Konditorejas naži

2 items total

Konditorejas naži - lielisks rīks kūku apstrādei

Kas ir konditorejas nazis?

Konditorejas nazis ir īpaša veida virtuves nazis. Tas ir garš un elegants, un ir labi piemērots kūku un konditorejas izstrādājumu griešanai.

Ar ko konditorejas nazis atšķiras no citiem virtuves nažiem?

Konditorejas nažiem ir raksturīgas šādas iezīmes, kas padara tos piemērotus kūku un dažādu cepšanas uzdevumu veikšanai:

  • Zāģēta mala: ideāli piemērota glītai mīklas garozas griešanai. Kad porcionējat maigas kūkas un konditorejas izstrādājumus, noderīga ir neliela zobainība.
  • Garais asmens palīdz pārvietot kūkas cepeškrāsnī un no tās, horizontāli griezt biskvīta un apaļas kūkas.
  • Plašais asmens: platais asmens ir īpaši paredzēts kūku pamatnes griešanai, sadalīšanai un pasniegšanai, un to var izmantot arī tādu pildījumu kā glazūra un ievārījums uzklāšanai.
  • Noapaļots uzgalis: ļauj viegli un bez bojājumiem izņemt kūkas un konditorejas izstrādājumus no cepšanas traukiem.

Kā uzasināt konditorejas nazi?

Tā kā naža asmens ir neparastas formas, konditorejas nazi nevar uzasināt ar parasto nažu asinātāju. Tā vietā jums būs nepieciešams keramikas slīpēšanas stienis, ko dažkārt dēvē par asināšanas stieni. Lūk, kā to lietot:

  • Atrodiet naža slīpēto pusi. Nažiem ar zobiņiem vienmēr ir plakana un slīpēta puse. Jūs asināsiet to pusi, kas ir slīpēta, jo tieši tā nodrošina griezumu.
  • Konditorejas nazis ir jāasina, slīpējot katru daļu starp zobiņiem, tāpēc diemžēl nav īsa ceļa. Atkārtojiet šo procesu, līdz visas atveres ir noslīpētas, visu laiku turot slīpēšanas stieni paralēli slīpēšanai, vienlaikus turot to līdzeni pret slīpētās malas leņķi.

Ja meklējat vēl citus rīkus kūku cepšanai un dekorēšanai, pārbaudiet mūsu piedāvājumu ar dekorēšanas lāpstiņām, kūku servētājiem un cepšanas pannām.

Kā rūpēties par savu konditorejas nazi?

Virtuves naži ir diezgan liels ieguldījums, tāpēc, ja vēlaties, lai jūsu konditorejas nazis kalpotu ilgi, pārliecinieties, ka ievērojat šos vienkāršos noteikumus nažu tīrīšanai un uzglabāšanai:

  • nažus bieži vien var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, taču mēs iesakām tīrīt nažus ar rokām, jo trauku mazgājamās mašīnas mazgāšanas līdzekļi var sabojāt tērauda asmeņa virsmu
  • ja nažam ir koka rokturis, nelieciet to trauku mazgājamajā mašīnā
  • lai novērstu koka rokturu izžūšanu, tos regulāri ieeļļojiet ar linsēklu eļļu vai bišu vasku
  • uzglabājiet nazi atsevišķi, lai asmeņi nenostrūdētu. Izmantojiet nažu bloku vai nažu futrāli
  • regulāri asiniet nazi