Japāņu naži

15 items total
Ķīniešu nazis ZEN 18 cm, melns, Yaxell
261 €
YAX35519
Japānas nazis Nakiri CLASSIC IKON 17 cm, Wüsthof
157 €
WU1030332617
Japānas nazis KIRITSUKE ZEN 20 cm, melns, Yaxell
186 €
YAX35534
Japānas nazis GOURMET 17 cm, Wüsthof
84,06 €
WU1035046017
Japānas nazis CLASSIC 17 cm, Wüsthof
108 €
WU1030131217
Japāņu gaļas cirvis NAKIRI 4000FC 17 cm, Miyabi MB33952171
Japāņu tanto nazis RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
104 €
FDCK8175321
Zivju nazis RED SPIRIT 24 cm, F.Dick
88,03 €
FDCK8175724
Japāņu šefpavāra nazis KIRITSUKE EYES 20 cm, Dellinger DNGRSXLKHAUS8K
Japānas nazis YANAGIBA 24 cm, brūna, Lion Sabatier
38,42 €
LS3502344
Dārzeņu nazis NAKIRI 17 cm, Dellinger
31,70 €
DNGRSXLPO2500200
Šefpavāra nazis GYUTO CLASSIC SANDAL WOOD 20 cm, Dellinger DNGRXZB9S8
Japāņu Santoku nazis 17 cm, Victorinox
86,88 €
VN6852017G
Japānas nazis RESIN FUTURE 15 cm, sarkans, Dellinger DNGRH192
Santoku nazis CULLENS GERMAN SAMURAI 17 cm, Dellinger
29,71 €
DNGRXZB13SS7

Japāņu naži - asi kā zobens

Kas ir japāņu naži?

Japāņu nažiem ir garš un plāns asmens ar smailu galu, un tos sākotnēji izmantoja, lai grieztu plānas šķēles no jēlas zivs un gatavotu suši. Tie ir vieglāki, rokā tie ir līdzsvarotāki un lieliski piemēroti precīziem uzdevumiem. Tie ir izgatavoti no cietāka un plānāka tērauda - nerūsējošā tērauda jeb hagane, kas ir tas pats tērauds, no kura izgatavo japāņu zobenus. Japāņu nažu rokturi ir izgatavoti no cieta koka.

Kādiem nolūkiem izmanto japāņu nažus?

Japāņu nažus - pateicoties to garajiem, tievajiem asmeņiem - var izmantot zivju vai lielu gaļas gabalu (īpaši steiku) griešanai. Ir daudz veidu īpašu japāņu nažu (piemēram, Gyutou, Yanagi, Usuba vai Deba), kurus var izmantot visiem precīziem uzdevumiem, sākot no vistas atkaulošanas, zivs filejas atdalīšanas un beidzot ar plānām dārzeņu šķēlītēm.

Vietnē Kulina atradīsiet kvalitatīvus japāņu nažus, ko ražo tādi uzticami zīmoli kā Dellinger vai MIYABI. Jūs varat izvēlēties arī holandiešu zīmola kaltus japāņu nažus Forged vai apskatīt mūsu vislabāk pārdodamos japāņu nažus šeit.

Kā uzasināt japāņu nazi?

Japāņu naži var būt divpusēji vai vienpusēji (tradicionālie). Tie ir izgatavoti no cietā tērauda, ko patiesībā ir vieglāk asināt nekā Rietumu nažiem izmantoto mīksto tēraudu. Lai uzasinātu japāņu nazi, ir nepieciešams asināmais akmens. Savu nazi varat nodot arī speciālistam.

Kā kopt savu japāņu nazi?

Japāņu naži ir ievērojams ieguldījums, tāpēc, ja vēlaties, lai jūsu japāņu nazis kalpotu ilgi, pārliecinieties, ka ievērojat šos vienkāršos noteikumus nažu tīrīšanai un uzglabāšanai:

  • nažus bieži vien var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, taču mēs iesakām tīrīt nažus ar rokām, jo trauku mazgājamās mašīnas mazgāšanas līdzekļi var sabojāt tērauda asmeņa virsmu
  • ja nažam ir koka rokturis, nelieciet to trauku mazgājamajā mašīnā
  • lai novērstu koka rokturu izžūšanu, tos regulāri ieeļļojiet ar linsēklu eļļu vai bišu vasku
  • griežot ar japāņu nazi, nedrīkst griezt tieši uz cietām virsmām, piemēram, akmens darba virsmas, nerūsējošā tērauda izlietnes, šķīvja vai dēlīšiem, kas izgatavoti no stikla, keramikas, bambusa un citām cietām vielām. Labākais ir mīksts plastmasas kapāšanas dēlis
  • uzglabājiet nazi atsevišķi, lai asmeņi nenostrūdētu. Izmantojiet nažu bloku vai nažu futrāli.
  • regulāri asiniet nazi