Ugunsdzēsības pannas: padomi un ieteikumi par izvēli

panev na ohen

Ugunskura panna ir ne tikai kvalitatīvs un izturīgs piederums, kas kalpos gadiem ilgi, bet arī biļete uz īstu āra gardēžu klubu. Mums ir daži svarīgi ieteikumi un kodolīgi padomi, kas palīdzēs jums izvēlēties uzticamus traukus brīvdabas aktivitātēm.

Ar ko ugunsdzēsības pannas atšķiras no parastajām

Ugunskura pannas ir īpaši izstrādātas, lai izturētu augstu temperatūru, kā arī tiešu saskare ar uguni. Tāpēc tās parasti ir izgatavotas no čuguns vai tēraudst. i., izgatavotas no materiāliem, kas ir izturīgi un vienlaikus labi akumulē siltumu, tādējādi nodrošinot vienmērīgu ēdiena pagatavošanu.

Uguņu pannas


Labākās ugunskura pannas pēc klientu atsauksmēm

Mūsu padoms
Lasīt arī
->
litinová pánev na oheň
Čuguna pannu ilgmūžības noslēpums
Lai gan čuguna pannas ir izturīgas un praktiski neiznīcināmas, tām ir nepieciešama neliela kopšana un mīlestība, lai kalpotu gadiem ilgi...

Uguns pannas: veidi un lietojumi

litinova panev na ohen

Čuguna pannas

  • Tie lieliski saglabā temperatūru un ir tik izturīgi, ka, pienācīgi kopjot, kalpos visu mūžu.
  • Tajās var ne tikai cept, bet arī cept vai sautēt un, protams, uzreiz pasniegt.
  • Katru reizi tos lietojot, uz tiem veidojas dabisks nelīpošs pārklājums.
  • Tos nemazgā, tikai noslauka ar papīra dvieli pēc katras lietošanas reizes, un tiem nepieciešama arī īpaša kopšana - regulāra eļļošana.
  • Tie mēdz būt smagi.
ocelova panev na ohen

Tērauda ugunskura pannas

  • Tās ir nedaudz vieglākas nekā čuguna pannas, tāpēc ar tām ir vieglāk rīkoties.
  • Tās ātri uzsilst un ātri atdziest, tāpēc ir ideāli piemērotas ātrai vienkāršu ēdienu pagatavošanai.
  • Ja pirms pirmās lietošanas reizes tās kārtīgi apdedzināsiet, tām izveidosies dabiski nepielipīga virsma.
  • Tie ir pakļauti korozijai, tāpēc tos nepieciešams rūpīgi iztīrīt un pēc tam apstrādāt ar eļļu.
  • Tās parasti ir pieejamākas nekā čuguna pannas.
nerezova panev na ohen

Nerūsējošā tērauda ugunskura pannas

  • Tie ir izturīgi gan pret augstām temperatūrām, gan koroziju.
  • Tās ir viegli tīrāmas un neprasa īpašu kopšanu.
  • Tās ir vieglas un cenas ziņā pieejamas.
  • Lai ēdiens nesadegtu, ēdiena gatavošanai ir jālieto vairāk tauku.
  • Tās neuzkrāj siltumu tik labi kā čuguna pannas. Tas nozīmē, ka temperatūra pannā var būt mazāk stabila, un, ja tā nav pietiekami karsta, ēdiens bieži sadeg.
  • Ekstrēmās temperatūrās var rasties deformācija.
panev na ohen s nozickama

Ugunsdzēsības pannas ar kājām

  • Tie vairāk atgādina tējkannas, taču kalpo arī kā pannas.
  • Kājiņas nodrošina to stabilitāti, samazinot risku, ka to saturs var apgāzties ugunī.
  • Tie parasti ir aprīkoti ar rokturi, kas atvieglo pārnēsāšanu, un vāku, kas palīdz ilgāk saglabāt ēdienu karstu.
  • Tās parasti ir smagākas nekā pannas bez kājām.
  • Tā ir viena no dārgākajām ugunskura pannām.
kotlik na ohen

