paplātes

15 items total

Šķīvji - elegants veids, kā pasniegt ēdienu

Kādam nolūkam tiek izmantoti šķīvji?

Šķīvis ir liels, plakans, parasti ovāls, taisnstūra vai apaļš servīzes trauks, ko izmanto gaļas, dārzeņu, šķiņķa vai cita veida ēdiena (karsta vai auksta) pasniegšanai. Tos bieži izmanto ģimenes vakariņās, saviesīgos pasākumos, ballītēs, kāzās, banketos un restorānos, lai pasniegtu karstos ēdienus, uzkodas, veselus tītarus vai pīles, pamatēdienus, desertus, augļus, krekerus, sviestmaizes un citas maltītes. Tie ir ļoti praktiski, jo ir liela izmēra, un papildus ļauj labi organizēti un estētiski pasniegt ēdienu.

Kāda ir atšķirība starp servēšanas paplāte un servēšanas plate?

Ir vairākas atšķirības starp servēšanas paplāte un šķīvi, jo abi ir plakani un tiek izmantoti ēdiena transportēšanai vai pasniegšanai.

Paplāte ir pārnēsājams trauks (bieži vien ar rokturiem), ko izmanto glāžu, dzērienu vai uzkodu transportēšanai uz galda (ēdamistabā, viesistabā vai terasē). Lai novērstu priekšmetu nokrišanu, paliktņiem var būt paaugstinātas malas, un tie bieži vien ir izgatavoti no dažādiem materiāliem, tostarp metāla, plastmasas vai koka.

No otras puses, šķīvi parasti ir izgatavoti no porcelāna vai keramikas, un tos izmanto, lai pasniegtu ēdienu, kas novietots tieši uz to virsmas . To var izmantot, lai pārvietotu ēdienu no virtuves uz galds , taču uz tā nenovietojiet citus traukus vai traukus, kā tas ir ar paplāti.

Noslēgumā jāsecina, ka ēdienu pasniegšanai var izmantot gan paplātes, gan šķīvjus, tomēr paplātes parasti ir mazākas un tiek izmantotas mazāku ēdienu un glāžu transportēšanai, savukārt šķīvji ir lielāki un tiek izmantoti gaļas vai dārzeņu pasniegšanai.

Servēšanas šķīvji, kas pieejami vietnē Kulina, ir rūpīgi atlasīti no tādiem labākajiem zīmoliem kā Blomus, Revol, MIJ, un Bitz. Elegantai ēdienu pasniegšanai var būt nepieciešami arī tortes statīvi, siera un tapas dēlīši, maizes grozi un citi nelieli servīzes trauki.