1. Tīrīšana
- Vienmēr mazgājiet nazi ar rokām. Trauku mazgājamajā mašīnā izmantotās augstās temperatūras un šķīdinātāji paātrina nolietošanos.
- Mazgāšanai izmantojiet maigu mazgāšanas līdzekli un mīkstu sūkli, rupji sūkļi un agresīvi mazgāšanas līdzekļi var sabojāt asmeņa un roktura virsmu.
- Pēc naža nomazgāšanas nekavējoties rūpīgi nomazgājiet nazi sausaislai novērstu koroziju.
2. Slīpēšana
- Ikdienas lietošanai nazi ieteicams asināt vismaz reizi divās nedēļās. Ja nazis tiek lietots neregulāri, to var asināt retāk. Reizi gadā un ikreiz, kad uz asmens parādās deformācijas vai bojājumi, nazis jāatstāj profesionāļu rokās.
- Asināšanai izmantojiet tikai augstas kvalitātes objektīvusslīpēšanas akmeņi vai ūdens akmeņi - tie ir ideāli piemēroti santoku nažiem.
- Lai nodrošinātu optimālu asumu, slīpēšanas laikā uzturiet 15-20 grādu leņķi.