Kuras pannas nepieliek uz uguns

  • Pannas ar nelīpošu virsmu - neatkarīgi no tā, vai tas ir titāna, keramikas vai jebkurš cits nelīpošs materiāls, šīs virsmas nav paredzētas ēdiena gatavošanai augstā temperatūrā un noteikti nav paredzētas saskarei ar tiešu uguni.
  • Pannas ar plastmasas vai koka elementiem - tie var aizdegties vai izkausēties ugunsgrēkā.
  • Pannas ar plānām sieniņām - plānas sienas var viegli deformēties augstas temperatūras dēļ.
panev na ohen
5 iezīmes, kas jāņem vērā, izvēloties ugunskura pannu
  • Materiāls - apsveriet, kādus ēdienus gatavosiet visbiežāk, un attiecīgi izvēlieties atbilstošu materiālu.
  • Izmērs - atkarībā no cilvēku skaita, kuriem visbiežāk gatavosiet ēdienu. Atcerieties, ka, jo mazāka panna, jo vieglāka tā būs.
  • Tips - grilēšanas pannas ir lieliski piemērotas gaļas un zivju pagatavošanai, īsi sakot, grilēšanai. Ugunskura wok vai citas dziļas pannas ir lieliski piemērotas apjomīgu ēdienu, sautējumu u. tml. gatavošanai.
  • Rokturis - atcerieties, ka arī rokturim jābūt izgatavotam no materiāla, kas spēj izturēt tiešu uguni.
  • Izņemts no - ja plānojat nēsāt pannu pārgājienos brīvā dabā, izvēlieties mazāko izmēru un mazāko svaru. Ja gatavosiet ēdienu tikai mājās dārzā, tad šie faktori jums var nebūt būtiski.
panvicka na ohen
Uguns pannas
Pavārmākslas padomi:

Nekad nelieciet aukstu pannu uz karstas uguns. Tā var saplaisāt. Drošāk ir izmantot viņas pakāpeniska sildīšana.

Pannas materiāla dēļ ēdiena gatavošanai drīkst vai nedrīkst izmantot taukus.. Taču patiesība ir tāda, ka papildus tam, ka tas ne tikai nav lipīgs, bet arī piešķir ēdienam garšu.

Pēc katras izmantošanas pan ļaujiet atdzist un notīriet.. Ja materiāls to prasa, paberzējiet to ar eļļu.

O ēdiena gatavošanas drošība dabā Tavi vecāki noteikti ir tevi daudzkārt pamācījuši, bet, lai būtu drošībā, mēs pievienojamies viņiem un iesakām vienmēr izvēlēties piemērotu vietu ugunskura kurināšanai un neatstāt to, kamēr tas vēl deg.

kotlik na ohen
Augšējās ugunsdzēsības pannas
Ugunsdzēsības pannas Petromax ir leģendāras čuguna pannas, kas īpaši izstrādātas gatavošanai uz atklātas uguns. To izturīgā konstrukcija un spēja vienmērīgi sadalīt un saglabāt siltumu padara tās par iecienītu rīku gan brīvdabas entuziastu, gan gardēžu vidū. Pateicoties tās izturīgajai konstrukcijai, Petromax čuguna panna patiešām kalpo ļoti ilgi, un, kā apgalvo visi amatieru un profesionālie pavāri, kuriem pieder šī āra virtuves ikona, visi ēdieni no tās arī garšo daudz labāk.

Ugunsdzēsības pannas Petromax
BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
Visbiežāk uzdotais jautājums
Kāds ir labākais ugunskura pannas materiāls?
Augstas temperatūras izturīgi materiāli ir čuguns, tērauds vai nerūsējošais tērauds. Pannas ar nelīpošu virsmu nav piemērotas.
Kā izvēlēties pareizā izmēra ugunskura pannu?
Pannas lielums ir atkarīgs no tā, cik cilvēkiem gatavojat un kādu ēdienu plānojat gatavot. Vispārīgi:
  • 1-2 personām: pietiek ar pannu, kuras diametrs ir 20-25 cm.
  • 3-4 personām: piemērota panna ar diametru 25-30 cm.
  • Lielākai grupai: Izvēlieties pannu, kuras diametrs ir 30 cm vai lielāks.
Vai zem ugunskura pannas var izmantot jebkuru degvielu?
Visbiežāk izmanto malku, kokogles vai briketes. Dažas pannas var būt piemērotas arī gāzes degļiem, taču vienmēr ir svarīgi ievērot ražotāja norādījumus.
Kāda ir labākā panna steiku cepšanai uz uguns?
Smaga čuguna panna ir ideāli piemērota steiku cepšanai, jo tā spēj uzturēt augstu temperatūru un apcept gaļu līdz zeltaini brūnai krāsai.
Kā kopt čuguna pannu?
Pēc katras lietošanas reizes iztīriet pannu ar papīra dvieli vai sūkli un ūdeni. Neatstājiet tajā ēdiena atliekas. Pēc tīrīšanas pannu pārziepciet ar plānu eļļas kārtiņu un uzkarsējiet, līdz tā sāk kūpēt. Tas atjaunos pannas aizsargslāni.