Saldējuma mašīnas

1 items total
Saldējuma un jogurta aparāts EZ 7407 1,2 l, melns, Severin SEVEEZ7407

Saldējuma gatavotāji - saldējuma pagatavošana mājas apstākļos

Kas ir saldējuma aparāts?

saldējuma aparāts ir iekārta, kas griež un atdzesē centrālo tvertni, liekot tajā esošajam krēma maisījumam sacietēt saldējumā. Šo saldējuma gatavošanas ierīci var izmantot arī bezpiena saldējuma, saldējuma želejas un sorbeta pagatavošanai.

Kulina's ir pieejami tādi labi pazīstamu ražotāju saldējuma gatavotāji kā KitchenAid un WMF un ar tiem var pagatavot lieliskāko saldējumu, kādu vien vēlaties mājās.

Kā darbojas saldējuma aparāts ?

Lai pagatavotu saldējumu, saldējuma saldējuma aparāts sasaldē vairāku sastāvdaļu maisījumu. Parasti procedūrai ir nepieciešama iepriekšēja noņemamas bļodas, kas piepildīta ar šķidru dzesēšanas šķidrumu, sasaldēšana. Pienu, krējumu, cukuru un aromatizētājus, ko izmanto saldējuma pagatavošanai, ražo atsevišķi un atdzesē.

Pēc saldējuma saldējuma aparāts ievietošanas saldējuma aparāts pievieno maisījumu. Maisījums tiek pakāpeniski sasaldēts, un, ieslēdzot iekārtu, tiek pievienots gaiss, lai iegūtu vienmērīgu tekstūru. Ar rotējošo lāpstiņu maisījums tiek sajaukts un noskrāpēts pret aukstās bļodas malām. Saldējumu izņem un ievieto saldētavā, lai turpinātu sacietēšanu, līdz tiek iegūta pareizā konsistence.

Kāda veida saldējumu var pagatavot mājās ar saldējuma aparāts?

Ar saldējuma aparātsvarat radīt visdažādākos saldējuma veidus un garšas tieši jūsu mājās. Lūk, daži saldējuma veidi, ko varat pagatavot, izmantojot saldējuma aparāts:

  • Vaniļas saldējums: Vaniļas saldējums ir klasisks un mūžīgs, mājās gatavots vaniļas saldējums ir iecienīts. Bagātīgam aromātam var pievienot īstas vaniļas pupiņas.

  • Šokolādes saldējums: Šokolādes saldējumu var pagatavot no kakao pulvera vai kausētas šokolādes.

  • Zemeņu saldējums: Svaigas zemenes, kas iejauktas saldējuma bāzē, rada apburošu augļu kārumu.

  • Piparmētru šokolādes skaidiņas: Populāra izvēle ir atsvaidzinošs piparmētru saldējums, kas papildināts ar šokolādes skaidiņām.

  • Sīkfaili un krējums: Sasmalcinātas šokolādes vai vaniļas cepumi, kas salikti saldējuma pamatnē, piešķir apburošu cepumu un krējuma garšu.

  • Kafijas saldējums: Kafijas cienītājiem noteikti jāizmēģina krēmveida kafijas aromāta saldējums.

  • Rocky Road: Šokolādes saldējums ar šokolādes garšu, zefīru, riekstiem (bieži vien mandelēm) un dažkārt arī ar papildu piedevām, piemēram, šokolādes skaidiņām.

  • Augļu sorbets: Lai gan tehniski tas nav saldējums, ar saldējuma aparāts var pagatavot arī sorbetu, izmantojot augļu biezeņus, cukuru un dažkārt arī citrusaugļus.

  • Pistāciju saldējums: Šis saldējums, kas pagatavots no īstām pistācijām, piedāvā unikālu riekstu garšu.

  • Sviesta pekanrieksti: Sviesta saldējuma un karamelizētu pekanriekstu maisījums rada bagātīgu un kraukšķīgu baudījumu.

  • Karameļu virpulis: Pievienojiet saldējuma bāzei mājās gatavotu karameļu mērci, lai iegūtu saldenu un krēmīgu kārumu ar apburošiem karameļu virpuļiem.

  • Augļu virpulis: Vaniļas vai citā augļu bāzē ievijiet augļu biezeņus vai konservus, lai piešķirtu augļu garšu.

  • Kļavas riekstu: piešķir saldējumam siltu, izteiktu kļavu sīrupa garšu un valriekstu kraukšķīgumu.

  • Matcha zaļā tēja: Lai iegūtu unikālu un nedaudz zemes garšu, pagatavojiet matcha zaļās tējas saldējumu, izmantojot matcha pulveri.

  • Lavandas medus: Izsmalcinātu garšu saldējuma bāzei piešķirsiet, pievienojot kaltētus lavandas ziedus un nedaudz medus.

Šie ir tikai daži piemēri no daudzajām saldējuma garšām, ko varat pagatavot ar saldējuma saldējuma aparāts. Eksperimentējot ar dažādām garšām un piedevām, varat pielāgot saldējumu savām garšas vēlmēm.

Kā veikt saldējuma pagatavošanas iekārtu apkopi?

Pirms ledus ražošanas iekārtas tīrīšanas vai apkopes darbu veikšanas jāatvieno saldējuma aparāts no strāvas padeves un jāpārbauda, vai tā ir pilnībā atdzisusi. Tad:

  • Ar maigu, mitru dvieli noslaukiet saldējuma aparāts barošanas bloku un bļodu ātrai sasaldēšanai, pēc tam pilnībā nosusiniet.
  • Pēc lāpstiņas mazgāšanas siltā, ziepjūdenī to pilnībā noskalojiet.
  • Ja ēdienu ir grūti noņemt, izmantojiet neabrazīvu tīrīšanas līdzekli.
  • Saldējuma pagatavošanas ierīci nedrīkst iegremdēt ūdenī vai citā šķidrumā.
  • Pēc katras lietošanas reizes saldējuma aparāts ir jāiztīra.

Ja jums patīk gatavot ēdienu iekštelpās, varat apskatīt arī citas mūsu virtuves iekārtas, piemēram, maizes cepšanas, jogurta un hotdogu cepšanas iekārtas.