Katli
Katli - paskatīsimies, kas ir zem vāciņa!
Katli, tāpat kā pannas un naži, ir būtisks virtuves aprīkojums. Ja vēlaties uzzināt, kādi katli jums patiešām ir vajadzīgi, kādi katli jums ir paši piemērotākie un kādi ir labākie katlu materiāli un zīmoli, apskatiet mūsu piedāvājumu vai izlasietiepirkšanās ceļvedi par katliem !
Kuri katlu komplekti man ir piemērotākie?
Pareizā virtuves katla iegāde ir atkarīga no daudziem faktoriem, piemēram, no tā, kādu ēdienu parasti gatavojat, cik bieži gatavojat, kādu ēdienu gatavojat un cik cilvēkiem gatavojat. Katlu komplekts parasti sastāv no 4 līdz 7 katliem un ietver:
- vienu vai divus klasiskos katlus for zupām, buljonam, makaroniem, utt.
- augsto un zemo katlu (rīsiem, mazām ēdiena porcijām, utt.)
- mazo katliņu (mērcēm, mazu ēdiena daudzumu uzsildīšanai,
- pieskaņotus vākus
Kuri ir labākie virtuves piederumu zīmoli?
Kulina jūs atradīsiet dažādus virtuves piederumu zīmolus un kvalitatīvus katlu ražotājus. Ir ļoti svarīgi izvēlēties uzticamu katlu ražotāju, jo kvalitatīvi un uzturam nekaitīgi materiāli ietekmē gan katla izturīgumu, gan jūsu kulinārijas eksperimentu rezultātus. Starp Kulina pieejamajiem zīmoliem atradīsiet tādus labi pazīstamus ražotājus kā Woll, Mauviel, Staub, Fissler, Zwilling, WMF and Alessi. Jūs varat iegādāties atsevišķus katlus vai dažādu izmēru katlu komplektu.
Kas jāņem vērā, izvēloties katlu komplektus?
Izvēloties savu virtuves katlu vai katlu komplektus, ņemiet vērā šādus aspektus:
- materiāls: čuguna katliem ir labākās siltuma uzturēšanas īpašības, turklāt tos varēs izmantot vairākas paaudzes un tie būs ideāli piemēroti dziļai cepšanai un steikiem. Jārēķinās gan, ka šī materiāla katli ir ļoti smagi. Arī nerūsējošā tērauda katli ir ļoti izturīgi, un tērauds nereaģē ar skābu vai sārmainu pārtiku un nav viegli saskrāpējams. Jūs varat iegādāties arī alumīnija vai vara katlus. Lai uzzinātu atšķirības starp šiem materiāliem un katra materiāla priekšrocībām, lūdzu, uzlasiet mūsu iepirkšanās ceļvedi par katliem!
- Rokturi: izvēloties virtuves traukus, vienmēr rūpīgi apskatiet rokturus. Vai tie ir labi izolēti, lai nesakarstu un vai tos var izmantot cepeškrāsnī?
- Vāki: vai tie ir izgatavoti no stikla un ir caurspīdīgi, vai tiem ir caurums, pa kuru izplūst tvaikiem?
- Plīts virsma: atcerieties, ka ne visi katli ir piemēroti indukcijas vai gāzes plītīm, tāpēc vienmēr pārbaudiet ražotāja sniegto informāciju.
- Stils: protams, ja runa ir par katliem, svarīgākie aspekti ir to kvalitāte, siltuma saglabāšana un ilgmūžība, bet atcerieties, ka katli ne vienmēr paliek savā virtuves skapī vai atvilktnē. Ja regulāri gatavojat ēdienu, tie bieži būs redzami, tāpēc pārliecināties, ka to stils un krāsa atbilst jūsu virtuves stilam.