Pavāru naži

6 items total
Šefpavāra nazis CLASSIC COLOUR 20 cm, violets, Wüsthof WU1061700220
Šefpavāra nazis CLASSIC COLOUR 20 cm, austeru krāsa, Wüsthof WU1061700120
Šefpavāra nazis CLASSIC COLOUR 20 cm, persiku krāsa, Wüsthof WU1061700320
Šefpavāra nazis CLASSIC COLOUR 20 cm, brūns, Wüsthof WU1061700520
Šefpavāra nazis KITA NORTH DAMASCUS 20 cm, Dellinger DNGRSXLKH133

Šefpavāra naži - nazis katrai virtuvei

Kas ir šefpavāra nazis?

Šefpavāra nazis ir ļoti universāls virtuves nazis, ko izmanto daudzos virtuves darbos (gaļas griešanai un sagriešanai šķēlēs, kā arī dārzeņu sasmalcināšanai), un tas ir viens no trīs nažiem, kam jābūt katrā virtuvē un katram pavāram (informāciju par pārējiem diviem nažiem, kuros ir vērts ieguldīt, lasiet mūsu virtuves nažu iepirkšanās ceļvedī .

Šefpavāra nazim ir plats asmens, kas ir izliekts uz augšu, izveidojot tādu kā galiņu. Asmens garums parasti ir 18-24 cm.

Kā atšķiras šefpavāra nazis un Santoku nazis?

Mājas pavāri un profesionāli šefpavāri dažādiem griešanas darbiem izmanto abus nažus - gan Santoku, gan šefpavāra nažus . Kādas ir pamata atšķirības starp šiem diviem nažu veidiem? Šefpavāra nažiem ir garāki asmeņi, un to asmens gals ir slīps abās pusēs. Santoku naži parasti ir nosmailināti tikai vienā pusē. Šefpavāra naža asmens griešanas laikā tiek virzīts uz priekšu, bet ar Santoku nazi griezumu var veikt ar vienu lejupvērstu kustību.

Kam izmanto šefpavāra nazi?

Šefpavāra naža izliektais asmens ļauj griest ar “šūpošanas” metodi, kas apvienojumā ar plato asmeni padara šo nazi ideāli piemērotu šādiem darbiem:

  • liela dārzeņu apjoma smalcināšanai un griešanai kubiņos
  • gaļas griešanai, griešanai šķēlēs un atdalīšanai
  • siera griešanai šķēlēs
  • augļu un riekstu griešanai, smalcināšanai un griešanai kubiņos

Kulina piedāvā kvalitatīvu zīmolu šefpavāra nažus, kas kalpos jums gadiem ilgi. Apskatiet Wusthof, Zwilling un WMF nažus! Te iespējams apskatīt mūsu populārākos šefpavāra nažus.

Kā noasināt šefpavāra nažus?

Ja lietojat savu šefpavāra nazi ikdienā, to vajadzētu asināt diezgan bieži - vismaz reizi divās nedēļās ar naža asinātāju. Labākā metode, kā noasināt šefpavāra nazi, ir galoda, ar kuru to vajadzētu asināt 15-20 grādu leņķī abās pusēs, vai tērauda stienītis. Nazi var noasināt arī pie speciālista.

Kā rūpēties par savu Santoku nazi?

Kvalitatīvi naži ir diezgan liels ieguldījums, tāpēc, ja vēlaties, lai nazis kalpotu mūžību, ievērojiet šos vienkāršos noteikumus par nažu tīrīšanu un uzglabāšanu:

  • naži bieži ir piemēroti lietošanai trauku mašīnā, bet mēs iesakām mazgāt nazi ar rokām, jo trauku mazgājamās mašīnas mazgāšanas līdzekļi var sabojāt to tērauda asmens virsmu;
  • ja nazim ir koka rokturis, nelieciet to trauku mazgājamajā mašīnā;
  • lai koka rokturi nekļūtu sausi, regulāri tos ieeļļojiet ar linsēklu eļļu vai bišu vasku;
  • glabājiet nažus atsevišķi, lai to asmeņi nenotrulinātos. Izmantojiet nažu blokus vai nažu ietvarus;
  • regulāri uzasiniet savu nazi.