Piestas
Morts un āmurs - jūsu daudzfunkcionālais slīpēšanas rīks
Mortas un smalcinātājs - mazliet vēstures
Smalcinātāja un piestu vēsture ir plaša un sniedzas tūkstošiem gadu senā pagātnē. Tiek uzskatīts, ka aizvēsturiskie cilvēki maluši un sajaukuši pārtikas produktus, izmantojot pirmo miezeri un piestu. Laika gaitā miertnīcas un piestu izmantošana ir attīstījusies, un tā ir kļuvusi par nepieciešamu aprīkojuma sastāvdaļu daudzās nozarēs, tostarp ķīmijā, kulinārijā un medicīnā.
Pat mūsdienās daudzās kultūrās, kas uzsver tradicionālo ēdienu pagatavošanas autentiskumu un izcilību, ēdienu gatavošanā joprojām plaši izmanto miezerus un maļamās muciņas. Tas ir daudzfunkcionāls instruments, ko var izmantot visdažādākajām vajadzībām, sākot no garšvielu un garšaugu malšanas, sastāvdaļu sajaukšanas un sajaukšanas līdz pesto, marināžu un pastas pagatavošanai.
Kāda ir galvenā miezeru un smalcinātāju funkcija?
Virtuves smalcinātāja un piesta galvenais uzdevums ir sajaukt un sasmalcināt sastāvdaļas, īpaši sausās, smalkā pulverī vai pastā. Lai pagatavotu aromātiskus maisījumus marinādēm, mērcēm un mērcēm, pavāri bieži izmanto miezeri un piestu, lai sasmalcinātu garšaugus, garšvielas un sēklas. Sastāvdaļas var sasmalcināt un sajaukt, izmantojot miezeri un piestu, nesildot, kas dažkārt var mainīt to garšu vai smaržu.
Smalcinātāju un maļamo kapli parasti izmanto arī pastas, piemēram, pesto, karija pastas un garšvielu maisījumu pagatavošanā. Svaigi garšaugi un garšvielas var atbrīvot savus aromātiskos savienojumus un dabiskās eļļas, ja tos sasmalcina un sasmalcina ar maļamo miezeri un piestu, tādējādi iegūstot garšas un smaržas bagātākas pastas. Turklāt riekstus, sēklas un graudus var sasmalcināt smalkos miltos, izmantojot miezermašīnu un āmuru, ko pēc tam var izmantot daudzās cepšanas receptēs.
Kāda ir atšķirība starp smalcinātāju un garšvielu dzirnaviņu?
Galvenā atšķirība starp maļamo miezeri un smalcinātāju un garšvielu dzirnaviņas ir malšanas metode. Atšķirībā no garšvielu dzirnaviņām, kurās sastāvdaļu sasmalcināšanai un malšanai izmanto mehānisku vai elektrisko metodi, ar miezernīcu un smalcinātāju sastāvdaļas jāsasmalcina un jāsasmalcina fiziski.
Smalcinātājs un maļamais miezeris ir lieliski piemērots neliela daudzuma sastāvdaļu malšanai, un tā raupjā virsma palīdz izdalīt eļļu un sastāvdaļu garšas.
No otras puses, garšvielu dzirnaviņas ir paredzētas lielāka sastāvdaļu daudzuma apstrādei, tās ir ātras un lieliski noder, ja vakariņu laikā uz galda ir nepieciešamas papildu garšvielas.
Ja esat labas garšas cienītājs savā virtuvē, jūs varētu ieinteresēt arī mūsu piedāvājums ar garšaugu nažiem, ko sauc par mezzalunas, šefpavāra nažiem, kā arī mūsu garšvielu kolekcija.