Kāpēc atmaksājas ieguldīt līdzekļus kvalitatīvos nažos

Kvalitatīvi naži virtuvē patiešām atmaksājas. Tie kalpo ilgāk un padara griešanu ērtāku. Mēs jums pastāstīsim, kuros nažos ieguldīt naudu un kur varat ietaupīt.

kvalitni nuz
Kvalitatīva naža definīcija
Kvalitatīvs nazis ir no augstākās kvalitātes materiāliem izgatavots instruments, kas izceļas ar izcilu asumu, izturību, ergonomisku rokturi un unikālu dizainu. Tā galvenās īpašības ir:
  • Asmeņi: ir izgatavots no augstas kvalitātes tērauda, kas nodrošina izturību pret nodilumu un koroziju.
  • Asums: precīzi uzasināts asmens, kas ilgi saglabā asumu.
  • Rokturis: ir ergonomiska forma, kas nodrošina drošību un komfortu pat ilgstošas griešanas laikā. Tas parasti ir izgatavots no augstas kvalitātes materiāliem, visbiežāk no koka vai arī metāla vai kompozītmateriāla.
  • Līdzsvars: Perfekti sabalansēts asmens un rokturis, kas atvieglo rīka lietošanu un vadību.
Kvalitatīvi naži

Kvalitatīvi nažu komplekti


Kāpēc ir vērts ieguldīt līdzekļus kvalitatīvā nazī?

Naži ir būtisks rīks jebkurā virtuvē, tāpēc to kvalitāte ir būtisks faktors, kas ietekmē gatavošanas efektivitāti un prieku. Ieguldījums kvalitatīvos nažos pirmajā brīdī var šķist liels, taču ilgtermiņā tas nozīmē ne tikai labāku gatavošanas pieredzi, bet arī finansiālu ietaupījumu. Kvalitatīviem nažiem ir daudz priekšrocību:

kvalitni kuchynske noze

Ilgs kalpošanas laiks

Kvalitatīvi naži ir izgatavoti no augstākās kvalitātes materiāliem, kas garantē augstu nodilumizturību, izturību pret koroziju un bojājumiem. Turklāt to precīzā izgatavošana nodrošina, ka naži daudzus gadus (ar pareizu lietošanu un pamata apkopi) būs tikpat asi.


Efektivitāte

Ar asu nazi strādāt virtuvē ir daudz vieglāk un ātrāk. Tas vienkārši padara griešanu vieglāku, precīzāku un, visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi, jautrāku. Turklāt augstas kvalitātes instrumentu pārdomātais ergonomiskais dizains nodrošina, ka tie lieliski iekļaujas rokā.


Drošība

Darbs ar asu nazi ir daudz drošāks nekā ar blāvu nazi. Tas ir tāpēc, ka ass nazis neslīd pa izejmateriāla virsmu un griešanai ir nepieciešams daudz mazāks spēks. Turklāt, pateicoties to stabilitātei un pareizam līdzsvaram, augstas kvalitātes naži ļauj labāk kontrolēt griešanas procesu.
sada kvalitnich nozu

Comfort

Kvalitatīva naža radīšanā ir pārdomāta un pārbaudīta izstrāde, kas nodrošina, ka asmens un rokturis ir veidoti tā, lai nodrošinātu komfortu pat ilgstošu vai sarežģītu uzdevumu veikšanas laikā. To īpaši novērtēs profesionāli pavāri, taču tas atvieglos darbu arī mājas pavāriem.


Uzturēšana

Kvalitatīviem nažiem nepieciešams daudz retāk slīpēšana. To ražošanā izmantotie materiāli, piemēram, damaska vai oglekļa tērauds, ir ļoti izturīgi pret nodilumu un nodilumu, un tiem ir nepieciešama mazāka aprūpe un uzmanība nekā nerūsējošajam tēraudam vai keramikai. Tāpēc ilgtermiņā ieguldījumi kvalitatīvos nažos ir rentabli, jo nav nepieciešams tērēt naudu biežai profesionālai asināšanai un nav bieži jāmaina instrumenti.


Dizains

Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi - kvalitatīvi naži izceļas ar izcilu dizainu, kas piešķir virtuvei eleganci un uzlabo gatavošanas prieku.
Izvēlieties kvalitatīvu nazi



Kuri nažu zīmoli ir vieni no labākajiem?

wusthof
Wüsthof
Wüsthof ir vācu zīmols ar vairāk nekā 200 gadu senām tradīcijām. Tas ir dibināts Zolingenā un ir pazīstams ar savu precīzo ražošanu un augsto kvalitāti. Wüsthof naži ir izgatavoti no augstākās kvalitātes tērauda, kas nodrošina ilgu kalpošanas laiku un izcilu asumu. Pateicoties rokturu ergonomiskajam dizainam, Wüsthof nažus īpaši iecienījuši profesionāli pavāri.

