MIJ
"Made in Japan" - ar rokām darināti japāņu keramikas trauki
Zīmola "Made in Japan" vēsture
"Made in Japan" ("MIJ") dibināja Pīters Longmors (Peter Longmore), kurš devās savā pirmajā ceļojumā uz Japānu pirms vairāk nekā 35 gadiem un nevarēja pretoties tradicionālo japāņu galda piederumu valdzinājumam. Viņš nolēma šķīvjus un bļodas, kas izgatavotas ar rokām ģimenes krāsnīs, no Japānas atvest uz Austrāliju, Melburnu, kur atrodas "MIJ". Šie "Made in Japan" keramikas trauki ietver tradicionālās japāņu meistarības garu; visi vienumi joprojām tiek darināti ar rokām Japānā.
"MIJ" misija
"Made in Japan" misija ir radīt prieku pie pusdienu galda, padarīt maltīti par holistisku pieredzi, kurā cilvēki, atmosfēra, mūzika, runāšana, smiekli, galda klājums un trauki palīdz izjust atrašanos "šeit un tagad" - ēdiena un dzīves garšu. Tas arī tic, ka šefpavāru labi zināmais sakāmvārds "Cilvēks vispirms ēd ar acīm"" attiecas ne tikai uz ēdiena izskatu, bet arī traukiem, kuros jūs to pasniedzat. Garda zupa tiek pasniegta ar rokām gatavotā Āzijas stila bļodās, nūdeles, kas tiek pasniegtas uz skaistiem ar rokām gatavotiem uzkodu šķīvjiem, var dubultot baudu un uzlabot ēdiena garšu.
Produkti, kolekcijas un to kvalitāte
Lielākā daļa "Made in Japan" produktu tiek iegūti no mazām, ģimenes pārvaldītām krāsnīm Gifu centrālajā Honsju salā, bet pārējie tiek iegūti no citām Japānas daļām. Lielākā daļa māla, ko izmanto ražošanas procesā un kas acīmredzami ir galvenā sastāvdaļa, nāk no Gifu Honsju salas centrālajā daļā. Glazūras krāsas ir izstrādātas un pilnveidotas gadu gaitā, to toņi tiek veidoti ar dažādām pulverkrāsām, kas iegūtas no dabas resursiem un sajauktas dažādās vietējās krāsnīs – katra kolekcija nāk no cita cepļa visā Japānā.
"Made in Japan" piedāvā daudzas kolekcijas ar atšķirīgu sajūtu, krāsām un apdari, un katra sērija ietver dažādu formu un izmēru šķīvjus un bļodas, lielas servēšanas bļodas un mazas mērču vai uzkodu bļodas.
Izstrādājumus rūpīgi ar rokām izgatavojuši amatnieki, kas dzimuši un apmācīti Japānā un bieži vien ir dēli, kas mācījušies no saviem tēviem. Viņi to dara tradicionālā veidā ar prasmēm, mīlestību un uzmanību detaļām, kas nodotas gadsimtiem ilgi. "Made in Japan" traukus var droši mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā un lietot mikroviļņu krāsnī, un tie ir izturīgi pret ilgstošu lietošanu. Tas izskatās lieliski pat gadiem ilgi lietojot ikdienā, un tāpēc tie patīk visiem restorānu īpašniekiem!
Populārākās "MIJ" kolekcijas ir:
- Aurora;
- Black Pearl;
- Copper Swirl;
- Earth ;& Sky
- BB Black;
- Indigo Blue.
Kur var atrast "Made in Japan" produktus un kāpēc tie ir tik populāri?
Japānā ražotus traukus iecienījuši visi īsti gardēži, restorānu šefpavāri un lieliski dizaina cienītāji. To spīdīgās glazūras, dabiskās krāsas, patīkamas pieskāriena struktūras un oriģinālais dizains padara tos patīkamus skatam, paceļot visus ēdienus augstākā līmenī. Tāpēc "MIJ" ēdienus varat atrast vislabākajos restorānos un viesnīcās visā pasaulē. Šķīvjus un bļodas izmanto arī mājās pazīstami pavāri, kuri kopā ar vislabākajiem kulinārijas emuāru autoriem izrāda savus ēdienus un šķīvjus, sociālajos tīklos ievietojot "Made in Japan" keramikas recepšu fotoattēlus.