Titāna pannas: revolūcija ēdiena gatavošanā!

Pēdējos gados titāns ir kļuvis par vienu no populārākajiem virtuves aprīkojuma, tostarp, protams, pannu, materiāliem. Pateicoties tā izcilajām īpašībām, tas ir ideāls materiāls modernām mājsaimniecībām un profesionālām virtuvēm. Aplūkosim tuvāk titāna kā materiāla īpašības, tā ceļu līdz mūsu plītīm un iemeslus, kāpēc katrs kaislīgs pavārs ir pelnījis .pareiza titāna panna.


Image
No aviācijas un kosmosa nozares
uz mūsu virtuvēm

Titāns tika atklāts jau 1791. gadā, taču tā izmantošana virtuvē kļuva plaši izplatīta tikai 20. gadsimta otrajā pusē, kad tā apstrādes tehnoloģijas kļuva pieejamākas un ekonomiski izdevīgākas.

Titāns ir ļoti izturīgs pret koroziju, un tā nelielais svars nodrošina izcilu izturību, tāpēc tas ir piemērots daudziem lietojumiem, tostarp kosmosa, medicīnas un virtuves piederumiem.

Titāna pannas

Labākās titāna pannas pēc klientu atsauksmēm

Image
Kā kopt titāna pannu?

Lai gan titāns var lepoties ar lielu izturību un gandrīz nepārspējamām nepielipšanas īpašībām, pat šāds supermens novērtēs pareizu kopšanu. Turklāt, ja nolemjat veikt lielākus ieguldījumus titāna pannasjūs piekritīsiet, ka ir vērts to nedaudz palutināt.

    • Tīrīšana: Vairumu titāna pannu modeļu droši var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā, un tādā gadījumā jūs novērtēsiet gabalus ar noņemamu rokturi, kas lieki neapgrūtinās citus traukus trauku mazgājamajā mašīnā. Tomēr, ņemot vērā titāna nelīpošās īpašības, pannu nav grūti nomazgāt ar mīkstu sūkli vai drānu rokās. Vienmēr pārbaudiet saderību ar konkrēto trauku mazgājamās mašīnas modeli.
    • Izvairieties no galējībām: Lai gan titāns pats par sevi ir neparasti izturīgs, ir ieteicams izvairīties no tā izmantošanas ļoti augstās temperatūrās dažām virsmas apstrādes metodēm.
    • Uzglabāšana: Titāna pannas formā esošais dārgakmens arī ir pelnījis ērtu piegulēšanu. Lai novērstu nevēlamus bojājumus (un tas attiecas ne tikai uz titāna pannām), pannas uzglabājiet tā, lai tās nebūtu sakrautas viena uz otras, vai izmantojiet .aizsargplāksnītes.

Titāna pannu priekšrocības un trūkumi

Kāpēc teikt "JĀ" titānam?

  • Augsta izturība: Titāna pannas ir ļoti izturīgas pret skrāpējumiem, deformēšanos un koroziju, kas nozīmē, ka tās kalpos daudzus gadus bez nolietojuma pazīmēm.
  • Veselīga gatavošana bez ķimikālijām: Mūsdienu titāna pannas ir izgatavotas, neizmantojot PFOA un PTFE, kas ir ķimikālijas, kuras bieži izmanto nelīpošajās virsmās, bet var būt potenciāli kaitīgas augstā temperatūrā.
  • Lieliska nepielipšana - mazāk tauku: Pateicoties īpaši nepielipīgajai virsmai, cepumu gatavošana uz titāna pannām "norij" pat minimālu tauku daudzumu.
  • Ātra iesildīšanās: Titāns vada siltumu sliktāk nekā, piemēram, alumīnijs, taču, pateicoties tā izturībai, titāna pannām var būt plānāks dibens un sieniņas, kas ļauj tām daudz ātrāk sakarst līdz vajadzīgajai temperatūrai.
  • Izmantojiet cepeškrāsnī, trauku mazgājamā mašīnā, indukcijas krāsnī: Dažiem mūsu piedāvāto titāna pannu modeļiem ir praktiski noņemami rokturi, kas atvieglo uzglabāšanu, lietošanu cepeškrāsnī un aizņem mazāk vietas trauku mazgājamajā mašīnā. Titāna pannas ar feromagnētisko dibenu var darboties arī uz indukcijas plītīm, taču vienmēr pārbaudiet konkrēto modeli.

Kādi ir titāna trūkumi?

  • Cena: Titāna augstās izmaksas un tā apstrādes sarežģītība atspoguļojas titāna pannu cenā, kas var būt dārgāka nekā to analogi, kas izgatavoti no citiem materiāliem. Taču, no otras puses, pareizi kopjot titāna pannu, šis ieguldījums var būt pēdējais.
  • Siltumvadītspēja: Tīram titānam ir zemāka siltumvadītspēja salīdzinājumā ar tādiem materiāliem kā varš vai alumīnijs, taču to bieži vien kompensē, izmantojot titāna sakausējumus vai kombinācijas ar citiem materiāliem.
Image
Vai tie visi darbojas?
Titāna pannas indukcijai

Ne visas titāna pannas ir automātiski saderīgas ar indukcijas plītīm, jo indukcijas gatavošana darbojas pēc magnētiskās indukcijas principa, kas prasa, lai trauku sastāvā būtu feromagnētisks materiāls, piemēram, dzelzs vai daži nerūsējošā tērauda veidi.

