Neatkarīgi no tā, vai esat iesācējs vai pieredzējis pavārs, izvēloties pareizās tvertnes var būtiski ietekmēt ēdiena kvalitāti un garšu. Tirgū ir pieejami neskaitāmi pannu veidi no dažādiem materiāliem un dažādiem mērķiem, taču jums jāpievērš uzmanība arī pareizā pannas izmēra izvēlei. Šajā rokasgrāmatā uzzināsiet, kā izvēlēties jūsu mājsaimniecības kulinārajām vajadzībām atbilstošu izmēru.
Kāpēc pannas lielums ir svarīgs parametrs?
Pannas izmērs tieši ietekmē siltuma sadalījumu un tādējādi arī gatavošanas efektivitāti.
Pārāk maza panna, kuru pārpildīsiet, ēdienu uzsildīs nevienmērīgi un neefektīvi, nemaz nerunājot par to, ka ēdiena apstrāde, pagriešana vai maisīšana būs viena liela nekārtība.
Pareizs izmērs nodrošinās, ka ēdiens tiek pagatavots vienmērīgi un ka jums ir ērti gatavot ēdienu.
Visbiežāk sastopamie pannu izmēri
Tirgū var atrast dažāda izmēra pannas, un katra no tām var kalpot dažādiem mērķiem virtuvē:
- Mazas pannas (līdz 20 cm) ir ideāli piemērots olu kultenīšu vai ceptas olas pagatavošanai vai citiem mazākiem uzdevumiem. Tās parasti ir piemērotas vienatnē vai pāriem.
- Vidējs iegurnis (20-28 cm) ir universāls izmērs, kas atbilst lielākajai daļai gadījumu. Tās ir ideāli piemērotas gaļas, dārzeņu cepšanai vai nelielu porciju makaronu pagatavošanai.
- Lielas pannas (28 cm un lielākas) ir svarīgi, lai pagatavotu maltītes vairākiem cilvēkiem. Lieliski piemērotas lielu gaļas porciju, veselu zivju vai lielu dārzeņu daudzumu cepšanai.
Labākās 24 cm pannas pēc klientu atsauksmēm
Vai jums ir nepieciešama liela vai maza panna?
Izvēlotiespareizs pannas izmērs apsveriet turpmāk minēto:
- Personu skaits: Kādam apmeklētāju skaitam jūs parasti gatavojat? Vai esat viens vai kopā ar partneri, vai jums ir bērni, vai pie galda parasti ir liela kompānija?
- Pārtikas veidi: Piedomājiet par ēdieniem, kurus gatavojat visbiežāk.
- Plīts un uzglabāšanas vietas izmērs: Pārliecinieties, vai jaunā panna ērti iekļaujas uz plīts un vai jums ir pietiekami daudz vietas, lai to droši uzglabātu.
Kādas formas dibenu un dziļumu izvēlēties?
Dažādi ēdieni arī to gatavošanai ir nepieciešami atšķirīgi paņēmieni. Izvēloties pannu, ir vērts padomāt par to, kam to izmantosiet.
Pannas ar lielu plakanu dibenu būs piemērotas vairāku steiku gabalu cepšanai, bet ēdieniem, kurus nepieciešams bieži maisīt vai mētāt, būs piemērotas wok pannas ar augstām malām un apaļu dibenu. Steiku vislabāk gatavot pannā ar plakanu dibenu, savukārt dārzeņu maisījumu vislabāk gatavot pannā ar apaļu dibenu.
Vienlaikus kvadrātveida panna nebūs piemērota ēdieniem, kas prasa biežu maisīšanu, taču to var ērti izmantot, gatavojot steikus.
Labākās 26 cm pannas pēc klientu atsauksmēm
Honza Hajný, pavārskolas Chefparade šefpavārs
Gatavojot ēdienu, pannas izmērs un forma, protams, ir tikai viens no parametriem, kas jāņem vērā. Svarīgi ir padomāt arī par pannas materiālu. Katra no tām var būt piemērota atšķirīgam mērķim, kā arī uzvesties atšķirīgi un tādējādi dot atšķirīgus rezultātus. Kulina mēs cenšamies, lai pirms izvēles izdarīšanas jums būtu pieejama visaptveroša informācija, tāpēc mēs izveidojām arī ceļvežus par dažādiem materiāliem.
Labākās 28 cm pannas pēc klientu atsauksmēm
Vāks: būtisks piederums efektīvai gatavošanai
Lielisks rīks, lai padarītu gatavošanu efektīvāku, ir pannu vāki. Tās ne tikai paātrina gatavošanas procesu, palīdzot saglabāt siltumu un tvaiku pannā, bet arī nodrošina, ka ēdiens tiek pagatavots vienmērīgi. Turklāt, izmantojot vāku, jūs izvairīsieties no nevajadzīgas eļļas izšļakstīšanās un ietaupīsiet enerģiju. Neatkarīgi no tā, vai gatavojat sautējumus, sautējumus vai mērces, vāks ļauj labāk kontrolēt rezultātu. Izvēloties vāku, atcerieties ņemt vērā vāka izmēru, kam jāatbilst pannas izmēram.