Santoku naži

29 items total
Santoku nazis 17 cm, F.Dick
630 €
FDCK8164217H
Santoku nazis KIRITSUKE 18 cm, Dellinger
297 €
DNGRSXL9303
Santoku nazis NORDIC KITCHEN 18 cm, Eva Solo
230 €
ES515402
Santoku nazis KATAI 18 cm, Forged
135 €
FORGEDSDV620711
Santoku nazis PRO 18 cm, Zwilling
142 €
ZW38407181
Santoku nazis ar rievām CLASSIC 17 cm, Wüsthof
125 €
WU4183
Santoku nazis CLASSIC IKON CREME 17 cm, Wüsthof
157 €
WU41760
Santoku nazis IKON 17 cm, ar ovālām rievām, Wüsthof WU4976
Santoku nazis PROFESSIONAL "S" 18 cm, Zwilling
130 €
ZW31117181
Santoku nazis CHAI DAO CLASSIC 17 cm, Wüsthof
136 €
WU1040135617
Santoku nazis URBAN FARMER 17 cm, Wüsthof
104 €
WU1025246017
Santoku nazis OLIVE 18 cm, Forged
73,64 €
FORGEDSDV307427
Santoku nazis SEBRA 18 cm, Forged
73,04 €
FORGEDSDV623521
Santoku nazis KATAI 14 cm, Forged
123 €
FORGEDSDV620681
Santoku nazis 1905 18 cm, F.Dick
127 €
FDCK8194218K
Santoku nazis OLIVE 14 cm, Forged
61,64 €
FORGEDSDV305430
Santoku nazis PRO 18 cm, rievots asmens, Zwilling
147 €
ZW38418181
Santoku nazis BRUTE 18 cm, Forged
73,64 €
FORGEDSDV620155
Santoku nazis KINEO 18 cm, WMF
57,99 €
WM1896176032
Santoku nazis SEBRA 14 cm, Forged
61,64 €
FORGEDSDV623491
Santonku nazis FK2 16 cm, de Buyer
70,47 €
DB428716
Santoku nazis INTENSE 18 cm, Forged
73,64 €
FORGEDSDV620124
Santoku nazis PROFESSIONAL "S" 18 cm, Zwilling
138 €
ZW31120181
Up
More products

Santoku naži - vieni no universālākajiem virtuves nažiem

Kas ir Santoku nazis?

Santoku nazis ir ļoti universāls, vidēja izmēra nazis, ko var izmantot daudziem kulinārijas darbiem. Šo nažu izcelsme ir Japānā, un tiem ir plats asmens bez uzgaļa, bet ar blīvu mugurējo daļu, kas izliekas uz leju, lai saskartos ar priekšējo asmeni ar taisnām malām. Tā ir 12 līdz 20 cm gara, bez spilvena, ar līdzsvarotu svaru un vieglu rokturi.

Kāda ir atšķirība starp Santoku nazi un pavāra nazi?

Gan mājsaimnieki, gan profesionāli pavāri izmanto gan santoku, gan šefpavāra nažus dažādiem griešanas darbiem. Kādas ir šo divu veidu nažu atšķirības? Santoku nažiem ir īsāks asmens nekā šefpavāra nažiem, un to asmens parasti ir ar vienu slīpumu pretstatā šefpavāra nažiem ar diviem slīpumiem. Tā kā tam nav uzgaļa, tas ļauj griezt ar vienu griezienu uz leju, savukārt virtuves nazi var griezt ar vienu griezienu uz leju, bet virtuves nazi var griezt ar vienu griezienu uz priekšu. Izvēlieties šefpavāra nazi, ja dodat priekšroku "šūpojošai" griešanas metodei, un Santoku nazi, lai grieztu ātrāk un efektīvāk.

Kādam nolūkam tiek izmantots Santoku nazis?

"Santoku" var tulkot kā "trīs tikumi" vai "trīs lietošanas veidi", kas ir kapāšana, griešana un malšana. Ar to var sagriezt ļoti plānas šķēles, un ēdieni izskatās skaisti un estētiski. Santoku nazi var izmantot:

  • gaļas sadalīšana
  • šķiņķa vai siera sagriešana šķēlēs
  • sagriezt, sasmalcināt vai sagriezt kubiņos augļus, dārzeņus un riekstus
  • garšaugu malšana
  • izveidot smalkas šķēles

Vietnē Kulina atradīsiet kvalitatīvus Santoku nažus, ko ražojuši uzticami zīmoli un kas ir izturīgi pret nodilumu. Pārbaudiet nažus, izmantojot Dellinger vai Forged vai Zwilling, vai arī vispirms izlasiet mūsu galīgo rokasgrāmatu par nažu iegādi. Šeit varat apskatīt arī mūsu vislabāk pārdodamos Santoku nažus.

Kā uzasināt Santoku nazi?

Ja Santoku nazi izmantojat katru dienu, to vajadzētu asināt diezgan bieži - vismaz reizi divās nedēļās. Labākā metode, kā uzasināt Santoku nazi, ir ar asināmo akmeni. Asiniet nazi kā parastu nazi - 20 grādu leņķī pret asināšanas akmeni, bet, ja tam ir Granton mala, tad 15 grādu leņķī. Savu nazi varat nodot arī speciālistam.

Kā kopt savu Santoku nazi?

Santoku naži ir ievērojams ieguldījums, tāpēc, ja vēlaties, lai jūsu Santoku nazis kalpotu ilgi, pārliecinieties, ka ievērojat šos vienkāršos noteikumus nažu tīrīšanai un uzglabāšanai:

  • nažus bieži vien var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, taču mēs iesakām tīrīt nažus ar rokām, jo trauku mazgājamās mašīnas mazgāšanas līdzekļi var sabojāt tērauda asmeņa virsmu
  • ja nažam ir koka rokturis, nelieciet to trauku mazgājamajā mašīnā
  • lai novērstu koka rokturu izžūšanu, tos regulāri ieeļļojiet ar linsēklu eļļu vai bišu vasku
  • uzglabājiet nazi atsevišķi, lai asmeņi nenostrūdētu. Izmantojiet nažu bloku vai nažu futrāli
  • regulāri asiniet nazi