Mafinu pannas

15 items total

Kēksu veidnes - vēlaties ko saldu?

Kas ir smalkmaizīšu pannas?

Mīklu pannas (sauktas arī par cupcake pannām, cupcake paplātēm vai muffinu paplātēm) ir cepeškrāsns drošas pannas ar atsevišķām bļodiņām, ko izmanto cupcake mīklas vai maisījumu uzglabāšanai. Atkarībā no tā, vai jūsu kēksu paplātes īpašībām, kas nav lipīgas, varat tās izmantot ar vai bez cepamajām bļodiņām.

Kepumu veidnes var izmantot arī citiem ceptiem ēdieniem, piemēram, augļu smalkmaizītēm, mājās gatavotām zemesriekstu sviesta kafelītēm, kēksa pannā ceptām rīsu kafelītēm vai ceptām olu kafelītēm.

Kā izvēlēties smalkmaizīšu pannu?

Daudzi cepšanas entuziasti uzskata, ka vislabākās ir metāla kēksu veidnes ar nelīpoša materiāla pārklājumu, jo tās efektīvi pārnes siltumu, veicina vienmērīgu apcepšanos, lielisku uzrūgšanu un ļauj viegli izņemt kēksus.

Tomēr vietnē Kulina jūs atradīsiet izturīgas smalkmaizīšu veidnes no dažādiem materiāliem un dažādos izmēros. Izvēlieties savām vajadzībām vispiemērotāko cupcake paplāti, un jūs varat izvēlēties:

  1. čuguna, alumīnija vai emaljēta metāla kēksu veidnes: tās nodrošina vienmērīgu siltuma sadalījumu, kas garantē nemainīgu kvalitāti. Tās tiek piedāvātas dažādos izmēros (mazākām vai lielākām cupcakes), un to ražotāji ir tādi uzticami, piemēram Petromax, de Buyer vai Nordicware
  2. silikona kēksu paplātes un atsevišķas silikona kēksu veidnes: Tās tiek uzskatītas par vismodernākajām kēksu paplātēm tirgū. To nelīpošās īpašības atvieglo tīrīšanu. Tās var izmantot bez oderējuma vai smidzinātāja, un smalkmaizītes būs viegli izņemamas. Tie ir arī mīksti, elastīgi, viegli uzglabājami, un tos var izmantot no saldētavas līdz cepeškrāsnī. Atsevišķas kārbas ir noderīgas arī tad, ja vēlaties pagatavot nelielu skaitu kēksiņu, un tās var sakraut kaudzē, ietaupot dārgo vietu virtuves plauktos vai atvilktnēs. Ja vēlaties izmantot silikona paplātes, iepazīstieties ar slavenā Lekue zīmola piedāvājumu - speciālista gatavošanas un cepšanas jomā ar silikona virtuves piederumiem.

Kā jāsasmērē kēksu panna?

Visvienkāršākais veids, kā ieeļļot kēksu veidni, ir izsmidzināt to ar nepielipīgu augu aerosolu. Varat izmantot arī cepšanas krūzītes - oderējums palīdz novērst mīklas pielipšanu pie pannas un atvieglo kēksiņu izņemšanu un pasniegšanu ballīšu laikā.

Ja vēlaties neizmantot augu smidzinātāju un jums nav cepšanas trauku, vienkārši ar papīra dvieli vai pirkstiem katru dobumu ietaukiet ar sviestu. Pēc tam, kad esat viegli apkaisījuši ar putekļiem katru dobumu, izsijājiet no tā visus liekos miltus. Tas ir īpaši noderīgi, ja izmantojat milzu smalkmaizīšu veidnes.

Starp Kulina pieejamajām smalkmaizīšu formām atradīsiet arī paplātes, kas paredzētas donatu, briokšu vai madelēnu cepšanai. Pārliecinieties, ka esat iegādājušies arī citas cepšanas formas mazākām kūkām un pannām, kā arī konditorejas uzmavas, lai dekorētu smalkmaizītes ar garšīgu krēmu.