Kā izvēlēties labāko grila pannu?

Iedomājieties grilētas gaļas, sulīgu dārzeņu vai lieliski pagatavotas zivs aromātu, ko varat baudīt savās mājās jebkurā gadalaikā. Vai esat gatavs atklāt noslēpumu, kā parastas vakariņas pārvērst par neaizmirstamu gastronomisku pieredzi? Iegremdējiet kopā ar mums bārbekjū pasaulē un atklājiet visus iemeslus, kāpēc tas ir kvalitatīva grila pannapazīstama arī kā steiku panna, kas ir nenovērtējams palīgs ikvienam pavāram.

Grilujte jako šéfkuchaři

Grilējiet kā šefpavārs savā virtuvē!

Grils ir ne tikai vasaras vakari, ko pavadāt dārzā, bet tas var kļūt par burvīgu ikdienas virtuves sastāvdaļu.Grila pannas pārnes āra grila garšu un atmosfēru uz jūsu mājām. Tie ne tikai piešķirs jūsu ēdienam neatkārtojamu grilēta izskatu, bet arī kļūs par elegantu un praktisku jūsu virtuves papildinājumu.

5 pamatoti iemesli, lai iegādātos grila pannu

  • Grila panna ļauj pagatavot veselīgus un garšīgus ēdienus ar grillam raksturīgām iezīmēm bez liela grila.
  • Tā ir ideāli piemērota gaļas, dārzeņu, zivju un pat augļu gatavošanai, izmantojot minimālu eļļas daudzumu.
  • Raksturīgais rievojums pannas apakšdaļā notur liekos taukus un sulas, ko pēc tam var viegli izliet, un neļauj ēdienam sautēties.
  • Ja jau ieguldāt līdzekļus kvalitatīvā gaļā, īpaša grilēšanas panna ir vēl viens solis tuvāk ideāla steika pagatavošanai.
  • Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi ir tas, ka grilēšana uz restes ir ātrāka, precīzāka un mazāk darbietilpīga nekā grilēšana uz atklātas uguns.

Kas jāņem vērā, pirms sākat meklēt labāko grila pannu

Izvēloties grilēšanas pannu, ir svarīgi ņemt vērā vairākus faktorus, kas ietekmē to, vai izvēlētais izstrādājums jūs apmierinās.


Kaut kas, kas jānovēro:

  • Materiāls, no kura izgatavota panna: Visur izvēlieties kvalitatīvus un pārbaudītus materiālus, ņemot vērā to īpašās īpašības, veselības drošību vai apkopes prasības.
  • Virsmas nepielipšana: Ļoti patīkama īpašība ir pannas nelīpošā virsma, kas nepielipīs pie ēdiena, kad to pagriezīsiet, un kas arī nodrošina vieglāku tīrīšanu.
  • Virtuves plīts veids: Vai jūs meklējat grila pannu indukcijai vai gatavojat uz gāzes vai elektriskās plīts? Vai pannu izmantosiet cepeškrāsnī vai uz parastā grila? Pārliecinieties, vai jūsu izvēlētā panna atbilst šīm prasībām.
  • Pannas forma: Kvadrātveida pannas ir īpaši piemērotas gaļas un zivju cepšanai uz grila un vispār tādu ēdienu pagatavošanai, kurus nav nepieciešams maisīt.
  • Pannas izmērs: Vienai vai divām personām var iztikt arī ar mazāku pannu, bet, ja ir vairāk izsalkušu cilvēku, nebaidieties ķerties pie lielāka modeļa.

Materiāls galvenajā lomā: kas liks steikiem sasmaržot ar svētlaimi?


Ocelové grilovací pánve

Tērauda grila pannas

Tēraudam ir raksturīga lieliska izturība un stabilitāte. Jūs to novērtēsiet virtuvē, pateicoties tā spējai labi vadīt karstumu un dabiskajām nepielipšanas īpašībām, kas palielināsies ar katru lietošanas reizi. Taču jau no paša sākuma jums vispirms ir pareizi jāapstrādā tērauda grilēšanas panna.

