Mazie katliņi
Katliņi - mazi, bet nepieciešami katli katrā virtuvē
No kādiem elementiem sastāv katls?
Katli ir zemāki par parastajiem katliem, un to diametrs ir mazāks nekā kastroļiem, un tiem ir garš rokturis, līdzīgi kā pannai. Tos izmanto šķidrumu vārīšanai uz plīts, īpaši, ja tos nepieciešams sabiezināt vai samazināt (piemēram, mērces, risoto u. c.). Garais rokturis ļauj ērti noturēt trauku vietā, vienlaikus maisot šķidrumu ar virtuves karoti.
Kādam nolūkam jūs izmantojat pannu?
Katli ir ļoti daudzpusīgi, un tiem ir jābūt katrā virtuvē. Tos var izmantot:
- mērču pagatavošana un sabiezēšana
- mazu porciju zupu, sautējumu, bērnu ēdienu, mērču gatavošana
- gatavojot pārtikas produktus, piemēram, auzu pārslu vai olu krēmu
- nelielu ēdiena porciju sildīšana
- ēdiena gatavošana vienai vai divām personām
Kuru pannu izvēlēties?
Portālā Kulina mēs piedāvājam plašu katliņu klāstu (aplūkojiet mūsu visvairāk pārdotās katliņas šeit), kas izgatavotas no dažādiem materiāliem, ko ražo uzticami zīmoli, ir pieejamas dažādās krāsās un paredzētas dažādiem interjera stiliem. Ja nezināt, kādu katlu izvēlēties, izlasiet mūsu galīgo iepirkšanās ceļvedi par katliem šeit un apskatiet mūsu nerūsējošā tērauda katlus no WMF, Zwilling, Fissler. Dažas no mūsu katliņiem ir aprīkotas ar vāku, un daži ir piemēroti lietošanai cepeškrāsnī.
Mūsu padoms: ja meklējat skaistus katlus savai virtuvei, pārbaudiet Mauviel vara katlus, de Buyer vai Eva solo Tie kalpos visu mūžu un izskatīsies ļoti eleganti, jo īpaši, ja tos uzkarināsiet uz podiņu statīva. Šeit varat izlasīt arī mūsu galīgo iepirkšanās ceļvedi par pannām.
Kā rūpēties par katliņiem?
Vai zināt, ka lielākā daļa cilvēku visā savā mūžā podus iegādājas tikai divas vai trīs reizes? Mēs dažkārt biežāk pērkam automašīnu nekā podus! Tāpēc ir vērts ieguldīt līdzekļus augstas kvalitātes katlos un izbaudīt to funkcionalitāti gadiem ilgi un katru reizi, kad gatavojat ēdienu. Ja ieguldāt naudu augstas kvalitātes traukos, jums arī jāpārliecinās, ka par tiem pareizi rūpējaties. Kā rūpēties par katliem un pannām?
- pirms pirmās lietošanas reizes vienmēr izlasiet ražotāja norādījumus un pārliecinieties, ka katliņš nav ievietots trauku mazgājamajā mašīnā, ja tas nav ieteikts,
- neizmantojiet metāla traukus, kas var saskrāpēt katlu virsmu, tā vietā izmantojiet koka vai silikona virtuves piederumus
- neatstājiet netīru katlu uz nakti vai ilgi mērcējiet to (īpaši, ja tas ir izgatavots no nerūsējošā tērauda),
- ja vēlaties atbrīvoties no traipiem uz nerūsējošā tērauda pannas virsmas, notīriet to ar nerūsējošā tērauda tīrīšanas līdzekli,
- izvairieties no keramikas pārklājuma pannu tīrīšanas ar tērauda vati,
- pēc lietošanas nekavējoties notīriet dzelzs traukus un nelietojiet ziepes, jo metāls ir porains un tas var absorbēt ķīmisko vielu aromātu,
- izvairieties no temperatūras šoka, nelejiet karstus katlus aukstā ūdenī utt.
- čuguna katlos negatavojiet skābus ēdienus (piemēram, tomātus),
- nesakraujiet pārklātos katlus un pannas vienu uz otras, jo tas var radīt skrāpējumus un šķembas. Uzkariniet tos uz āķiem vai novietojiet uz sāniem.