpoša virsma

Pareizi apdedzināta čuguna lepojas dabiski nelīpoša virsma, kas nozīmē, ka ēdiens pie tās nepielīp. Apdedzināšanas procesā pannas virsma tiek pārklāta ar plānu eļļas kārtiņu, kas pēc tam tiek uzkarsēta, veidojot gludu, nepielipīgu virsmu.

Šis pārklājums uzlabojas ar katru lietošanas reizi, kas nozīmē, ka, jo vairāk gatavojat, jo labāka ir panna. Arī tās tīrīšana ir pavisam vienkārša - vienkārši noskalojiet to ar siltu ūdeni un maigi noslaukiet.

Image
3. Mazāks tauku patēriņš

Pateicoties nelīpošajai virsmai var gatavot veselīgāk, jo nepieciešams mazāk eļļas vai sviesta. Tas ir lieliskas ziņas tiem, kas cenšas samazināt tauku patēriņu, nezaudējot ēdiena garšu un kvalitāti.

Gatavošana ar čuguna katlu ļauj pagatavot vieglas, bet garšīgas maltītes bez kompromisiem.

Image
4. Dabisks dzelzs avots

Gatavošana uz čuguna piešķir ēdienam pievienoto vērtību.izdala nelielu daudzumu dzelzskas var labvēlīgi ietekmēt jūsu veselību.

Īpaši cilvēkiem, kuriem trūkst dzelzs, gatavošana uz čuguna var būt dabisks veids, kā daļēji papildināt šīs svarīgās minerālvielas krājumus.

Labākās čuguna pannas pēc klientu atsauksmēm

Image
5. Lieliska siltuma vadītspēja

Čuguna pannām ir augsta siltuma vienmērīgas sadales spēja. Tas nozīmē, ka ēdiens vienmēr būs perfekti pagatavots.

Neatkarīgi no tā, vai cepat, cepat vai sautējat, varat paļauties uz čuguns uzturēs stabilu temperatūrukas ir svarīgi lieliskiem gatavošanas rezultātiem.

Nekādu nevienmērīgi pagatavotu gabaliņu - ar čugunu viss būs tieši tā, kā vajag.

Image
6. Lieliska siltuma saglabāšana

Čuguna trauki uzkarst lēnāk, bet kad tas sasniedz vēlamo temperatūru, tas to ilgi noturēs. Tas ir ideāli piemērots ēdieniem, kuriem nepieciešams ilgāks gatavošanas vai cepšanas laiks.

Piemēram, cepot maizi vai gatavojot sautējumu, jūs novērtēsiet to, ka čuguna panna uztur stabilu temperatūru visā gatavošanas procesā., kas nodrošina vienmērīgu apbrūnēšanu un lielisku garšu.

Image
7. Viegla apkope

Pareizi apdedzinātus čuguna traukus ir viegli kopt.

Pēc katras lietošanas reizes pannu vienkārši noskalojiet ar siltu ūdeni (mazgāšanas līdzeklis nav nepieciešams, ja vien tas nav patiešām nepieciešams), nosusiniet to un uzklājiet plānu eļļas kārtiņu, lai saglabātu nepielipīgo virsmu.

Regulāra un regulāra apdedzināšana nodrošinās, ka panna vai katls saglabāsies perfektā stāvoklī un kalpos jums daudzus gadus. Turklāt, jo vairāk čugunu lietojat, jo labāks tas kļūst.

Mūsu padoms
Lasīt Arī
->
Image
Čuguna pannu ilgmūžības noslēpums
Kā rūpēties par čuguna pannu, lai tā kalpotu ilgi un nevainojami kalpotu ilgus gadus?
Image
8. Drošība un veselība

Atšķirībā no teflona pannām čuguna trauki nesatur ķīmiskas vielas, kas var nonākt ēdienā. Tāpēc jūs gatavojat bez jebkādām bailēm no iespējama piesārņojuma.

Čuguns ir tīri dabīgs materiāls, tāpēc varat būt droši, ka gatavojat ēdienu drošos un veselīgos traukos.

Image
9. Izturība un uzticamība

Čuguna trauki ir izturīgs un noturīgs pret bojājumiem. Uz tās var izmantot metāla instrumentus, neuztraucoties par skrāpējumiem vai citiem bojājumiem.

Tā ir izturīga pret augstām temperatūrām un mehānisko nodilumu. Tā izturība un ilgmūžība padara to ideāli piemērotu ikdienas intensīvai lietošanai.

Image
10. Ilgs kalpošanas laiks

Pareizi kopjot, čuguna trauki var kalpot visu mūžu un pat tikt nodoti no paaudzes paaudzē. Tāpēc ir vērts ieguldīt līdzekļus kvalitatīvos čuguna traukos, jo tie var kalpot desmitiem gadu.

Šis aspekts padara to ne tikai praktisku, bet arī ekonomisku izvēli katrai mājsaimniecībai. Ja jūsu virtuvē ir čuguna panna, tas ir kā ģimenes dārgums, ko nodot tālāk.


tmp

Honza Hajný, pavārskolas Chefparade šefpavārs

Gatavošana kvalitatīvi čuguna trauki ir ne tikai efektīvs, bet arī veselīgs un ekonomisks. Ja meklējat traukus, kas ir izturīgi un piedāvā lieliskas funkcijas, čuguns ir pareizā izvēle. Atcerieties, ka pareiza čuguna trauku kopšana nodrošinās, ka tie kalpos jums daudzus gadus, padarot tos par neatņemamu jūsu gatavošanas piedzīvojumu sastāvdaļu, neatkarīgi no tā, vai gatavojat virtuvē vai ārā uz atklātas uguns vai grila, vai izmantojat čugunu cepšanai cepeškrāsnī. Čuguna traukus var tikai ieteikt ne tikai to daudzpusības dēļ.

Image
11. Pieejamība

Neraugoties uz augsto kvalitāti, čuguna trauki ir salīdzinoši pieejami un piedāvā izcilu cenas un veiktspējas attiecību. Ņemot vērā čuguna izturību un daudzpusību, ir skaidrs, ka čuguns ir lielisks ieguldījums.

Varat atrast plašu čuguna virtuves piederumu klāstu dažādās cenu kategorijās, tāpēc ikviens var izvēlēties atbilstoši savām finansiālajām iespējām. Tas ir vienkārši ieguldījums, kas jums atmaksāsies vairākkārt.

Lohējuma pannas
Image
12. Ar lietošanu uzlabojas

Jo biežāk jūs izmantojat čuguna traukus, jo labāka kļūst virsma un jo labāki gatavošanas rezultāti. Veidojas arvien biezāks nelīpošs pārklājums, kas uzlabo trauku kopējo funkcionalitāti. Tas nozīmē, ka, jo vairāk to lietojat, jo vairāk novērtēsiet tā lieliskās īpašības.

Katrs ēdiena pagatavošanas veids veicina pannas uzlabošanos.tāpēc ar nepacietību gaidīsim arvien labāku kulinārijas pieredzi.

Labākie čuguna katli pēc klientu atsauksmēm

Čuguns nav tikai pannas. Cietā čuguna katls ar vāku sniegs jums vēl vairāk gastronomiskas pieredzes virtuvē, neatkarīgi no tā, vai vēlaties gatavot vai cept.

Mūsu padoms
Lasīt Arī
->
Image
Aizmirstiet par tendencēm, čuguns ir mūžīgs
Rokasgrāmata, kā izvēlēties čuguna pannu, kas jūs nepievils.