Santoku naži

2 items total
216095 santoku nuz hana 16 5 cm hneda yaxell
Jaunums
119 €
YAX34801
216101 santoku nuz hana 12 5 cm hneda yaxell
Jaunums
98,99 €
YAX34812

Santoku naži - vieni no universālākajiem virtuves nažiem

Kas ir Santoku nazis?

Santoku nazis ir ļoti universāls, vidēja izmēra nazis, ko var izmantot daudziem kulinārijas darbiem. Šo nažu izcelsme ir Japānā, un tiem ir plats asmens bez uzgaļa, bet ar blīvu mugurējo daļu, kas izliekas uz leju, lai saskartos ar priekšējo asmeni ar taisnām malām. Tā ir 12 līdz 20 cm gara, bez spilvena, ar līdzsvarotu svaru un vieglu rokturi.

Kāda ir atšķirība starp Santoku nazi un pavāra nazi?

Gan mājsaimnieki, gan profesionāli pavāri izmanto gan santoku, gan šefpavāra nažus dažādiem griešanas darbiem. Kādas ir šo divu veidu nažu atšķirības? Santoku nažiem ir īsāks asmens nekā šefpavāra nažiem, un to asmens parasti ir ar vienu slīpumu pretstatā šefpavāra nažiem ar diviem slīpumiem. Tā kā tam nav uzgaļa, tas ļauj griezt ar vienu griezienu uz leju, savukārt virtuves nazi var griezt ar vienu griezienu uz leju, bet virtuves nazi var griezt ar vienu griezienu uz priekšu. Izvēlieties šefpavāra nazi, ja dodat priekšroku "šūpojošai" griešanas metodei, un Santoku nazi, lai grieztu ātrāk un efektīvāk.

Kādam nolūkam tiek izmantots Santoku nazis?

"Santoku" var tulkot kā "trīs tikumi" vai "trīs lietošanas veidi", kas ir kapāšana, griešana un malšana. Ar to var sagriezt ļoti plānas šķēles, un ēdieni izskatās skaisti un estētiski. Santoku nazi var izmantot:

  • gaļas sadalīšana
  • šķiņķa vai siera sagriešana šķēlēs
  • sagriezt, sasmalcināt vai sagriezt kubiņos augļus, dārzeņus un riekstus
  • garšaugu malšana
  • izveidot smalkas šķēles

Vietnē Kulina atradīsiet kvalitatīvus Santoku nažus, ko ražojuši uzticami zīmoli un kas ir izturīgi pret nodilumu. Pārbaudiet nažus, izmantojot Dellinger vai Forged vai Zwilling, vai arī vispirms izlasiet mūsu galīgo rokasgrāmatu par nažu iegādi. Šeit varat apskatīt arī mūsu vislabāk pārdodamos Santoku nažus.

Kā uzasināt Santoku nazi?

Ja Santoku nazi izmantojat katru dienu, to vajadzētu asināt diezgan bieži - vismaz reizi divās nedēļās. Labākā metode, kā uzasināt Santoku nazi, ir ar asināmo akmeni. Asiniet nazi kā parastu nazi - 20 grādu leņķī pret asināšanas akmeni, bet, ja tam ir Granton mala, tad 15 grādu leņķī. Savu nazi varat nodot arī speciālistam.

Kā kopt savu Santoku nazi?

Santoku naži ir ievērojams ieguldījums, tāpēc, ja vēlaties, lai jūsu Santoku nazis kalpotu ilgi, pārliecinieties, ka ievērojat šos vienkāršos noteikumus nažu tīrīšanai un uzglabāšanai:

  • nažus bieži vien var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, taču mēs iesakām tīrīt nažus ar rokām, jo trauku mazgājamās mašīnas mazgāšanas līdzekļi var sabojāt tērauda asmeņa virsmu
  • ja nažam ir koka rokturis, nelieciet to trauku mazgājamajā mašīnā
  • lai novērstu koka rokturu izžūšanu, tos regulāri ieeļļojiet ar linsēklu eļļu vai bišu vasku
  • uzglabājiet nazi atsevišķi, lai asmeņi nenostrūdētu. Izmantojiet nažu bloku vai nažu futrāli
  • regulāri asiniet nazi