Tērauda grila pannas

Priekšrocības un trūkumi
tērauda grila pannas
Ieguvumi
  • Ātra iesildīšanās
  • Laba siltumvadītspēja
  • Dabiska, laika gaitā pieaugoša nelīpoša izturība
  • Augsta izturība
  • Tas sader arī ar indukciju!
Trūkumi
  • Nepieciešama regulāra apkope
  • Tērauda pannas var sarūsēt, ja tās nepareizi kopj.

Čuguna grila pannas

Čuguna grila panna nodrošina perfektu siltuma vadītspēju, kas ir īpaši svarīgi gaļas grilēšanai. Ziniet, ka šī panna būs smaga un izturīga un kalpos jums visu mūžu, ja ar to pareizi rīkosieties.

Jums nav jāuztraucas par čuguna grilēšanas pannas ievietošanu cepeškrāsnī, uz grila vai uz atklātas uguns, tā darbojas arī uz visu veidu plītīm, tostarp indukcijas. Tikai to nedrīkst mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā, jo pastāv risks, ka tā var sabojāt tās pretpielipšanas īpašības.

Izvēlieties čuguna pannu

Grilovací pánve z litiny

Priekšrocības un trūkumi
čuguna grila pannas
Ieguvumi
  • Vienmērīga siltuma sadale un saglabāšana gatavošanas laikā samazina enerģijas patēriņu.
  • Nepārspējama izturība
  • Daudzpusība - gatavojiet uz gāzes, indukcijas, grila vai plīts, cepiet cepeškrāsnī. Čuguna pannai nekas netraucēs.
  • Grilēšana uz čuguna pannas ir saudzīga un saglabā uzturvielas.
Trūkumi
  • Sliktāka pārvaldība svara dēļ
  • Nav ieteicams mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā

Titanové pánve na grilování

Titāna grila pannas

Titāns ir izturīgs un viegls materiāls, un titāna grilēšanas panna pārsteigs jūs ar perfektu nepielipšanas spēju un virsmu, uz kuras ar nelielu pārspīlējumu varētu skaldīt malku. Taču jums nav jāiet tik tālu - vienkārši strādājiet ar metāla instrumentiem uz titāna virsmas, un pannu varat droši mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā vai, ja nepieciešams, noslaucīt to ar raupju birsti, neriskējot saskrāpēt.


Izvēlieties titāna pannu

Priekšrocības un trūkumi
grila pannas
titāna
Ieguvumi
  • Viegls
  • Pilnīgi nepielipīgs
  • Izturība pret skrāpējumiem
  • Viegla apkope un tīrīšana
Trūkumi
  • Titāna grila pannām var būt augstāka cena nekā citiem materiāliem.
  • Salīdzinot ar tēraudu un čugunu, titānam ir nedaudz sliktāka siltumvadītspēja.

Alumīnija grila pannas

Alumīnija grilēšanas pannu priekšrocība ir tā, ka ar tām ir viegli rīkoties to svara dēļ. Tajā pašā laikā tās ātri uzkarst līdz vajadzīgajai temperatūrai un labi vada siltumu. Alumīnija virsma pati par sevi nav piemērota saskarei ar ēdienu, taču to bieži vien novērš pannas nepielipīgais pārklājums. Tomēr, pirms ar entuziasmu ķerties pie pirkuma, ir vērts pieminēt trūkumus. Tie neapšaubāmi ir īsāks kalpošanas laiks, ne tik laba izturība un izmēru stabilitāte un, visbeidzot, bet ne mazāk svarīgs ir risks sabojāt virsējo nelīpošo slāni. Tāpēc mēs Kulina iesakām izvēlēties (ne tikai) pārbaudītu, kvalitatīvu zīmolu alumīnija pannas.