Tāpēc, izvēloties titāna pannu gatavošanai uz indukcijas plīts, ir svarīgi meklēt informāciju no ražotāja, kas apliecina tās saderību ar indukcijas plītīm. Ja jums jau pieder titāna panna un neesat pārliecināts, vai tā ir piemērota indukcijai, varat vienkārši izmantot magnētu, lai pārbaudītu, vai panna ar to reaģē. Ja tā darbojas, tad, visticamāk, tā darbosies uz indukcijas plīts.

Titāna pannas indukcijai
Titāna panna ar kvalitātes garantiju:
Paļaujieties uz vācu zīmolu WOLL

Kulinā jūs atradīsiet galvenokārt Vācijas uzņēmuma WOLL titāna pārstāvjus. Zīmols WOLL ir pazīstams ar savu augsto kvalitāti un inovācijām virtuves piederumu jomā, īpaši attiecībā uz titāna pannu klāstu. Mēs neizvēlējāmies WOLL izstrādājumus nejauši - tiem ir dažas galvenās īpašības, par kurām mēs pannai dodam īkšķi uz augšu:

ikona
Daudzslāņu konstrukcija
WOLL pannās bieži tiek izmantota daudzslāņu konstrukcija, kas apvieno titāna augsto izturību un citu materiālu, piemēram, alumīnija, lieliskās termiskās īpašības, lai nodrošinātu vienmērīgu siltuma sadalījumu.
ikona
Virsmas apstrāde
WOLL pannu virsma parasti ir apstrādāta ar īpašu nelīpošu pārklājumu, kas ir pastiprināts ar titāna daļiņām. Tas padara virsmu īpaši izturīgu pret nodilumu un ļauj viegli gatavot ēdienu ar minimālu eļļas vai tauku patēriņu.
ikona
Savietojamība ar dažādu veidu plītīm
Daudzi WOLL pannu modeļi ir izstrādāti tā, lai būtu saderīgi ar dažādu veidu plītīm, tostarp indukcijas. Tas padara tās ļoti universālas un piemērotas visdažādākajiem virtuves stiliem.
Image
ikona
Izturība un ilgs kalpošanas laiks
WOLL pannas ir pazīstamas ar savu izturību un spēju izturēt intensīvu lietošanu. Titāna pastiprinājums un kvalitatīva konstrukcija nodrošina, ka šīs pannas kalpos daudzus gadus bez nolietojuma pazīmēm.
ikona
Dizains un funkcionalitāte
Papildus tehniskajām īpašībām WOLL zīmols uzsver arī dizainu un praktiskumu. Katliem ir ergonomiski rokturi, aizsargājoši vāki un funkcijas, kas atvieglo ēdiena gatavošanu, piemēram, izliešanas apmales.
ikona
Droši materiāli
WOLL pannas ir izgatavotas no materiāliem, kas nesatur kaitīgas ķīmiskās vielas, piemēram, PFOA, tādējādi nodrošinot, ka ēdiena gatavošana ir ne tikai efektīva, bet arī droša jūsu veselībai.
Mūsu padoms
Lasīt Arī
->
Image
Woll pannas: Gandrīz neiznīcināmie trauki
Uzziniet, kas ir Woll pannu noturīgās kvalitātes pamatā un kāpēc jums nevajadzētu palaist to garām.

Titāna podi

Protams, titānu izmanto ne tikai pannām, tā lieliskās īpašības var novērtēt arī .titāna podi.

BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
Kas jums jāzina par titāna pannām
Kādas ir titāna pannu galvenās priekšrocības salīdzinājumā ar citiem materiāliem?
Titāna pannu galvenā priekšrocība ir to lielā izturība, ilgais kalpošanas laiks un lieliskās nepielipšanas īpašības. Titāna pārklājums ir īpaši izturīgs pret skrāpējumiem un nodilumu, kas nodrošina, ka pannas kalpos virtuvē daudzus gadus, nezaudējot kvalitāti. Turklāt, pateicoties augstajai karstumizturībai, tās ļauj efektīvi gatavot ēdienu pat augstā temperatūrā.
Vai titāna pannas ir drošas ēdiena gatavošanai?
Jā, titāna pannas ir pilnīgi drošas ēdiena gatavošanai. Titāna pannu izgatavošanā izmantotie materiāli nesatur kaitīgas ķīmiskās vielas, piemēram, PFOA vai PTFE, kas var būt dažos nelīpošos pārklājumos. Titāns tiek uzskatīts par inertu un bioloģiski saderīgu, kas nozīmē, ka tas neietekmē pārtikas produktus un neizdala kaitīgas vielas.
Vai uz titāna pannām var izmantot metāla traukus?
Jā, atšķirībā no dažām pannām ar nelīpošu virsmu, titāna pannām var droši izmantot metāla traukus. Titāna pārklājums ir ļoti izturīgs pret skrāpējumiem, un tas nozīmē, ka metāla piederumi, piemēram, apgriezēji vai putukrāsnis, nebojā pannas virsmu.
Kā kopt titāna pannu, lai tā kalpotu pēc iespējas ilgāk?
Lai saglabātu titāna pannas kvalitāti un paildzinātu tās kalpošanas laiku, pēc katras lietošanas reizes iesakām mazgāt ar rokām ar maigu mazgāšanas līdzekli un ūdeni. Lai gan uz dažām titāna pannām ir norāde, ka tās var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, mazgāšana ar rokām ir saudzīgāka un palīdz saglabāt pannas virsmu optimālā stāvoklī. Ieteicams arī izvairīties no ekstremāliem temperatūras triecieniem, piemēram, pannu no karstas plīts pārvietot tieši uz auksta ūdens.