Wok panna - ātras gatavošanas meistars

top wok

Kas ir tajā wok pannā, kas visiem ir? Mēs zinām. Viņš virtuvē ir vienkārši supervaronis. Tas acumirklī uzkarst līdz visaugstākajai temperatūrai, lai jūs varētu pagatavot ēdienus ar neatvairāmu garšu un aromātu, vienlaikus saglabājot maksimālo vitamīnu un minerālvielu daudzumu. Tagad viss, kas jums jādara, ir jāizvēlas tas labākais wok savām vajadzībām un apskatiet, ko uz tā var pagatavot.

5 iemesli, kāpēc iegādāties wok

    1. Ātra ēdiena pagatavošana - 10 minūšu laikā uz jūsu šķīvja var būt ēdiens.
    2. Veselīga gatavošana - pateicoties īsajai termiskajai apstrādei, sastāvdaļas saglabā vitamīnus un citas uzturvērtīgas vielas.
    3. Daudzpusība - papildus ātrai cepšanai varat arī gatavot wok pannā, un, ja izmantojat vāku, varat arī sautēt.
    4. Wok hei - tas ir autentisks garšas un smaržas apvienojums, ko ēdienam var piešķirt tikai wok panna.
    5. Plaša materiālu izvēle - jūs varat izvēlēties tieši tādu wok, kas atbilst jūsu vajadzībām. Ja izvēlēsieties pannu no tērauda vai čuguna, jūs, iespējams, varēsiet to nodot nākamajām paaudzēm.
Vok pannas
Materiālu salīdzinājums
wok ocel
wok z litiny
wok z nerezu
titanovy wok
Tērauda wok
Čuguna wok
Nerūsējošā tērauda wok
Wok panna ar nelīpošu virsmu
Ieguvumi
Tā ātri uzkarst un labi vada siltumu. Tas ir vieglāks par čugunu. Ja tas ir pareizi apdedzināts, tas dabiski nepielipst.
Lieliska siltuma saglabāšana. Piemērots lēnākai gatavošanai. Liela izturība un ilgs kalpošanas laiks. Nepielipstoša, kad pareizi apdedzināta.
Tā ir izturīga pret koroziju. To ir viegli uzturēt. Var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā.
Ēdieni ir ļoti viegli pagatavojami, jo tie nepielipst pie pannas virsmas.
Trūkumi
Tam nepieciešama regulāra apkope - dedzināšana un eļļas apstrāde. Tā ir vairāk pakļauta korozijai, īpaši, ja netiek pienācīgi uzturēta.
Tā uzkarst lēnāk nekā tērauda wok panna. Tā ir jutīga pret temperatūras izmaiņām un var saplaisāt, ja to ātri atdzesē.
Tas vada siltumu sliktāk nekā čuguns un tērauds. Ja vien tas nav kvalitatīvs izstrādājums, tas var pārkarst.
Tā ir jutīga pret pārāk augstu temperatūru, tāpēc nav piemērota tradicionālajai cepšanai. Nelipīgo virsmu var viegli saskrāpēt.
Ideāli piemērots
Stirfrī, ātra cepšana un dinamiska gatavošana.
Gatavojot sautējumus, lēni cepot un ēdienus, kuriem nepieciešama stabila temperatūra.
Gatavojot zemākā temperatūrā un bez ātras apcepšanas, attiecīgi arī nerūsējošā tērauda vok pannu var izmantot stir-fry, bet citi materiāli to var izdarīt labāk.
Veselīgāka ēdiena gatavošana, izmantojot maz eļļas vai bez tās, un delikātu ēdienu, piemēram, olu vai zivju, pagatavošana.
Piemērots
Šefpavāri, kuriem ir svarīga autentiskums.
Pavāri, kuriem patīk gatavot tradicionāli.
Pavāri, kas dod priekšroku traukiem, kuriem nav nepieciešama apkope.
Ikvienam pavāram, kas vēlas ērtības un vienkāršību ikdienas ēdiena gatavošanā.

Labākās wok pannas pēc klientu atsauksmēm


Salīdzināsim

Kādam nolūkam ir piemērots wok ar vāku un kādam nolūkam ir piemērots wok bez vāka

