Mezzaluna naži

Mezzaluna - lielisks instruments jūsu garšaugiem

Kas ir mezzaluna?

Mezzaluna (jeb garšaugu smalcinātājs) ir īpaša veida nazis ar vienu vai diviem izliektiem asmeņiem un rokturiem abos galos, kas tiek izmantoti, lai, sasmalcinot garšaugus, grieztu rīku uz priekšu un atpakaļ. Mezzaluna ir itāļu valodas vārds, kas nozīmē "pusmēness", un tas acīmredzami attiecas uz griezēja formu.

Lai gan to bieži izmanto, lai sasmalcinātu ķiplokus vai garšaugus, to var izmantot arī citu pārtikas produktu griešanai.

Kā darbojas mezzaluna?

Mezzaluna ir ēdiena gatavošanas rīks, kam bieži vien ir rokturi abos viena vai dubulti izliekta asmens galos. Lūk, kā tas darbojas:

  • Ielieciet sasmalcināmo pārtikas produktu uz sasmalcināšanas dēlīša vai citas līdzenas virsmas.
  • Turiet mezzaluna par rokturiem. Asmenim jābūt vērstam uz leju.
  • Novietojiet asmeni virs priekšmeta un šūpojiet to uz priekšu un atpakaļ. Mezzaluna izliektais nazis ļauj tam šūpoties uz priekšu un atpakaļ, kas atvieglo ātru un efektīvu garšaugu, dārzeņu un citu sastāvdaļu malšanu un smalcināšanu.

Kādas ir mezzaluna priekšrocības?

Zāļu smalcinātājam ir šādas priekšrocības:

  • Malšana un smalcināšana: Ja nezināt, kā griezt garšaugus ar virtuves nazi, šī ir laba alternatīva. To var izmantot kopā ar smalcinātāju, lai pagatavotu garšīgu pesto vai pastu.
  • Laika taupīšana: Ja ar to rīkojas pareizi, garšaugus ar garšaugu smalcinātāju var sasmalcināt ātrāk nekā ar nazi
  • Drošība: Mezzaluna rokturis nodrošina stingru satvērienu un lielisku darba kontroli, kas padara to drošāku nekā nazis
  • Daudzpusīga izmantošana: Lai gan mezzaluna parasti tiek izmantota garšaugu vai ķiploku malšanai, to var izmantot arī citu produktu, piemēram, siera vai gaļas, sasmalcināšanai, garšvielu malšanai, ja jums nav garšvielu dzirnaviņu, un pat picas sagriešanai šķēlēs.