Pannas ar vākiem: padomi, kā izvēlēties


Vai zinājāt, ka pannas ar vākiem ietaupa enerģiju, paātrinot gatavošanu līdz pat 30 %? Tas ir tāpēc, ka zem vāka uzkrājas siltums. Taču ir arī taisnība, ka gatavošana ar vāku nav piemērota visiem ēdieniem. Tāpēc mums ir svarīga informācija gan par pannām ar vākiem, gan ēdiena gatavošanu tajās.


Produktu salīdzinājums
Stikla pannas vāks
sklenena poklice
  • Stikla vāki ļauj uzraudzīt visu gatavošanas procesu, tos nepaceļot. Turklāt tie ir izturīgi, piemēroti lietošanai cepeškrāsnī un tos var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā.
  • Stikls pēc savas būtības ir trausls, tāpēc tas ir pakļauts bojāšanās riskam. Stikla vāki parasti ir smagāki.
Nerūsējošā tērauda pannas vāks
nerezova poklice
  • Nerūsējošā tērauda vāki ir ļoti izturīgi pret skrāpējumiem, koroziju un augstu temperatūru. Tos var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, cepeškrāsnī un parasti tie ir vieglāki nekā stikla trauki.
  • Tās ir necaurspīdīgas, tāpēc, ja vēlaties pārbaudīt ēdienu, ir jānoceļ vāks, kas var traucēt gatavošanas procesu.
Silikona pannas vāks
silikonova poklice
  • Silikona vāciņi ir viegli un elastīgi, tāpēc tos ir viegli uzglabāt. Tie ir arī izturīgi pret augstām temperatūrām un ir piemēroti lietošanai cepeškrāsnī, pat mikroviļņu krāsnī.
  • Tāpat kā nerūsējošais tērauds, arī silikons ir necaurspīdīgs. Mazgājot trauku mazgājamajā mašīnā, silikona vāki var absorbēt mazgāšanas laikā radušās smakas.
panev s poklickou

Tvertnes ar vākiem: veidi un pielietojums

litinove panve s poklici

Čuguna pannas ar vākiem

Tie ir lieliski piemēroti ilgstošai lietošanai un vienmērīgai siltuma sadalei. Tās ir piemērotas arī cepšanai cepeškrāsnī. Taču tās ir smagas un prasa īpašu aprūpi.

Skatīt

Nerezová pánev s poklicí

Nerūsējošā tērauda pannas ar vākiem

Tie ir izturīgi pret skrāpējumiem un piemēroti dažādiem gatavošanas veidiem. Tomēr, lai ēdiens neapbrūninātu, tiem var būt nepieciešams vairāk tauku.

Skatīt

neprilnave panve s poklici

Neadhezīvas pannas ar vākiem

Tāpēc tos var gatavot gandrīz bez taukiem, un tos ir viegli tīrīt. Tomēr tās ir jutīgas pret skrāpējumiem, un to virsmu var sabojāt augstā temperatūrā.

Skatīt

ocelova panev s poklici

Tērauda pannas ar vākiem

Tie ir izturīgi, daudzpusīgi, un, pareizi lietojot, to virsma ir dabiski nepielipīga. Tie mēdz būt smagi, var viegli pārkarst un prasa īpašu aprūpi.

Skatīt

Vareni v panvi s poklici
Kas tiek gatavots zem vāka?
Dziļā panna ar vāku ir universāls virtuves rīks, kas nedrīkst trūkt nevienā virtuvē. Tā piedāvā plašas izmantošanas iespējas:


Dūcināšana un lēna gatavošana

Vāks palīdz saglabāt siltumu un mitrumu pannā, tāpēc tas ir ideāli piemērots gaļas, dārzeņu vai mērču gatavošanai. Tas ļauj arī lēni gatavot ēdienu, kad garšas var labāk savienoties.


Tvaicēšana

Pannas ar vākiem ir nepārspējamas veiksmīgai tvaicēšanai. Vienkārši pannas apakšā ielejiet nedaudz ūdens, ievietojiet tvaicēšanas grozu ar sastāvdaļām, pārklājiet ar vāku un tad vienkārši gaidiet, kad ēdiens gatavosies. Šim nolūkam ir piemērota arī wok panna ar vāku.


Rīsu pagatavošana

Vāks ir lielisks palīgs rīsu un rīsu ēdienu, piemēram, risoto, plovu u. c., pagatavošanā. Tas ir tāpēc, ka tas uztur nemainīgu temperatūru un mitrumu, kas ir ļoti svarīgi pareizas konsistences iegūšanai.


Cepšana cepeškrāsnī

Dziļās pannas ar vākiem novērtēsiet arī tad, kad gatavosiet ēdienus, kuru gatavošana sākas uz plīts un beidzas cepeškrāsnī. Šim nolūkam ideāli piemērotas ir čuguna pannas ar vākiem, taču piemēroti ir arī citi materiāli.


Siltuma saglabāšana

Neaizmirsīsim arī par vāka pamatfunkciju, proti, ja pēc ēdiena pagatavošanas to pārklājat, tas daudz lēnāk atdziest.
Pannu plaukti


Kvalitatīvi pannu vāki

Mūsu padoms
Lasīt arī
->
jakou velikost panve
Kā izvēlēties pareizā izmēra pannu?
Neesat pārliecināts, kāda izmēra pannu izmantot? Mēs sniegsim jums padomu, kā to noteikt.
nejlepší pánve s poklicí
Kvalitatīvas pannas ar vākiem
Tvertnes ar vākiemWOLL ir slavenas ar savām nepārspējamajām nelīpošajām īpašībām. Tie ir izgatavoti no titāna, kas ir ļoti izturīgs, tāpēc šie trauki kalpos patiešām ilgi. Vēl viens vācu pannu ar vākiem ražotājs ir .Fissler, kas specializējas nerūsējošā tērauda traukos, kuri ir izstrādāti tā, lai vienmērīgi vadītu siltumu un būtu izturīgi. Franču čuguna pannas ar vākiem arī ir ilgmūžīgas .Staubkas ir nepārspējami lēnā gatavošanā un sautēšanā.
BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
Visbiežāk uzdotais jautājums
Kāda ir labākā panna ar vāku?
Tā kā sarežģītākus ēdienus, piemēram, mērces, parasti gatavo pannā ar vāku, ideāla ir dziļa panna ar vāku vai wok panna ar vāku.
No kāda materiāla jāizgatavo vāks?
Katram materiālam ir savi plusi un mīnusi. Stikls ir lieliski piemērots, lai vērotu gatavošanas procesu, taču tas ir smags un trausls. Nerūsējošais tērauds un silikons var izturēt daudz, bet caur tiem nevar redzēt gatavoto ēdienu.
Vai pannas ar vākiem ir piemērotas indukcijas plītīm?
Jā, daudzas pannas ar vākiem ir saderīgas ar indukcijas plītīm. Pērkot pārliecinieties, vai uz pannas ir norāde "gatavs indukcijai" vai feromagnētiskais dibens.
Vai cepeškrāsnī var izmantot pannas ar vākiem?
Daudzas pannas ar vākiem ir piemērotas lietošanai cepeškrāsnī, īpaši čuguna un nerūsējošā tērauda pannas. Tomēr pirms pirmās lietošanas reizes pārliecinieties, vai panna, tās rokturis un vāks ir izturīgi pret augstu temperatūru.
Vai silikona vāciņus var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā?
Jā, tehniski silikona vāciņus var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, jo tie ir izturīgi. Tomēr silikons var absorbēt trauku mazgājamajā mašīnā radušās smakas.