Izvēlieties alumīnija pannu

Hliníkové grilovací pánve

Priekšrocības un trūkumi
alumīnijs
grila pannas
Ieguvumi
  • Viegls un viegli lietojams
  • Tie ātri uzkarst līdz vēlamajai temperatūrai un labi vada siltumu.
  • Tie ir pieejamāki nekā no citiem materiāliem izgatavoti modeļi.
Trūkumi
  • Alumīnijs var viegli deformēties
  • Augšējā nelīpošā slāņa jutība pret skrāpējumiem
tmp

Jakub Černý, Kulina iepirkumu vadītājs

Kvalitatīva grila panna var nozīmēt atšķirību starp parastu maltīti un īstu kulinārijas baudījumu. Ja esat grilēšanas entuziasts un vēlaties baudīt ēdienu mājas ērtībās vai ja vienkārši negribas kurināt dārza grilu, nenožēlosiet, ka iegādājāties grilēšanas pannu. Ja vēlaties izstrādājumu, kas ar savu daudzpusību piepildīs jūsu cerības un varbūt pat pārsniegs tās, sāciet izvēlēties izturīgu čugunu vai tēraudu, bet, lai iegūtu perfektu nepielipšanu un atvieglotu tīrīšanu, iegādājieties pannu, kas izgatavota no titāna.

Labākās grila pannas pēc klientu atsauksmēm


Kādas funkcijas meklēt grilēšanas pannās?

Nepřilnavost a dobrá tepelná vodivost


Nelipīga un laba siltumvadītspēja ātrai ievilkšanai un vitamīnu saglabāšanai.

Pannai jābūt ar kvalitatīvu nelīpošu virsmu, kas atvieglo ēdiena gatavošanu un tīrīšanu. Īpaši tad, kad gatavojat steikus, to patiešām nevēlaties, ka tieši pannas virsma ir tā, kas pārvērš priekšnesuma gaļas gabalu par neglītu apdegušu, vecu, vecu zoli.


Saderīgs ar plīti, cepeškrāsni un trauku mazgājamo mašīnu

Lai panna būtu lietojama, tai jābūt saderīgai ar jūsu mājās esošo plītiņu. Tas jo īpaši attiecas uz gadījumiem, kad ēdienu gatavojat uz indukcijas plīts. Tāpēc vienmēr izvēlieties pannas un katlus ar feromagnētisku dibenu. Ja trauku mazgāšana ar rokām jums šķiet neiedomājama mokas, pārliecinieties, ka izvēlētais grilēšanas pannas modelis, pateicoties izmantotajiem materiāliem, ir piemērots arī mazgāšanai trauku mazgājamā mašīnā.


Grila pannas izmērs un forma

Izmēram ir jāatbilst jūsu vajadzībām - mazākam vienatnē vai pāriem, lielākam - ģimenēm. Pēc tam izvēlieties pannas formu atbilstoši savām vēlmēm - kvadrātveida panna ir piemērota gaļas un zivju cepšanai un vispār jebkuram ēdienam, kuru nav nepieciešams pārāk daudz maisīt. Izmantojot apaļu pannu, jūs īpaši novērtēsiet ērtāku un efektīvāku sastāvdaļu maisīšanu.

Velikost a tvar grilovací pánve


Vai jūs grilējat uz indukcijas grila? Izvēlieties pannu gudri!

Tas jau ir vairākkārt minēts iepriekš, bet, ja mums būtu jāatstāj viens noteikums, tas būtu noteikums par indukciju: indukcijas vārīšanai ir nepieciešams .panna ar feromagnētisko dibenulai pareizi reaģētu ar indukcijas plāksni. Tāpēc pārliecinieties, vai katrs modelis atbilst šai prasībai, citādi ar indukcijas plītiņu neko daudz negatavosiet.

Grila pannas indukcijai

Mūsu padoms
Lasīt Arī
->
Image
Steiks uz režģa: Soli pa solim
Vai vēlaties sasniegt pilnību, gatavojot steiku uz režģa? Izlasiet mūsu pilno rokasgrāmatu!

