- Asmeņi: ir izgatavots no augstas kvalitātes tērauda, kas nodrošina izturību pret nodilumu un koroziju.
- Asums: precīzi uzasināts asmens, kas ilgi saglabā asumu.
- Rokturis: ir ergonomiska forma, kas nodrošina drošību un komfortu pat ilgstošas griešanas laikā. Tas parasti ir izgatavots no augstas kvalitātes materiāliem, visbiežāk no koka vai arī metāla vai kompozītmateriāla.
- Līdzsvars: Perfekti sabalansēts asmens un rokturis, kas atvieglo rīka lietošanu un vadību.
Kvalitatīvi naži virtuvē patiešām atmaksājas. Tie kalpo ilgāk un padara griešanu ērtāku. Mēs jums pastāstīsim, kuros nažos ieguldīt naudu un kur varat ietaupīt.
Kvalitatīvi nažu komplekti
Kāpēc ir vērts ieguldīt līdzekļus kvalitatīvā nazī?
Naži ir būtisks rīks jebkurā virtuvē, tāpēc to kvalitāte ir būtisks faktors, kas ietekmē gatavošanas efektivitāti un prieku. Ieguldījums kvalitatīvos nažos pirmajā brīdī var šķist liels, taču ilgtermiņā tas nozīmē ne tikai labāku gatavošanas pieredzi, bet arī finansiālu ietaupījumu. Kvalitatīviem nažiem ir daudz priekšrocību:
Ilgs kalpošanas laiks
Kvalitatīvi naži ir izgatavoti no augstākās kvalitātes materiāliem, kas garantē augstu nodilumizturību, izturību pret koroziju un bojājumiem. Turklāt to precīzā izgatavošana nodrošina, ka naži daudzus gadus (ar pareizu lietošanu un pamata apkopi) būs tikpat asi.
Efektivitāte
Ar asu nazi strādāt virtuvē ir daudz vieglāk un ātrāk. Tas vienkārši padara griešanu vieglāku, precīzāku un, visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi, jautrāku. Turklāt augstas kvalitātes instrumentu pārdomātais ergonomiskais dizains nodrošina, ka tie lieliski iekļaujas rokā.
Drošība
Darbs ar asu nazi ir daudz drošāks nekā ar blāvu nazi. Tas ir tāpēc, ka ass nazis neslīd pa izejmateriāla virsmu un griešanai ir nepieciešams daudz mazāks spēks. Turklāt, pateicoties to stabilitātei un pareizam līdzsvaram, augstas kvalitātes naži ļauj labāk kontrolēt griešanas procesu.
Comfort
Kvalitatīva naža radīšanā ir pārdomāta un pārbaudīta izstrāde, kas nodrošina, ka asmens un rokturis ir veidoti tā, lai nodrošinātu komfortu pat ilgstošu vai sarežģītu uzdevumu veikšanas laikā. To īpaši novērtēs profesionāli pavāri, taču tas atvieglos darbu arī mājas pavāriem.
Uzturēšana
Kvalitatīviem nažiem nepieciešams daudz retāk slīpēšana. To ražošanā izmantotie materiāli, piemēram, damaska vai oglekļa tērauds, ir ļoti izturīgi pret nodilumu un nodilumu, un tiem ir nepieciešama mazāka aprūpe un uzmanība nekā nerūsējošajam tēraudam vai keramikai. Tāpēc ilgtermiņā ieguldījumi kvalitatīvos nažos ir rentabli, jo nav nepieciešams tērēt naudu biežai profesionālai asināšanai un nav bieži jāmaina instrumenti.
Dizains
Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi - kvalitatīvi naži izceļas ar izcilu dizainu, kas piešķir virtuvei eleganci un uzlabo gatavošanas prieku.
Kuri nažu zīmoli ir vieni no labākajiem?
Wüsthof nažu bestselleri
Vēl viens pazīstams vācu zīmols no Zālingenas ir Zwilling. Uzņēmums ir slavens ar to, ka nažu ražošanā izmanto īpašus dažādu tēraudu maisījumus, kas nodrošina ne tikai optimālu instrumentu izturību un līdz ar to asumu, bet arī augstu izturību pret koroziju. Protams, ērti rokturi nodrošina drošu un ērtu lietošanu.
Zwilling nažu bestselleri
Miyabi ir japāņu zīmols, kas apvieno tradicionālo japāņu amatniecību un modernās tehnoloģijas. Miyabi naži ir izgatavoti no damaska tērauda, kas tiem piešķir ne tikai izcilu asumu un lielu izturību, bet arī skaistu izskatu. Japāņu naži ir ideāli piemēroti precīzai griešanai.
Miyabi nažu bestselleri
Kur ietaupīt un kur neekonomēt
Patiesība ir tāda, ka mūsu budžets ne vienmēr ļauj mums uzreiz iegādāties veselu kvalitatīvu nažu komplektu. Tāpēc, ja jums ir jāizlemj, uz kuriem nažiem ietaupīt naudu, mēs jums pastāstīsim, kā to izdarīt.
Naži, ar kuriem varat ietaupīt naudu:
Apmales un lobīšanās: Virtuvē tās parasti tiek izmantotas retāk, tāpēc nav nepieciešams ieguldīt līdzekļus visdārgākajos modeļos.
Konditorejas naži: maizes griešana pārāk nenogriež nazi, tāpēc pat parastas kvalitātes instruments ilgi saglabāsies sākotnējā stāvoklī un sniegs tieši tādu servisu, kādu no tā sagaidāt.
Naži, uz kuriem nedrīkst taupīt:
Pavāra nazis: ir galvenais instruments, ko visbiežāk ņemat rokās, gatavojot ēdienu. Ja jūsu virtuvē ir tikai viens kvalitatīvs nazis, tad tas būtu šis.
Suši nazis (kiritsuke, yanagiba utt.): Gatavojot suši, naža asums ir ļoti svarīgs, un bez ideāli uzasināta instrumenta neiztikt.