mērces trauki
Mērču trauki un mērču krūzes - mazi trauki, kas ir nozīmīgi
Kas ir mērces trauks?
Mērcene ir maza bļodiņa, ko bieži izmanto mērču un mērču pasniegšanai. Tās parasti ir dažāda izmēra un formas un izgatavotas no keramikas vai porcelāna. Tos parasti izmanto restorānos, kafejnīcās un mājsaimniecībās, lai pasniegtu kečupu, sinepes, sojas mērci, salsas un citus mērces vai mērces pie pamatēdieniem.
Mērču krūzes ir mazas krūzes ar rokturi, ko izmanto karstu vai aukstu mērču pasniegšanai. Tās parasti ir izgatavotas no porcelāna, bet modernās mērču krūzes var būt izgatavotas arī no nerūsējošā tērauda.
Portālā Kulina var atrast arī mērču trauciņus jeb saucières - zemas krūzes ar rokturi un laivai līdzīgu formu, kurās pasniedz mērci vai mērci. Tie ir ļoti eleganti un parasti tiek izmantoti svinīgos pasākumos. Var izmantot mērces laivu ar mērces servēšanas karoti.
Ja meklējat cita veida traukus, noteikti apskatiet mūsu servīzes, piena krūzes un uzkodu pasniegšanas traukus.
Kāpēc ēdienam nepieciešama mērce?
Mērce ir šķidrs vai pusšķidrs šķidrums, ko pasniedz kopā ar ēdienu vai pievieno ēdienam gatavošanas laikā. Mērces piešķir ēdienam garšu un mitrumu, uzlabo ēdiena tekstūru un uzlabo jūsu šķīvja izskatu.
Kādi ir dažādi mērču veidi?
Ir vairāki mērču veidi, un katrai no tām ir īpaša garša, tekstūra un sastāvdaļas. Turpmāk uzskaitītas dažas no populārākajām mērču kategorijām:
- Tomātu mērces: To vidū ir makaronu mērce, picas mērce un marinara mērce, un to ražošanā galvenokārt izmanto tomātus.
- Krējuma mērcēs, piemēram, Alfredo, bechamel un siera mērcē, izmanto krējumu, pienu vai citas piena sastāvdaļas.
- Mērces uz mērču bāzes: To ražošanā izmanto miltus un gaļas pilienus, un to vidū ir liellopu gaļas mērce, cūkgaļas mērce, vistas gaļas mērce un tītara mērce.
- Pesto mērcēs, piemēram, rukolas, saulē kaltētu tomātu un bazilika pesto, izmanto svaigus garšaugus, sieru, riekstus un ķiplokus.
- Karstās mērces: To vidū ir Šriračas mērce, Tabasko mērce un habanero mērce, ko ražo no čilli pipariem.
- Sojas mērces: Terijaki mērce, hoisin mērce un sojas ingvera mērce ir piemēri sojas mērcēm, kas tiek ražotas no sojas.
- Augļu saturošas sūces: Mango mērce, ābolu mērce un dzērveņu mērce ir tikai daži no augļu mērcēm.
- Holandes mērces, piemēram, holandiešu, bernēzes un majonēzes, gatavo, izmantojot olas un sviestu.
Galu galā ir pieejamas vairākas mērču šķirnes, un katrai no tām ir atšķirīga garša un pielietojums. Jūsu īpašās vajadzības un gatavotais ēdiens noteiks, kādu mērci izvēlēties, un jūs atradīsiet pareizo mērces trauku vietnē Kulina. Mēs piedāvājam mērču krūzes un bļodas no tādiem atzītiem zīmoliem kā MIJ.