Vispirms jānorāda, ka, neraugoties uz tā nosaukumu vai keramiskās pannas patiesībā nav pilnībā keramiskas?. Tās ir izgatavotas no metāla (parasti no nerūsējošā tērauda ar alumīnija serdi), un tām ir tikai nepielipīga keramikas virsma uz silīcija dioksīda bāzes. Tas ir viens no visbiežāk sastopamajiem savienojumiem dabā un mūsu ikdienā, tas ir, piemēram, smilšu vai augsnes sastāvdaļa, to satur dažas sēnes, un tas ir arī stikla vai keramikas neatņemama sastāvdaļa.
Parasti keramikas pannas ir nedaudz smagākas un parasti mazāk lipīgas, ja vēlaties gatavot ēdienu pilnīgi bez taukiem. Tomēr tajās nav PFOA un PTFE. Tās ir arī izturīgākas pret skrāpējumiem un spēj izturēt augstākas temperatūras salīdzinājumā ar tradicionālajām nepielipīgajām virsmām. Tomēr, lietojot tās, ir svarīgi ievērot šādus noteikumus.ievērot noteiktus noteikumus..
Salīdzināsim
Keramikas pannas salīdzinājumā ar citām pannām ar nelīpošu virsmu
- Vispirms izlemiet, ko visbiežāk gatavosiet keramiskajā pannā, un pēc tam izvēlieties .forma, dziļums un izmērskas jums ir vispiemērotākais.
- Izvēlieties pannu ar laba siltumvadītspēja, kas nodrošina vienmērīgu siltuma sadalījumu un novērš apdegšanu. Tās bieži vien ir pannas ar alumīnija vai vara serdi.
- Neaizmirstiet pārbaudīt saderību ar dažādu veidu plītīmjo īpaši, ja gatavojat uz indukcijas.
- Pārbaudiet, vai panna ir ergonomiska un termiski izolēta rokturis.
- Funkcionālās funkcijas ir būtiskas, bet neaizmirstiet par .dizains - Ar stilīgiem piederumiem gatavošana ir vienkāršāka.
- Atcerieties, ka keramikas panna nebūs mūžīga un pēc kāda laika būs jānomaina. Tāpēc izvēlieties ideāla "veiktspējas un cenas" attiecība.
- Meklējiet keramikas pannas, kurām irliels skaits lielisku atsauksmju.
Kvalitatīvas keramikas pannas
Kā lietot keramikas pannas
Pirms pannas pirmās lietošanas reizes nomazgājiet to ar siltu ūdeni un mīkstu sūkli ar maigu mazgāšanas līdzekli un pēc tam rūpīgi nosusiniet. Ražotāji iesaka pannas virsmu maigi notīrīt ar nedaudz eļļas.
Lai nesaskrāpētu keramikas virsmu, ēdiena pagatavošanai izmantojiet tikai no mīkstiem materiāliem, piemēram, koka, silikona vai plastmasas, izgatavotus piederumus. Pilnībā izvairieties no metāla traukiem.
Keramikas pannas vislabāk izmantot vidējā temperatūrā, taču tās var izturēt arī augstu temperatūru. Izvairieties no straujām temperatūras maiņām, piemēram, nekad nelieciet karstu pannu aukstā ūdenī.
Kā tīrīt keramikas pannas
Lai gan mazgāšana ar rokām ir ievērojami saudzīgāka, daudzi ražotāji norāda, ka keramikas pannas var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā. Atcerieties, ka pirms uzglabāšanas pannai jābūt pilnīgi sausai. Pilnībā izvairieties no abrazīviem tīrīšanas līdzekļiem un skarbiem sūkļiem, kas var bojāt virsmu.
Keramikas pannas uzglabājiet tā, lai nesaskrāpētu to virsmu. Tāpēc novietojiet tās atsevišķi virtuves skapīšos vai pakariniet, ja virtuvē trūkst vietas, tad izmantojiet plauktus vai izklājiet pannas ar paplāksnēm.
Ja jūsu keramikas panna zaudē savu nelīpošās īpašības, uz tās var pagatavot ēdienu, izmantojot taukus, taču ir labi sākt meklēt jaunu pannu.
Vācu pannu ražotājsWMF specializējas augstas kvalitātes pannu ar nelīpošu virsmu ražošanā, kas ir īpaši pazīstamas ar savu lielo izturību.
Vēl viens vācu zīmols, Fissler, piedāvā keramikas pannas, kurās apvienota tradicionālā meistarība un inovatīvas tehnoloģijas.