Kūku lāpstiņas
Kūku servīzes - pasniedziet savas kūkas kā karaliene
Kas ir kūku serveris?
Kūku servīze ir servēšanas galda piederumu veids, ko izmanto kūku servēšanai un dažkārt arī griešanai. Tam ir rokturis un trīsstūra asmens, kas novietots nedaudz zemāk par rokturi. Šāda forma ļauj lietotājam vieglāk bīdīt asmeni zem kūkas gabala un pacelt to uz augšu.
Kūku servīze parasti ir izgatavota no nerūsējošā tērauda, dažkārt arī no sudraba, koka vai plastmasas. Ja iegādājaties veselu galda piederumu komplektu, iespējams, tajā atradīsiet arī kūku servīzi, jo tas ir viens no būtiskākajiem galda servēšanas rīkiem.
Kādiem nolūkiem var izmantot kūku serveri?
Kūku servētājus var izmantot ne tikai kūku servēšanai no kūkas statīva uz kūku šķīvja, bet arī kūkas gabaliņu izņemšanai no cepamās kārbas, pīrāgu, lazanjas vai zivju servēšanai.
Kūku servīzes ir dažāda dizaina, rakstu un izmēru, un vietnē Kulina, jūs atradīsiet dažas lieliskas servīzes no tādiem zīmoliem kā WMF vai Zwilling.
Kā viegli un eleganti sagriezt un izcept kūku?
Ja vēlaties sagriezt un pasniegt mājās cepto kūku, vispirms to sagrieziet ar asu nazi. Kūku varat sagriezt ar pavāra nazi vai izmantot īpašu konditorejas nazi ar garu asmeni, kas ir lieliski piemērots lielu dzimšanas dienas kūku vai kārtainu kūku griešanai.
Pirms sākat kūkas griešanu, ielieciet nazi uz sekundi augstā glāzē vai krūzī, kas piepildīta ar karstu ūdeni, vai ielieciet to zem karsta tekoša ūdens. Rūpīgi nosusiniet nazi un sagrieziet šķēles, kamēr nazis vēl ir nedaudz silts uz tausti. Šādā veidā glazūru varēsiet sagriezt kā sviestu.
Pārliecinieties, ka kūka ir sagriezta precīzi, un rūpīgi un līdz galam sagrieziet kūkas apakšu.
Izmantojiet kūkas servētuvi, lai pārnestu kūkas šķēles uz kūkas statīva vai tieši uz kūkas šķīvjiem. Pārliecinieties, ka jūsu rīcībā ir deserta dakšiņas, lai pasniegtu viesiem saldos kārumus.