Maizes pannas un formas
Maizes un klaipu pannas - pašceptajai maizei un citiem saldiem vai skābiem pašceptiem konditorejas izstrādājumiem
Kas ir maizes un klaipu pannas?
Maizes cepšanas pannas, ko parasti dēvē arī par maizes cepšanas veidnēm, ir kūku veidņu veids, kurām parasti ir taisnstūra forma un dziļas sieniņas, kas ļauj mīklai pacelties. Tās ir paredzētas galvenokārt maizes cepšanai, taču tās var izmantot arī dažādu citu ēdienu, piemēram, gaļas maizītes, citronu pīrāgu, terīnu, banānu maizes, dažādu klaipu kūku un pastētu cepšanai.
Kas jāņem vērā, iegādājoties maizes un klaipa pannu?
- Izmērs: Izlemiet, kāda veida maizi gatavojaties cept visbiežāk. Portālā Kulina jūs atradīsiet tradicionālās maizes formas ar augstu kupolu, garākas vai īsākas maizes formas, kā arī silikona formas bagetēm vai maizes bulciņām.
- Materiāls: Alumīnija, čuguna, silikona un keramikas materiāli ir populāri materiāli, ko izmanto maizes pannu ražošanā.
- Funkcijas: Perforēti caurumi veicina gaisa cirkulāciju, lai maizes garoza būtu kraukšķīgāka, bet vāciņš nodrošina, ka maize ir glīti kvadrātiska.
Lai regulāri ceptu maizi un klaipiņmaizītes, vietnē Kulina ir pieejamas dažādas maizes cepšanas formas no tādiem augstākās klases zīmoliem kā, piemēram de Buyer, Emile Henry, Eva Solo un Lékué. Daudzām mūsu maizes pannām ir nelīpošs pārklājums, kas atvieglo klaipa vai kūkas izņemšanu no pannas.
Kāda ir ideālā maizes cepšanas panna?
Maizes cepšanai jāizmanto atbilstoša panna, lai maize ceptos vienmērīgi un veidotos krāšņa ārējā garoza. Maizes vai klaipa panna ar augstām malām, kas ļauj maizei pacelties, ir īpaši paredzēta maizes cepšanai. Lai nodrošinātu vienmērīgu karsēšanu un vienkāršu izņemšanu, izmantojiet alumīnija tērauda, ar nelīpošu virsmu maizes pannu. Maizes cepšanas panna ar vāku neļaus maizei uzaugt, un rezultātā maizei būs kvadrātveida forma, viendabīga struktūra un dziļa zeltaina garoza.
Vai maizes cepšanai vēlams izmantot metāla pannu?
Lielākā daļa maiznieku priekšroku dod metāla pannām. Metāla maizes cepšanas pannas viegli un ātri pārvada siltumu, ļaujot karstumam izplatīties pa pannu un pēc tam uz mīklu, tādējādi palīdzot vienmērīgāk izcept maizītes.
Vai esat gatavi sākt cept maizi? Lai procesu vienkāršotu, varat izmantot profesionālu maizes/maizes pannu no Kulina plašās profesionālo cepamo piederumu kolekcijas.