wok bez poklice
Wok bez vāka
  • Stirfrī: Wok bez vāka ir ideāli piemērots ātrai cepšanai un cepšanai augstā temperatūrā. Karstums koncentrējas wok pannas apakšā, un sastāvdaļas ātri apcepas, bet pastāvīga maisīšana novērš apdegšanu.
  • Cepšana: Dēļ tā dziļās formas wok bez vāka ir lieliski piemērots ēdienu cepšanai eļļā. Tā ātri uzsilst un ļauj vienmērīgi cept.
  • Riekstu vai garšvielu grauzdēšana: Wok ir lieliski piemērots sausai riekstu un Garšvielasja veiksmīgam rezultātam ir nepieciešama ātra virsmas uzsildīšana.
wok s poklici
Wok ar vāku
  • TvaicēšanaAr vāku un tvaicēšanas ieliktnis Vai tvaicēšanai varat izmantot wok. Tas ir ideāli piemērots, piemēram, pelmeņu, zivju vai dārzeņu gatavošanai. Vienkārši pielejiet apakšā ūdeni un novietojiet ēdienu virs tvaika.
  • Gatavošana un lēnāka gatavošana:Ietver nodrošina, ka wok pannā tiek radīta mitra vide ar stabilu temperatūru, kas ir noderīga, lai sautētu ēdienus ar mērci vai gatavotu garākas receptes (piemēram, kariju), kam nepieciešams laiks, lai garšas varētu saplūst.
  • Siltuma saglabāšana: Tāfele palīdz ēdienu pēc pagatavošanas ilgāk saglabāt siltu, tāpēc vēlāk tas nav atkārtoti jāuzsilda.
wok 30 cm
Cik lielu wok izvēlēties

Wok 24 cm: ir ideāli piemērots ikvienam, kurš parasti pats gatavo ēdienu vai laiku pa laikam uzaicina papildu ēdāju.

Wok 30 cm: nodrošina pietiekami daudz vietas ceptiem rīsiem diviem līdz trim ēdājiem.

Wok 32 cm: tas ir diezgan liels pankurā var ietilpināt porciju visai ģimenei vai lielai ballītei.

Dar vairāk par pannu izmēriem
Mūsu padoms
Lasīt arī
->
Image
Wok vai dziļa panna
Vai šaubāties, vai iegādāties wok vai klasisko pannu (sautēšanas panna)? Mums ir daži padomi, kā izlemt.

Salīdzināsim

Wok ar plakanu dibenu pret tradicionālo wok

plochy wok
Plakanā wok panna

Ja ēdienu gatavojat uz elektriskās vai indukcijas plīts, vienīgā pareizā izvēle ir wok ar plakanu dibenu. Tas ir vienīgais veids, kā nodrošināt, ka panna vienmērīgi saskaras ar plīti un ātri uzkarst līdz vajadzīgajai temperatūrai.

tradicni wok
Tradicionālais wok

Oriģinālajam wok pannai ir noapaļots dibens, taču tas ir piemērots tikai ēdiena gatavošanai uz gāzes plītīm, kur liesmas vienmērīgi apņem pannu. Tradicionālā wok panna ir ideāli piemērota klasiskai cepšanai, jo tajā var ātri un efektīvi samaisīt sastāvdaļas.

wok dve rukojeti
Wok:
Divi rokturi vai tikai viens?

Tas, vai izvēlaties vienu vai divus rokturus, ir atkarīgs no kvalitātes wok pannas{neko nemainīs. Tas vairāk attiecas uz jūsu ērtībām ēdiena gatavošanā.

Oriģinālajam Āzijas wok bija rokturi vai drīzāk divas ausis un iemesls bija ļoti praktisks. Divi rokturi ievērojami atviegloja smagās pannas pārvietošanu, jo īpaši tad, kad tā bija pilna ar ēdienu, kā tas ir arī mūsdienās.

Mūsdienu wok, kas ir izplatīts ārpus Āzijas, parasti ir tikai viens garš rokturis. Tas atvieglo tās lietošanu, gatavojot uz parastajām plītīm, kur bieži vien ir nepieciešams ātri pārvietot pannu.

Vok pannas

Kvalitatīvas wok pannas


vareni ve woku
Kā gatavot ēdienu wok

Sagatavojiet visu iepriekš! Gatavošana wok ir ātrs, un, tiklīdz tas sākas, nav laika neko meklēt vai griezt.

Augsta temperatūra ir būtiska. Kad sastāvdaļas nokļūst uz pannas, tai jābūt gandrīz dūmojošai, jo tā kļūst karsta. Tas ir vienīgais veids, kā panākt, lai sastāvdaļas būtu perfekti apceptas un iegūtu autentisku "wok hei". Tas ir, īpaša dūmakaina garša un aromāts, ko nevar iegūt citādi, kā vien gatavojot karstā wok pannā.

Mazas devas ir labāk. Necenšaties gatavot mielastu desmit cilvēkiem uzreiz. Sastāvdaļām ir vajadzīga vieta, un, ja tām nepiešķirsiet vietu, jūs tās drīzāk sautēsiet, nevis vienmērīgi apcepīsiet.

