Japāņu naži

15 items total
Japānas šefpavāra nazis SUJIHIKI 24 cm, Dellinger DNGRSXL9309
Šefpavāra nazis CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
178 €
DNGRSXLKH108
Japānas nazis CHAI DAO DAMASCUS 16 cm, brūns, Güde GUDEDA774216
Japānas šefpavāra nazis PETTY 15 cm, Dellinger
222 €
DNGRSXL9302
Japānas nazis KIRITSUKE BUNKA OCTAGONAL 27 cm, brūns, Dellinger DNGR8595705405981
Dārzeņu nazis SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Šefpavāra nazis BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH167
Japāņu šefpavāra nazis KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger DNGRSXL2005
Nazis KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRSXLKH134
Japāņu dārzeņu nazis SEBRA 17,5 cm, Forged
73,64 €
FORGEDSDV623460
Japānas nazis YANAGIBA 24 cm, brūna, Lion Sabatier
38,42 €
LS3502344
Dārzeņu nazis NAKIRI 17 cm, Dellinger
31,70 €
DNGRSXLPO2500200
Šefpavāra nazis GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH166
Japāņu Santoku nazis 17 cm, Victorinox
86,88 €
VN6852017G
Universāls nazis ROSE WOOD DAMASCUS 13 cm, Dellinger
49,49 €
DNGRXZB27RW5

Japāņu naži - asi kā zobens

Kas ir japāņu naži?

Japāņu nažiem ir garš un plāns asmens ar smailu galu, un tos sākotnēji izmantoja, lai grieztu plānas šķēles no jēlas zivs un gatavotu suši. Tie ir vieglāki, rokā tie ir līdzsvarotāki un lieliski piemēroti precīziem uzdevumiem. Tie ir izgatavoti no cietāka un plānāka tērauda - nerūsējošā tērauda jeb hagane, kas ir tas pats tērauds, no kura izgatavo japāņu zobenus. Japāņu nažu rokturi ir izgatavoti no cieta koka.

Kādiem nolūkiem izmanto japāņu nažus?

Japāņu nažus - pateicoties to garajiem, tievajiem asmeņiem - var izmantot zivju vai lielu gaļas gabalu (īpaši steiku) griešanai. Ir daudz veidu īpašu japāņu nažu (piemēram, Gyutou, Yanagi, Usuba vai Deba), kurus var izmantot visiem precīziem uzdevumiem, sākot no vistas atkaulošanas, zivs filejas atdalīšanas un beidzot ar plānām dārzeņu šķēlītēm.

Vietnē Kulina atradīsiet kvalitatīvus japāņu nažus, ko ražo tādi uzticami zīmoli kā Dellinger vai MIYABI. Jūs varat izvēlēties arī holandiešu zīmola kaltus japāņu nažus Forged vai apskatīt mūsu vislabāk pārdodamos japāņu nažus šeit.

Kā uzasināt japāņu nazi?

Japāņu naži var būt divpusēji vai vienpusēji (tradicionālie). Tie ir izgatavoti no cietā tērauda, ko patiesībā ir vieglāk asināt nekā Rietumu nažiem izmantoto mīksto tēraudu. Lai uzasinātu japāņu nazi, ir nepieciešams asināmais akmens. Savu nazi varat nodot arī speciālistam.

Kā kopt savu japāņu nazi?

Japāņu naži ir ievērojams ieguldījums, tāpēc, ja vēlaties, lai jūsu japāņu nazis kalpotu ilgi, pārliecinieties, ka ievērojat šos vienkāršos noteikumus nažu tīrīšanai un uzglabāšanai:

  • nažus bieži vien var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, taču mēs iesakām tīrīt nažus ar rokām, jo trauku mazgājamās mašīnas mazgāšanas līdzekļi var sabojāt tērauda asmeņa virsmu
  • ja nažam ir koka rokturis, nelieciet to trauku mazgājamajā mašīnā
  • lai novērstu koka rokturu izžūšanu, tos regulāri ieeļļojiet ar linsēklu eļļu vai bišu vasku
  • griežot ar japāņu nazi, nedrīkst griezt tieši uz cietām virsmām, piemēram, akmens darba virsmas, nerūsējošā tērauda izlietnes, šķīvja vai dēlīšiem, kas izgatavoti no stikla, keramikas, bambusa un citām cietām vielām. Labākais ir mīksts plastmasas kapāšanas dēlis
  • uzglabājiet nazi atsevišķi, lai asmeņi nenostrūdētu. Izmantojiet nažu bloku vai nažu futrāli.
  • regulāri asiniet nazi