Papildiniet savu steiku pieredzi ar kvalitatīviem nažiem

Perfekts steiks ir pelnījis ne tikai perfektu grila pannu, bet arī augstas kvalitātes servēšanas rīkus. Lai padarītu vēl labāku katru kārumu, papildiniet savu grilēšanas aprīkojumu ar augstākās kvalitātes steiku nažiem, kas ir ideāls piederums, lai viegli sagrieztu pat sulīgākos steikus. Apskatiet mūsu ieteikto steiku nažu klāstu.

BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
Jautājumi par grila pannām
Kādam nolūkam tiek izmantotas ribas?
Pannas rievojums rada ēdienam raksturīgās grila pēdas un palīdz notecināt liekos taukus un sulas, nodrošinot, ka gaļa vai dārzeņi neceļas savās sulās.
Vai man nepietiek ar universālo pannu, nevis grilēšanas pannu?
Universālās pannas ir lieliski piemērotas vispārējai lietošanai, bet grilēšanas pannas ir īpaši izstrādātas grilēšanas imitācijai, un tām ir unikālas iezīmes, piemēram, iepriekšminētais rievojums. Tas nodrošina perfektu rezultātu, neradot risku, ka steiks vai grilēti dārzeņi "noslīks" savās sulās.
Kā izvēlēties steiku grilēšanas pannu?
Steikam meklējiet pannu, kas izgatavota no materiāla ar augstu siltumvadītspēju un spēju labi noturēt karstumu, piemēram, čuguna vai tērauda, lai gaļa pienācīgi apceptos un vienmērīgi izceptos atbilstoši jūsu vēlmēm.
Vai es varu izmantot grilēšanas pannu uz uguns?
Dažas grilēšanas pannas ir piemērotas lietošanai uz atklātas uguns, taču jums vienmēr iepriekš jāpārliecinās par konkrētā modeļa piemērotību. Tas vienmēr ir atkarīgs no materiāla, no kura steiku panna ir izgatavota. Jūs nekļūdīsieties, ja panna būs izgatavota no čuguna vai tērauda.
Vai ir ērti izmantot grilēšanas pannu ar vāku?
Vāks ir noderīgs lēnai gatavošanai un ēdiena mitruma saglabāšanai, bet nav nepieciešams parastai grilēšanai. Tomēr grilēšanas pannu joprojām var izmantot dažādos veidos, un dažkārt vāks var noderēt.
Kā grilēt sieru pannā bez sadegšanas?
Izmantojiet pannu ar kvalitatīvu nelīpošu virsmu un grilējiet sieru zemākā temperatūrā, lai tas vienmērīgi izkustu un neveidotos apdegusi garoza.


Noslēguma kopsavilkums jeb galīgais kontrolsaraksts labākās grilēšanas pannas izvēlei

Jūs jau zināt, ka savā virtuvē vēlaties nodoties grila ēdiena gatavošanai, un jau tagad acs kaktiņā palūkojaties uz mūsu .grila pannu klāsts? Tad dodieties uz priekšu!

Pārliecinieties, ka:

  • Pannai ir nelīpošs dibens. Titāns šajā ziņā ir absolūti nepārspējams, alumīnijs neatpaliek, taču tas ir pakļauts skrāpējumiem un deformācijām. Gan tēraudam, gan čugunam piemīt zināma dabiskās nepielipšanas pakāpe, kas palielinās, tos lietojot un pienācīgi kopjot.
  • Grila pannas materiāls labi vada un saglabā siltumuko īpaši novērtēsiet, cepot steikus uz grila. Augstas kvalitātes grilēšanas pannas, kas izgatavotas no tērauda vai čuguna, nodrošina lieliskus rezultātus.
  • Jūsu jaunais palīgs nozīmē ierīcesvai tas ir plīts veids (īpaši indukcijas plīts), trauku mazgājamā mašīna vai cepeškrāsns opcija.