piederumi jūrasveltēm un zivīm
Jūras velšu un zivju galda piederumi - nepieciešami rīki visiem zivju mīļotājiem
Kas ir zivju kuteri?
Zivju galda piederumi ir specializēts sudraba piederumu komplekts , kas paredzēts zivju ēšanai. Zivju galda piederumi bieži vien sastāv no zivju naža un zivju dakšiņas, kā arī zivju asaku pincete vai knaiblēm, kas var padarīt zivju ēšanu jautrāku un vienkāršāku.
- Zivju nazis ir speciāls nazis ar garu, plānu un lokanu asmeni, kas ļauj viegli atdalīt zivs gaļu no kauliem. Asmens virsma bieži vien ir platāka nekā standarta nažiem, kas ļauj vienkāršāk uzņemt zivs porcijas.
- Zivju dakša ir paredzēta izmantošanai kopā ar zivju nazi, lai palīdzētu noturēt zivi vietā, kamēr to kapājat. Tam ir gari, plāni zari, kas viegli slīd starp zivs kauliem.
- Zivju asaku pincete vai knaibles izmanto, lai izņemtu sīkus kauliņus, kas varētu palikt zivs gaļā. Tie ir izgatavoti tā, lai droši satvertu kaulus un ļautu tos glīti izvilkt.
Kāda ir jūras velšu dakša?
Jūras velšu dakša ir specializēts rīks, ko izmanto jūras velšu, īpaši gliemeņu, ēdināšanai. Tam ir garš, šaurs rokturis un divi tievi, nedaudz izliektie un asie zari.
Jūras velšu galvenā funkcija ir atdalīt gaļu no vēžveidīgo, piemēram, omāru, krabju un garneļu, čaulām. Ar dakšiņu atbrīvo un izvelk mīkstumu no šaurām čaulas vietām, ļaujot ēdājam pilnībā izbaudīt jūras velšu maigo garšu un tekstūru.
Jūras velšu dakšiņu var izmantot dažādām jūras veltēm, tostarp gliemenēm un moluskiem, kuru atbrīvošana no čaumalas var prasīt ievērojamas pūles. Jūras velšu dakšiņas lielais rokturis ļauj aizsniegt dziļāk čaulā vai mazā spraugā, lai izceltu gaļu, to nesavainot.
Būtībā jūras velšu dakša ir lielisks rīks ikvienam, kam patīk ēst jūras veltes un kas vēlas novērtēt katru kumosu.
Kā novietot zivju galda piederumus uz galds
- Vispirms noliekiet galdu ar galdautu vai sedziņām.
- Novietojiet pusdienu nazi šķīvja labajā pusē, tā asmeni novietojot pret šķīvi.
- Novietojiet dakšiņu šķīvja kreisajā pusē, ar zobiem uz augšu.
- Novietojiet zivju nazi pa labi no vakariņu naža, tā asmeni novietojot uz šķīvja pusi.
- Zivju dakšiņu novietojiet pa kreisi no vakariņdakšiņas, ar zobiem uz augšu.
- Zivju naža un dakšas rokturiem jābūt vienā līmenī ar pusdienu šķīvis.
- Šķīvja augšējā kreisajā pusē var pievienot nelielu trauciņu vai bļodu, kurā viesi var ievietot zivju kaulus.
Atcerieties, ka galda piederumu kārtība un izvietojums uz galda var atšķirties atkarībā no valsts un kultūras, tāpēc vienmēr ir ieteicams pārbaudīt vietējās paražas un tradīcijas.
Tīmekļa vietnē Kulina mēs piedāvājam citu veidu galda piederumu izvēli, tostarp citu veidu servēšanas piederumus un steiku galda piederumus. Varat arī pārlūkot mūsu kolekciju ar galda piederumu paliktņiem un organizētājiem, kas atvieglo un uzlabo galda piederumu uzglabāšanu un lietošanu.