Kafijas nospiežamās kannas
Frančeskopis - pagatavojiet kafiju ar maksimālu garšu un minimālu piepūli
Kas ir franču prese un kā tā darbojas?
Franču prese, ko mēdz dēvēt par preses katlu vai virzuļa katlu, ir vienkāršs kafijas pagatavošanas aparāts, kurā izmanto cilindrisku stikla vai plastmasas karafu un tērauda virzuli ar smalku sieta filtru.
Lai pagatavotu kafiju ar franču spiedi, ievietojiet rupju kafijas biezumu karafe, pārlejiet to ar karstu ūdeni un ļaujiet maisījumam kādu laiku uzsūkties. Pēc tam kafija un biezumi tiek atdalīti, un biezumi tiek izspiesti uz karafas dibenu, pakāpeniski lejupejot.
Rezultātā tiek iegūta kafija ar bagātīgu garšas profilu, kas ir piesātināta un krēmīga. Tā kā nefiltrēta kafija nav filtrēta, tajā ir lielāks eļļas un nogulšņu saturs nekā kafijā, kas pagatavota, izmantojot citus pagatavošanas paņēmienus, un tas var piešķirt tai nedaudz graudainu konsistenci.
Vietnē Kulina mums ir pieejami labākie franču preses kafijas automāti no tādiem atzītiem ražotājiem kā Leopold Viena, WMF, un Stelton.
Cik ilgi pagatavot kafiju franču presē?
Ūdens uzsildīšana un kafijas pupiņu rupja malšana ir pirmie soļi, lai pagatavotu kafiju franču presē. Pārlejiet kafijas biezumu kafijas spiedē ar karstu ūdeni, pārliecinoties, ka tas pilnībā pārklāj kafijas biezumu.
Pēc maisījuma samaisīšanas to mērcējiet četras līdz piecas minūtes. Rūpīgi nospiežot uz virzuļa, pārlejiet tikko pagatavoto kafiju sev vēlamajā krūzī, lai atdalītu kafiju no maltas.
Kāda ir atšķirība starp kafiju, kas pagatavota Kafijas prese un espresso automātā?
Galvenās atšķirības starp Kafijas prese kafijas Kafijas prese un espresso kafijas automātā pagatavoto kafiju ir šādas:
-
Pagatavošanas metode: Kafijas pagatavošanas metode: Franču prese ir iegremdējamais kafijas pagatavošanas veids, kurā kafijas biezumi uz dažām minūtēm tiek mērcēti karstā ūdenī, bet pēc tam tiek saspiesti un atdalīti no pagatavotās kafijas. Espresso kafijas automāts izmanto spiedienu, lai iegūtu kafiju no smalki samaltām pupiņām.
-
Sasmalcināšanas izmērs: Frančesko presē pagatavotai kafijai nepieciešams rupjš malums, bet espresso - ļoti smalks malums. Smalkāks malums ļauj ūdenim ātri izplūst cauri kafijas biezumiem, tādējādi radot spēcīgu un koncentrētu kafiju.
-
Kafijas stiprums: Espresso ir koncentrēts kafijas šāviens ar augstu kofeīna līmeni un spēcīgu garšu. Franču presē pagatavota kafija ir mazāk koncentrēta, un tai ir maigāka garša.
-
Krēma: Espresso ir krēma kārtiņa, kas ir krēmveida, karameļu krāsas putas uz šāviena virsmas. Frančeskopa kafijai nav krēma slāņa.
-
Aprīkojums: Franču preses kafijas automāti ir vienkārši un lēti, savukārt espresso kafijas automāti parasti ir dārgāki un prasa vairāk prasmju.
Ja meklējat vairāk veidu, kā pagatavot kafiju, iepazīstieties ar mūsu pilienveida kafijas automātu, lēni pilienveida kafijas automātu un plīts espresso podiņu klāstu.