1 items total

Naži – jūsu labākais virtuves ierocis un svarīgākais virtuves piederums!

Bez nažiem nav arī virtuves. Un labi naži ir ļoti svarīgi ikvienam šefpavāram – vienalga, vai esat mājas šefpavārs vai šefpavārs Michelin restorānā (plašāk par pareizā naža izvēli savai virtuvei  lasiet mūsu nažu iepirkšanās ceļvedī! 

Kāda veida naži jums nepieciešami?

Kvalitatīvi naži var būt ļoti dārgi, bet ieguldīt nazī ir laba stratēģija, jo naži, ko izgatavojuši uzticami zīmoli, piemēram, Zwilling, Forged, Wusthof vai WMF, ir ļoti izturīgi (jums nevajadzēs pirkt jaunu nazi ik pēc pāris gadiem) un ērti lietojami.

Labā ziņa ir tā, ka virtuves pamata uzdevumiem nepieciešami tikai trīs nažu veidi:

  1.  šefpavāra nazis - liels nazis dažādiem kulinārijas uzdevumiem
  2. dārzeņu un augļu nazis – mazs, ērts nazis nelieliem uzdevumiem un sastāvdaļām
  3. maizes nazis – nazis ar rievotu asmeni

Kādi naži būtu nepieciešami virtuvē?

Kulina jūs atradīsiet plašu kvalitatīvu virtuves nažu klāstu, kas būs piemēroti dažādām sastāvdaļām un nolūkiem. Mums ir naži, kas ir īpaši piemēroti darbam ar gaļu – atkaulošanas naži, filēšanas naži, Santoku naži, miesnieka naži un gaļas cirvji. Tāpat mums ir daudz nažu dārzeņu mizošanai. Mums ir arī daži īpaša lietojuma naži – naži griešanai šķēlēs, naži lasim, naži šķiņķim, naži steikam, naži sieram vai konditorejas naži.

Kulina jūs varat iegādāties arī nažu komplektu, kas noderēs visu veidu uzdevumiem vai siera nažu komplektu. Šī būs lieliska ideja kāzu dāvanai vai iespēja iepriecināt kādu pavāru dzimšanas dienā. Ja jūs mīlat gaļu vai meklējat lielisku dāvanu savam vīram, tēvam vai draugam, kas mīl grilēšanu un gaļu, varat iegādāties arī  steika nažu komplektu  elegantā ietvarā drošākai uzglabāšanai. 

Kā rūpēties par nažiem un kā tos glabāt?

Ja vēlaties, lai naži kalpotu jums visu mūžu, neaizmirstiet:

  1. pēc lietošanas tos nomazgāt ar rokām un nosusināt ar drāniņu (nelieciet nažus trauku mašīnā, īpaši tos, kuriem ir koka rokturi),
  2. vienmēr lietojiet  griešanas dēlīti,  kura materiāls nenotrulina nažus,
  3. glabāt nažus atsevišķi  nažu blokā vai speciālā statīvā,
  4. regulāri noasināt nažus ar atbilstošiem instrumentiem – apskatiet mūsu  nažu asinātāju piedāvājumu te