Gaļa pirmais. Vienmēr sāciet ar tām sastāvdaļām, kurām nepieciešams ilgākais gatavošanas laiks (piemēram, gaļu), un pakāpeniski pievienojiet tās, kas ir gatavas pēc divām. Ideālā gadījumā gaļu ātri apcepiet augstā temperatūrā, izņemiet, pēc tam sagatavojiet dārzeņus un beigās atgrieziet atpakaļ gaļu.

Tas nedarbosies bez pareizās eļļas. Šoreiz atstājiet eļļu svaigiem salātiem un paļaujieties uz tādu, kas spēj izturēt patiešām augstu temperatūru un nedeg. Tā ir zemesriekstu vai rapšu eļļa.

Mazāk ir vairāk un tas ir divtik noderīgi, ja gatavojot ēdienu wok pannā, pievieno mērces. Pārāk daudz mērces izraisīs sautēšanu, un rezultātā ēdiens nebūs kraukšķīgs, bet drīzāk mīksts.

Policijas stunda! Pareizas wok gatavošanas būtība ir uzturēt sastāvdaļas nepārtrauktā kustībā. Nepārtraukta maisīšana un mētāšana nodrošina, ka katra sastāvdaļa tiek vienmērīgi apcepta, nepielipstot.

Eksperiments... Mēs joprojām runājam par stir-fry, taču wok var arī tvaicēt, cept, sautēt vai pat gatavot zupu. Tas ir vienkārši daudzpusīgs rīks, kas nedrīkst trūkt nevienā darbīgā virtuvē.

Wok pannas

Kvalitatīvi virpotāji


medeny wok
#Labākie zīmoli

Wok pannas

Ja meklējat uzticamu partneri bezgalīgiem cepšanas piedzīvojumiem, paļaujieties uz leģendāro woky DeBuyer. Tās ir izgatavotas Francijā no augstākās kvalitātes oglekļa tērauda, tāpēc papildus to izcilajām termiskajām īpašībām tās jūs priecēs arī ar savu izturību. Vēl viens augstākās klases wok pannu ražotājs ir vācu ģimenes uzņēmums .Wollno kuras var sagaidīt modernākās titāna pannas ar nelīpošu virsmu. Un "visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi", mums ir Fissler - vācu zīmols, kas ir kļuvis par sinonīmu izturīgām nerūsējošā tērauda pannām, kas ne tikai lieliski gatavo ēdienu, bet arī reprezentē to pasniegšanas laikā.
BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
Visbiežāk uzdotais jautājums
Kas ir wok un kādiem nolūkiem to izmanto?
Wok ir tradicionāla ķīniešu panna ar dziļu, apaļu dibenu, ko visbiežāk izmanto cepšanai, bet arī sautēšanai, cepšanai, tvaicēšanai un pat zupām. Tas ir daudzpusīgs rīks, kas piemērots dažādiem gatavošanas paņēmieniem.
Kāds ir labākais wok materiāls?
Tas ir atkarīgs no jūsu vajadzībām. Oglekļa tērauds ir populārs, jo tas ātri reaģē uz temperatūras izmaiņām un ir autentisks. Čuguns labi notur siltumu un ir ideāli piemērots stabilai temperatūrai. Nerūsējošais tērauds ir viegli kopjams, taču tas tik labi nevadīs siltumu. Neadhezīvās pannas ir ērtas ikdienas ēdiena gatavošanai, taču tās neiztur tik augstu temperatūru.
Kāda ir atšķirība starp tradicionālo wok ar noapaļotu dibenu un plakano wok?
Vok panna ar plakanu dibenu ir piemērota elektriskajām un indukcijas plītīm, jo tai ir labāks kontakts ar plīti. Wok ar apaļo dibenu ir ideāli piemērots gāzes degļiem, jo liesma apņem pannu un nodrošina vienmērīgu uzkarsēšanu.
Vai wok panna ar nelīpošu virsmu ir piemērota cepšanai maisījumā?
Nepiedegošās pannas ir praktiskas galvenokārt tāpēc, ka tās ir viegli kopt, taču tās nav ideāli piemērotas ātrai cepšanai, jo nav izturīgas pret augstām temperatūrām kā tērauda vai čuguna pannas. Neadhezīvā virsma viegli bojājas lielā karstumā.
Kāpēc ēdiens manā wok pannā pielipst?
Ja izmantojat wok pannu, kas izgatavots no tērauda vai čuguna, problēma var būt tā, ka tas nav pareizi uzkarsēts. Vēl viens iemesls var būt zema temperatūra - wok pannai jābūt pietiekami karstai, lai sastāvdaļas ātri nepievilktos un nepieliptu.
Kāda ir labākā eļļa wok ēdiena gatavošanai?
Eļļas ar augstu dūmu temperatūru, piemēram, zemesriekstu, rapšu vai saulespuķu eļļas. Šīs eļļas var izturēt augstu temperatūru, nepārkarstot.