Wüsthof naži

Wüsthof nažu bestselleri

zwilling
Zwilling

Vēl viens pazīstams vācu zīmols no Zālingenas ir Zwilling. Uzņēmums ir slavens ar to, ka nažu ražošanā izmanto īpašus dažādu tēraudu maisījumus, kas nodrošina ne tikai optimālu instrumentu izturību un līdz ar to asumu, bet arī augstu izturību pret koroziju. Protams, ērti rokturi nodrošina drošu un ērtu lietošanu.

Nāži Zwilling

Zwilling nažu bestselleri

miyabi
Miyabi

Miyabi ir japāņu zīmols, kas apvieno tradicionālo japāņu amatniecību un modernās tehnoloģijas. Miyabi naži ir izgatavoti no damaska tērauda, kas tiem piešķir ne tikai izcilu asumu un lielu izturību, bet arī skaistu izskatu. Japāņu naži ir ideāli piemēroti precīzai griešanai.

Miyabi naži

Miyabi nažu bestselleri



noze


Kur ietaupīt un kur neekonomēt

Patiesība ir tāda, ka mūsu budžets ne vienmēr ļauj mums uzreiz iegādāties veselu kvalitatīvu nažu komplektu. Tāpēc, ja jums ir jāizlemj, uz kuriem nažiem ietaupīt naudu, mēs jums pastāstīsim, kā to izdarīt.


Naži, ar kuriem varat ietaupīt naudu:


Apmales un lobīšanās: Virtuvē tās parasti tiek izmantotas retāk, tāpēc nav nepieciešams ieguldīt līdzekļus visdārgākajos modeļos.

Konditorejas naži: maizes griešana pārāk nenogriež nazi, tāpēc pat parastas kvalitātes instruments ilgi saglabāsies sākotnējā stāvoklī un sniegs tieši tādu servisu, kādu no tā sagaidāt.


Naži, uz kuriem nedrīkst taupīt:


Pavāra nazis: ir galvenais instruments, ko visbiežāk ņemat rokās, gatavojot ēdienu. Ja jūsu virtuvē ir tikai viens kvalitatīvs nazis, tad tas būtu šis.

Suši nazis (kiritsuke, yanagiba utt.): Gatavojot suši, naža asums ir ļoti svarīgs, un bez ideāli uzasināta instrumenta neiztikt.

Kvalitatīvi naži
BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
Visbiežāk uzdotais jautājums
Vai ieguldījumi kvalitatīvos nažos patiešām ļauj ietaupīt naudu?
Jā, kvalitatīvi naži kalpo ilgāk un prasa retāku apkopi, kas ilgtermiņā nozīmē ietaupīt naudu, kā arī salīdzinājumā ar lētu nažu biežo nomaiņu un prasīgāku kopšanu.
No kā ir izgatavoti kvalitatīvi naži?
Augstākās kvalitātes materiāli ir damaska tērauds, oglekļa tērauds vai nerūsējošais tērauds. Katram materiālam ir savas īpašas priekšrocības.
Cik bieži ir nepieciešams asināt kvalitatīvu nazi?
Biežums slīpēšana tā ir atkarīga no lietošanas biežuma un naža veida, parasti tas ir: reizi divās nedēļās asināšana mājās un reizi gadā profesionāla asināšana.
Kas ir tērauda cietība un kāpēc tā ir svarīga?
Tērauda cietība, ko mēra Rokvela vienībās (HRC), nosaka naža nodilumizturību un spēju saglabāt asumu. Lielāka cietība parasti nozīmē labāku veiktspēju, taču tā var nozīmēt arī trauslāku asmeni.
Vai kvalitatīvus nažus var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā?
Lai gan uz dažiem nažiem ir norāde, ka tos var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, mēs iesakām tos vienmēr mazgāt ar rokām, lai pagarinātu to kalpošanas laiku un saglabātu asmeņa asumu.
Kāda ir atšķirība starp nerūsējošo tēraudu un damascēno tēraudu?
Nerūsējošais tērauds ir pazīstams ar savu izturību pret koroziju un vieglu apkopi, savukārt damaska tērauds tiek novērtēts ar savu izcilo asumu, cietību un pievilcīgo dizainu.